Luciano Spalletti lehet az olasz válogatott új szövetségi kapitánya

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.17. 11:17
null
Spalletti a Napoli után az olasz válogatottat is sikerre vezetné (Fotó: Getty Images)
Nagy eséllyel Luciano Spalletti veszi át a távozó Roberto Mancini helyét az olasz labdarúgó-válogatott kispadján – írja a Corriere dello Sport.

Az olasz sportlap szerint a 64 éves szakember elfogadta Gabriele Gravina ajánlatát, így már csak az a kérdés hogy a Gravina által vezetett Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) kifizeti-e a Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis által kért 2.6 millió eurót – mint ismert, Spalletti hivatalosan csak „szünetet tart az edzősködéstől”, így Nápolyban továbbra is élő szerződéssel rendelkezik, fizetést is kap a regnáló olasz bajnoktól annak dacára, hogy már több hónapja átadta a helyét Rudi Garciának.

A FIGC az elmúlt napokban egyébként egy plusz két éves szerződést ajánlott Spallettinek, éves szinten csak egy kicsit kevesebb, mint egymillió eurós fizetéssel, ami az első év után 2.5 millióra emelkedne – az új szövetségi kapitány célja a 2026-os amerikai, mexikói, kanadai közös rendezésű labdarúgó-világbajnokságra való kijutás lesz.

A La Gazzetta dello Sport szerint a korábban többek között Rómában, Milánóban és Szentpéterváron is tevékenykedő Spalletti hajlana a váltásra, de nem szeretné romba dönteni a Napoli vezérkarával kialakított jó kapcsolatát. Gravina elnök továbbra is kitart a 64 éves edző mellett, de kudarc esetén Antonio Conte lenne az első számú jelölt a posztra – a legutóbb a Tottenhamet irányító szakember már jelezte, hogy szívesen átveszi a nemzeti csapat irányítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik