Olaszország: Spalletti az új szövetségi kapitány – hivatalos

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.08.18. 20:41
null
Luciano Spalletti (Fotó: AFP)
A korábbi sajtóhírek megalapozottnak bizonyultak, Luciano Spalletti lett az olasz labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya – derült ki a szövetség péntek esti közleményéből.

 

Luciano Spalletti szeptember elsejével veszi át az olasz válogatott irányítását, szerződése a 2026-os világbajnokság végéig szól.

Mint ismert, Roberto Mancini egy héttel ezelőtt mondott le a squadra azzurra vezetéséről.

Bonyolítja valamelyest a helyzetet, hogy a Napolitól június végén távozó Spalletti olyan megállapodást kötött az általa bajnoki címre vezetett csapattal, hogy ha egy éven belül munkába áll, köteles hárommillió eurónyi „bánatpénzt” fizetni.

Az olasz szövetség jogászainak értelmezése szerint ez csak klubokra, a Napoli potenciális vetélytársaira vonatkozik, ám Aurelio De Laurentiis nápolyi klubelnök szerint bizony a válogatottra is értendő, azaz pikáns jogvitára van kilátás.

„A válogatottnak kivételes szakemberre volt szüksége, és nagyon boldog vagyok, hogy Spalletti elfogadta a felkérést. Lelkesedése, elhivatottsága, szakmai felkészültsége rendkívül fontos lesz a csapatra váró új kihívások közepette” – köszöntötte az új kapitányt Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke.

Az olaszok a 2024-es németországi Eb selejtezőjében a C-csoportban szerepelnek. Márciusban előbb 2–1-re kikaptak otthon az angoloktól, majd 2–0-ra nyertek Máltán. Szeptemberben az északmacedónokkal idegenben, majd az ukránokkal otthon játszanak.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik