Internazionale: nem csak vénnek való vidék...

Vágólapra másolva!
2023.08.29. 07:36
null
Az osztrák Balotelli... (Fotó: AFP)
A mostani lehet korunk legforróbb nyara, és igaz ez a labdarúgásra is, ahol a topligák topcsapatai úgy szórják a pénzt, mint... Na, annyira azért nem, de legalább úgy, mintha nem is holnap, de holnapután és azután sem lenne. Az Internazionale sajátos utat választott.

 

Nem tudni, mennyire elégedettek az INTERNAZIONALE szurkolói a csapat előző idényével: a Bajnokok Ligájában sokak csodálkozására bejutottak a döntőbe, és ott igencsak állták a sarat a sokkal gazdagabb Manchester Cityvel szemben, megnyerték az Olasz Kupát, de a bajnokságban csak a harmadik helyen végeztek, a Napolit és a Laziót is maguk elé engedve.

Nagyon jól jött az UEFA-tól a BL-vitézkezdésért kapott közel százmillió euró, az összbevétel egyébként is folyamatosan emelkedik a San Siro állapota és tulajdonjoga ellenére is, de Damoklész kardjaként lebeg az Inter felett a tulajdonos Szuning által 2021-ben felvett 275 millió eurós kölcsön, amely az év elején már 330 millió euró volt a tíz százalékon felüli tőkekamat miatt. Az első két évben 21.1, illetve 37.5 millió euró volt a kamat, jelenti a Calcio e Finanza, de az amerikai cég hajlandó refinanszírozni a hitelt – ellenkező esetben az ő kezébe kerül a klub részvényeinek közel 70 százaléka (31 százalék a szintén kínai LionRock Capitalé, nagyon pici rész a Pirellié és más kistulajdonosoké). Furcsa módon az évi kamatteher a korábbi adósságok miatt ezzel együtt csökkenőben van, de még mindig évi 45 millió euró. Bő 400 millió eurós az Inter hitelállománya, ez a legnagyobb a Serie A-ban, a szakértők 1.2 milliárdra teszik azt az összeget, amelyért a klub gazdát cserélhet – és ezzel kikerülne kínai kézből az utolsó európai topklub is.

 

SZÁZAS NYÁR

Közel 100 játékos jött-ment máris ezen a nyáron a milánóiaknál az Olaszországban szokásos nagy transzferhajrá előtt (42 érkező, 45 távozó), de csalóka ez a szám, ugyanis többen kölcsönből tértek vissza papíron, majd azonnal továbbálltak, illetve fordítva: az albán szűrőért, Kristjan Asllaniért még tavaly egyeztek meg tízmillió euróban az Empolival (4.5 millió volt a kölcsöndíj), a Lazióval 3.5 millióban Francesco Acerbi ügyében.

Acerbi 35 és fél esztendős, az új kezdőkapus, a Bayerntől kemény küzdelemben „kicsikart” Yann Sommer 34 és fél, de a Juventusnak már nem kellő Juan Cuadrado 35, az egy év után visszatérő Alexis Sánchez 34 és fél, tavasszal betölti a 35-öt az új középcsatár, Marko Arnautovic. Azt sem mondhatjuk, olcsójánosok lennének, Cuadrado 4.6 millió eurót keres évente bruttóban, Sánchez 5.6-ot, Arnautovic 2.6-ot, ő ráadásul csak kölcsönbe tért vissza egykori csapatába, 8+2 milliós opcióval. Ezzel „az osztrák Balotelli” minden idők második legdrágább 34 éven felüli játékosa lenne Cristiano Ronaldo mögött – megelőzve Sommert!

Ugyanakkor látni kell azt is, hogy Acerbi megbízható védő, Sánchez remekelt a Ligue 1-ben, meg is akarta tartani az OM, Sommernél a 34 év nem jelentős tényező. Cuadrado mutatói ellenben nagyon visszaestek Torinóban az előző idényben, Arnautovic 21 bajnokin elért 10 gólja jó ómen, ám idén már háromszor is súlyosabban megsérült, összesen 100 napot hagyott ki emiatt.

 

ELŐTTEM A...

De ne gondoljuk, hogy csakis vénnek való vidék lett Milánó fekete-kék része: a scoutok a német U21-es válogatott bekkben, Yann Bisseckben találták meg az új Milan Skriniart, hétmillió euró volt a kivásárlási opciója.

Skriniarral anyagi szempontból eltaktikázta magát az Inter, tavaly nyáron rekordösszegért, a télen nagyon jó pénzért elvitte volna a PSG, amely most ingyen kapta meg. Gyakorlatilag az egész tavaszi szezont kihagyta változatos sérülések miatt, elvették tőle a csapatkapitányi karszalagot, ugyanakkor szép gesztusként a két kupadöntőn és az utolsó bajnokin a kispadra ültették.

Alig hatmillióért adta oda egy idényre a hatszoros olasz válogatott középső középpályását a Sassuolo, de jövőre 27 millióért meg kell vennie az Internek Davide Frattesit, és még négymillió jár a BL-kvalifikáció, egymillió a scudetto után. Jó hír a Sassuolónak a tízszázalékos továbbadási járadék, rossz, hogy 8 milliót kap a vételárból a Roma, ahonnan hat éve 6.6 millióért vették. A fiatal csatár, Samuele Mulattieri 6+2 millióért az ügy farvizén Milánóból a Sassuolóhoz került, mert a Serie A-ban már csak így mennek a dolgok.

A kölcsönből visszatértek közül a válogatott középső középpályás, Stefano Sensi még mindig az Internél van, de aligha ő lesz Marcelo Brozovic örököse. A brazil Carlos Augustót kérték kölcsön (a tavaly 27.4 millióért vett, most 13+1 millióért eladott) Robin Gosens helyére a Monzától, négymillióért, 7+4 milliós opcióval – de ennek meg a 60 százaléka az előző csapaté, a Corinthiansé. Augusto első milánói nyilatkozata szerint az Inter új Roberto Carlosa szeretne lenni, volt monzai főnöke, Adriano Galliani kiemelte, hogy nem a pénzért váltott, nem a saját és ügynökei zsebe érdekében, ők meg dönthettek, elengedik most jó pénzért, vagy jövőre teljesen ingyen.

Ligák és TV-s bevételek (uefa.com)
Ligák és TV-s bevételek (uefa.com)

 

KEVÉS FIGYELEM, DE NAGY HASZON?

Bomba üzlet Marcus Thuram megfogása: a 26 éves, 192 centis csupa izom csatár szerződése lejárt a Borussia Mönchengladbachhal, ahol az előző idényt 19 kanadai ponttal zárta, nem mellékesen tízszeres francia válogatott, alaposan feltornázva játékjogának értékét.

Az új cserekapus a Sampdoriától kölcsönkapott Emil Audero (négy éve húszmillióért vették meg a Juventustól, papíron mindenképpen), a csatár Sebastiano Espositót és a szerb kapust, Filip Sztankovicsot, Dejan Sztankovics fiát küldték kölcsönbe érte. Dejan Sztankovics másik fia, a középpályás Alekszandar Sztankovics az Inter U19 csapatkapitánya.

TEKINTÉLYES BEVÉTEL

A távozók listája sem rövid, lásd lentebb, emeljük ki az éppen a Sassuolo által 20 millióért elopciózott egyszeres válogatott csatárt, Andrea Pinamontit, az érdemei elismerésével elengedett Edin Dzekót, a PSG által elszipkázott Skriniart, az Al-Naszr által 18 millióért plusz bónuszokért, tehát olcsón elvitt Marcelo Brozovicot, a Monza által ingyen megkapott Roberto Gagliardinit és Danilo D'Ambrosiót, illetve a tavaly összesen 33.3 millióért megszerzett Joaquín Correát, akit holmi 2 millióért adtak oda egy évre a Marseille-nek, de úgy, hogy ha a francia csapat bejut a BL-be, tízmillióért köteles megvenni.

Az Inter viseli a 8.5 milliós amortizációs költséget a 77 meccsen 15 kanadai pontot jegyző Correa ügyében, de 6.5 milliónyi bért spórol meg, a könyv szerinti mérlegértéke 17 millió euró, jegyzi meg a Calcio e Finanza.

MENNEK MÉG?

Ha nem számoljuk az aláírási pénzeket, százmilliós nyereségre tett szert az Inter a nyáron, közben a keret átlagéletkora 26-ról 28-ra nőtt – a Brighton vinné Asllanit, erről az angol csapat vezetőedzője, Roberto De Zerbi már beszélt is a milánói sportigazgatóval, Piero Ausilióval. Sok interes őszinte rémületére Hakan Calhanogluért bejelentkezett az Al-Ahli Szaúdi, a francia U20-as válogatott szűrőért, Lucien Agouméért ötmilliót ajánlott az Almería, Sensit felajánlották a Salernitanának a szenegáli támadó, a kiváló formában lévő Boulaye Dia vételárának egy részeként.

AMIKOR AZ ÜGYNÖK NEM (G)ATYÁZIK

Az előző idény egyik felfedezettje, Lazar Szamardzsics és ügynöke heteken át tárgyalt a milánóiakkal, akik 15 milliót adnának érte, és felajánlották Giovanni Fabbian játékjogát, de őt közben eladták ötmillióért a Bolognának, 12 milliós visszavételi lehetőséggel, mert az orvosi vizsgálatok után sem tudtak megegyezni az Udinesével és Szamardzsiccsal – egészen pontosan a futballista édesapja lépett közbe, vitatta az ügynök, Rafaela Pimenta jogosultságát, mert szerinte senki sem hatalmazta fel, hogy az ő nevükben tárgyaljon, a tudtuk nélkül. Ennek ellenére a szerb mégiscsak az Interé lehet, 16 millió euróért, mint később kiderült, ebből a Leipzig is részesül egy komoly summával, mint előző klub – de a Nottingham Forest, a Lazio, a Napoli és a Fiorentina is vinné a szerbet.

 

MEHET, ILLETVE JÖHET, HA...

Benjamin Pavard és a Bayern München is megegyezett az Interrel, a vételár 28+5 millió euró, az éves fizetés négymillió nettóban, de előbb pótolni kell őt a keretben.

A francia világbajnok Trevoh Chalobah (ő a bajorok célpontja is), Giorgio Scalvini, a leccei Federico Baschirotto, Perr Schuurs és Japhet Tanganga „előtt” kerül Olaszországba, a védelem széleire Ferdi Kadioglu (Fenerbahce) és Tomijaszu Takehiro (Arsenal) a jelölt, Calhanoglu esetleges pótlására pedig Mattéo Guendouzi, akit nyíltan árul a Marseille.

A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, az Inter vinné Münchenből a 34 éves Eric Maxim Choupo-Motingot is, ő sokkal olcsóbb, mint az udinei Beto, a portói Mehdi Taremi vagy a Manchester United által felkínált Anthony Martial.

Sokak szerint azért adták el André Onanát, hogy végleg megtartsák Romelu Lukakut, de Beppe Marotta szerint – aki most vezérigazgatóként dolgozik Dario Baccin csapatmenedzser és Piero Ausilio sportigazgató mellett, vagy inkább fölött – ha egy játékos el akar menni egy gazdagabb klubhoz, ahol kétszer annyit keres, nem egyszerű megtartani, az olasz csapatok pedig nem engedhetnek meg maguknak akkora béreket, mint az angolok.

 

A LEGENDÁK SZERINT...

Hogy a milánóiak mire lesznek képesek ligán belül, ahol a Juventus mögött évi 40 millió euróval elmaradva a második legnagyobb, 110 milliós bérkerettel gazdálkodhatnak?

„Nem az Interé a legerősebb csapat a Serie A-ban, Edin Dzeko és Romelu Lukaku elment, ez gondokat okoz elöl, tudjuk, Dzeko mennyi gólt szerzett, és mennyit készített elő. Lukaku az utolsó két hónapot leszámítva nem játszott jól, de ha egészséges, akkor gólerős. Most nemcsak Lautaro Martíneznek kell gólokat szereznie, Arnautovicnak is tizenöt-húsz gólt kell vágnia. Lautaro egyedül kevés lesz” – vallja Christian Vieri, márpedig ha valakinek van orra a gólszerzésre, akkor neki igen.

De igaz ez egyik elődjére, a világbajnok Alessandro Altobellire is, szerinte Arnautovic jól ismeri az Intert és a bajnokságot is, bár azért Milánó semmilyen szempontból sem Bologna. „Nem sok jó csatárt lehet olcsón megszerezni, számomra Arna olyan játékos, aki készen áll a feladatára, de egyben vészhelyzeti igazolás, lásd elődei távozását. Dzeko szép ajánlatot kapott Törökországból, Lukakuról nem is érdemes beszélni, kigúnyolt egy egész szurkolótábort, sőt az összes olasz szurkolót is.”

Az AS Romának más a véleménye ez ügyben...

De zárjunk egy igazi klublegendával, az Altobellihez hasonlóan 1982-es világbajnok Giuseppe Bergomival, aki rávilágított a Sánchez–Correa-csere egy másik aspektusára is.

„A San Siro közönsége néha könyörtelen, ha te vagy a célpontja, akkor bajban vagy. De nem kell sok ahhoz, hogy visszafogadjanak a bizalmukba, elég, ha látják rajtad az akaratot, azt, hogy csúszol-mászol a sikerért. Correa ezt az oldalát nem mutatta meg, talán nincs is neki ilyen oldala. Sánchez érkezése meglepett, mert nem a legjobb viszonyban vált el a klubtól. A megelőző idényben 14 gólt szerzett, jó szezonja volt, megfelelő a személyisége és a karizmája, de el kell fogadnia, hogy sokat fog kispadozni. Az Intert tavaly átalakította Simone Inzaghi, de Lautaro nem nyerheti meg egyedül a meccseket. Arnautovic? Néha az utolsó jelölted választod, és kiderül, hogy ő lesz a legjobban használható.”

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2023 NYARA

ATALANTA
Érkezett:
Vanja Vlahovics (Partizan Beograd, 500000 euró), Mihel Adopo (Torino, ingyen), Mitchel Bakker (Leverkusen, 10000000 euró), Sead Kolasinac (Marseille, ingyen), El Bilal Touré (Almería, 28 000 000 euró), Gianluca Scamacca (West Ham, 25 000 000)
Kölcsönbe:
Charles De Ketelaere (Milan, 3 000 000), Emil Holm (Spezia, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Luca Vido (Palermo), Marco Carnesecchi (Cremonese), Ebrima Colley (Karagümrük), Alekszej Mirancsuk (Torino), Sam Lammers (Empoli), Samuel Giovane (Ascoli), Marco Carraro (Crotone), Jacopo Da Riva (Como), Pierluigi Gollini (Napoli), Moustapha Cissé (Südtirol), Nadir Zortea (Sassuolo), Alassane Sidibe (Ascoli), Emmanuel Latte Lath (St. Gallen), Giorgio Cittadini (Modena), Simone Mazzocchi (Südtirol), Alessandro Cortinovis (Hellas Verona), Salvatore Elia (Palermo), Viktor Kovalenko (Spezia), Nicolo Cambiaghi (Empoli), Roberto Piccoli (Empoli)
Távozott: Matteo Pessina (Monza, kölcsön után végleg, 12000000 euró), Ruszlan Malinovszkij (Marseille, kölcsön után végleg, 10000000 euró), Sam Lammers (Rangers, 3500000 euró), Marco Sportiello (Milan, ingyen), Moustapha Cissé (Atalanta U23), Jérémie Boga (Nice, 18 000 000), Luca Vido (Reggiana), Marco Carraro (SPAL, i.), Joakim Maehle (Wolfsburg, 12 000 000), Rasmus Höjlund (Manchester United, 75 000 000), Emmanuel Latte Lath (Middlesbrough, 5 000 000), Merih Demiral (al-Ahli Szaúdi, 20 000 000)
Kölcsönbe: Giorgio Cittadini (Monza), Viktor Kovalenko (Empoli), Roberto Piccoli (Lecce), Brandon Soppy (Torino), Ebrima Colley (Young Boys), Simone Mazzocchi (Cosenza), Salvatore Elia (Spezia), Duván Zapata (Torino), Caleb Okoli (Frosinone)

BOLOGNA
Érkezett:
Stefan Posch (Hoffenheim, kölcsön után végleg, 5000 0000), Nikola Moro (Dinamo Moszkva, kv., 2500000), Sam Beukema (AZ, 9 000000), Usszama el-Azzuzi (Union SG, 2 000 000), Dan Ndoye (Basel, 9 000 000), Giovanni Fabbian (Inter, 5 000 000), Riccardo Calafiori (Basel, 4 000 000), Jesper Karlsson (AZ, 11 000 000)
Kölcsönbe: Victor Kristiansen (Leicester City, 1 000 000), Alexis Saelemaekers (Milan, 500 000), Remo Freuler (Nottingham Forest)
Kölcsönből vissza: Emanuel Vignato (Empoli), Sebastian Breza (Carrarese), Denso Kasius (Rapid Wien), Gianmarco Cangiano (Fortuna Sittard), Andri Fannar Baldursson (NEC), Luis Binks (Como), Sydney van Hooijdonk (Heerenveen)
Távozott: Lorenzo De Silvestri (szerződése lejárt), Nicola Sansone (szerződése lejárt), Gary Medel (Vasco da Gama, ingyen), Roberto Soriano (szl.), Denso Kasius (AZ, 3000000), Francesco Bardi (Reggiana, i.), Jerdy Schouten (PSV, 12 000 000), Nicolás Domínguez (Nottingham Forest, 10 000 000), Emanuel Vignato (Pisa, 500 000)
Kölcsönbe: Sebastian Breza (Yverdon), Luis Binks (Coventry City), Andri Fannar Baldursson (Elfsborg), Antonio Raimondo (Ternana), Gianmarco Cangiano (Pescara), Niklas Pyyhtiä (Ternana), Marko Arnautovic (Inter), Mattia Pagliuca (Alessandria)
Kölcsönből vissza: Jorgosz Kirjakopulosz (Sassuolo), Andrea Cambiaso (Juventus)

CAGLIARI
Érkezett:
Ibrahim Sulemana (Hellas Verona, 4000000), Alessandro Di Pardo (Juve Next Gen, kv., 1100000), Christian Travaglini (Olbia, 100000), Jakub Jankto (Getafe), Simone Scuffet (CFR Cluj, 800000), Tommaso Augello (Sampdoria, 2000000 és Antonio Barreca játékjoga), Matteo Prati (SPAL, 5 000 000), Mateusz Wieteska (Clermont Foot, 5 000 000), Pantelisz Hacidiakosz (AZ, 2 000 000)
Kölcsönbe: Eldor Shomurodov (Roma, 1 000 000), Gaetano Oristanio (Inter), Andrea Petagna (Monza)
Kölcsönből vissza: Gastón Pereiro (Nacional), Raoul Bellanova (Inter)
Távozott: Raoul Bellanova (Torino, 7000000), Alessio Cragno (Monza, kv., 3600000), Sebastian Walukiewicz (Empoli, kv., 1000000), Alberto Cerri (Como, kv.), Vincenzo Millico (Ascoli, i.), Antonio Barreca (Sampdoria), Nunzio Lella (Venezia)
Kölcsönbe: Nik Prelec (WSG Tirol), Giorgio Altare (Venezia), Hrisztosz Kurfalidisz (Feralpisalo)
Kölcsönből vissza: Filippo Falco (Crvena zvezda)

EMPOLI
Érkezett:
Sebastiano Luperto (Napoli, kv., 2500000), Sebastian Walukiewicz (Cagliari, kv., 1000000), Alberto Grassi (Parma, kv., i.), Francesco Caputo (Sampdoria, kv., i.), Emmanuel Gyasi (Spezia, 2 000 000), Giuseppe Pezzella (Parma, i.), Samuele Angori (Perugia, 200 000), Etrit Berisha (Torino)
Kölcsönbe: Daniel Maldini (Milan), Filippo Ranocchia (Juventus, 500000), Elia Caprile (Napoli), Stiven Shpendi (Cesena), Matteo Cancellieri (Lazio, 1 000 000), Viktor Kovalenko (Atalanta), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Jusszef Maleh (Lecce), Simone Bastoni (Spezia)
Kölcsönből vissza: Sam Lammers (Sampdoria), Giovanni Crociata (Cittadella), Andrea La Mantia (SPAL), Luca Belardinelli (Südtirol), Francesco Donati (Ascoli)
Távozott: Guglielmo Vicario (Tottenham, 20000000), Kristjan Asllani (Inter, kv., 10000000), Nedim Bajrami (Sassuolo, kv., 6000000), Leo Stulac (Palermo, kv., 1000000), Samir Ujkani (szl.), Fabiano Parisi (Fiorentina, 10000000), Filippo Bandinelli (Spezia, 2 500 000), Andrea La Mantia (SPAL, 1 000 000)
Kölcsönbe:
Duccio Degli Innocenti (Lecco), Francesco Donati (Lecco), Petar Stojanovic (Sampdoria), Liam Henderson (Palermo), Giovanni Crociata (Lecco), Nicolas Haas (Luzern)
Kölcsönből vissza:
Jean-Daniel Akpa Akpro (Lazio), Emanuel Vignato (Bologna), Martín Satriano (Inter), Koni De Winter (Juve Next Gen), Nicola Cambiaghi (Atalanta), Sam Lammers (Atalanta), Marko Pjaca (Juventus), Roberto Piccoli (Atalanta)

FIORENTINA
Érkezett:
Fabiano Parisi (Empoli, 10000000), Gino Infantino (Rosario Central, 3 500 000), Lucas Beltrán (River Plate, 12 000 000), M'Bala Nzola (Spezia, 10 000 000), Oliver Christensen (Hertha, 4 500 000), Yerry Mina (Everton, i.)
Kölcsönbe:
Arthur Melo (Juventus, 2 000 000), Maxime López (Sassuolo, 1 500 000)
Kölcsönből vissza:
Abdelhamid Szabiri (Sampdoria), Marco Benassi (Cremonese), Toni Fruk (HNK Gorica), Gabriele Ferrarini (Monza), Alekszandr Kokorin (Aris Limassol), Louis Munteanu (Farul), Gabriele Gori (Reggina), Jacob Rasmussen (Feyenoord), Niccolo Pierozzi (Reggina), Christian Dalle Mura (SPAL)
Távozott: Jusszef Maleh (Lecce, kv., 5500000), Szymon Zurkowski (Spezia, kv., 3200000), Salvatore Sirigu (szl.), Riccardo Saponara (Hellas Verona, i.), Lorenzo Venuti (Lecce, i.), Jacob Rasmussen (Bröndby, 3000000), Toni Fruk (HNK Rijeka, i.), Igor (Brighton, 17 000 000), Aleksza Terzics (RB Salzburg, 5 500 000), Arthur Cabral (Benfica, 20 000 000), Michele Cerofolini (Frosinone), Gabriele Gori (Avellino), Marco Benassi (szerződését felbontották), Luka Jovics (i.)
Kölcsönbe: Niccolo Pierozzi (Cesena), Gabriele Ferrarini (Feralpisalo), Szofjan Amrabat (Manchester United, 10 000 000), Alessandro Bianco (Reggiana)

FROSINONE
Érkezett:
Gennaro Borrelli (Pescara, kv., 300000), Luca Mazzitelli (Monza, kv.), Marvin Cuni (Bayern München II, i.), Marco Brescianini (Milan, 1000 000), Abdu Harrui (Sassuolo, 2500 000), Riccardo Marchizza (Sassuolo, 1 500000), Simone Romagnoli (Lecce, 100 000), Michele Cerofolini (Fiorentina), Mehdi Burabia (Spezia)
Kölcsönbe: Giorgi Kvernadze (Kolketi Poti), Enzo Barrenechea (Juventus), Valid Cseddira (Napoli), Pol Lirola (Marseille), Matías Soulé (Juventus), Kaio Jorge (Juventus), Caleb Okoli (Atalanta), Reinier (Real Madrid), Stefano Turati (Sassuolo), Arijon Ibrahimovic (Bayern München)
Kölcsönből vissza: Matteo Ricci (Karagümrük), Luigi Canotto (Reggina)
Távozott: Matteo Cotali (Modena, i.), Marko Bozic (Maribor, kv.), Marcus Rohdén (Karagümrük, i.), Daniel Boloca (Sassuolo, 10 000000), Roberto Insigne (Palermo, 1000000), Matteo Ricci (Sampdoria)
Kölcsönbe: Luigi Canotto (Reggina), Gennaro Borrelli (Brescia), Przemyslaw Szyminski (Reggiana)
Kölcsönből vissza: Samuele Mulattieri (Inter), Luca Ravanelli (Cremonese), Gianluca Frabotta (Lecce), Mario Sampirisi (Monza), Fabio Lucioni (Lecce), Luca Moro (Sassuolo), Ben Lhassine Kone (Torino)

GENOA
Érkezett:
Radu Dragusin (Juventus, kölcsön után végleg, 5500000), Josep Martínez (Leipzig, kv., 3500000), George Puscas (Reading, kv., 3000000), Aarón Martín (Mainz, i.), Nicola Leali (Ascoli, i.), Mateo Retegui (Tigre, 12 000 000), Mattia Aramu (Venezia, 2 500 000), Daniele Sommariva (Pescara, 100 000), Kevin Strootman (Marseille, kv., i.)
Kölcsönbe:
Morten Thorsby (Union Berlin), Junior Messias (Milan, 1 500 000), Koni De Winter (Juventus), Berkan Kutlu (Galatasaray, 250 000), Ruszlan Malinovszkij (Marseille), Léandre Kuavita (Standard Liege)
Kölcsönből vissza: Filippo Melegoni (Liege), Kelvin Yeboah (Augsburg), Aleksander Buksa (Standard Liege), Pablo Galdames (Cremonese), Andrea Favilli (Ternana), Davide Biraschi (Karagümrük), Johan Vásquez (Cremonese), Vittorio Parigini (Como), Francesco Cassata (Ternana)
Távozott: Yayah Kallon (Hellas Verona, kv., 2800000), Giacomo Calo (Cosenza, kv.), Domenico Criscito (visszavonult), Stefano Sturaro (Karagümrük, i.), Adrian Semper (Como), Abdoulaye Touré (Le Havre, i.), Luca Lipani (Sassuolo, 8 000 000), Vittorio Parigini (Feralpisalo), Stefan Ilsanker (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Aleksander Buksa (WSG Tirol), Lennart Czyborra (PEC), Manolo Portanova (Reggiana), Francesco Cassata (Spezia), Marko Pajac (Reggiana), Kelvin Yeboah (Montpellier), Massimo Coda (Cremonese), Mattia Aramu (Bari), Filippo Melegoni (Reggiana)
Kölcsönből vissza: Denis Dragus (Liege), Eddie Salcedo (Inter), Ridgeciano Haps (Venezia)

HELLAS VERONA
Érkezett:
Yayah Kallon (Genoa, kv., 2800000), Ondrej Duda (1. FC Köln, kv., 2700000), Jayden Braaf (Dortmund, kv., 1000000), Jordi Mboula (Mallorca, i.), Riccardo Saponara (Fiorentina, i.)
Kölcsönbe: Federico Bonazzoli (Salernitana), Michael Folorunsho (Napoli), Suat Serdar (Hertha BSC), Jackson Tchatchoua (Charleroi), Tomás Suslov (Groningen)
Kölcsönből vissza: Alessandro Cortinovis (Cosenza), Mert Cetin (Adana Demirspor), Mateusz Praszelik (Cosenza), Koray Günter (Sampdoria), Martin Hongla (Valladolid), Ghilardi (Mantova), Kevin Rüegg (Young Boys), Bruno Amione (Sampdoria)
Távozott: Ivan Ilics (Torino, 15700000), Giovanni Simeone (Napoli, kv., 12000000), Matteo Cancellieri (Lazio, kv., 7960000), Gianluca Caprari (Monza, kv., 7500000), Ibrahim Sulemana (Cagliari, 4000000), Panajotisz Recosz (Olympiakosz, kv.), Ivor Pandur (Fortuna Sittard, kv.), Miguel Veloso (Pisa, i.), Adrien Tameze (Torino, 2 800 000)
Kölcsönbe: Mert Cetin (Ankaragücü), Daniele Ghilardi (Sampdoria), Kevin Lasagna (Karagümrük), Federico Ceccherini (Karagümrük)
Kölcsönből vissza: Deyovaisio Zeefuik (Hertha), Adolfo Gaich (CSZKA Moszkva), Oliver Abildgaard (Rubin Kazany), Alessandro Cortinovis (Atalanta), Simone Verdi (Torino), Fabio Depaoli (Sampdoria)

INTERNAZIONALE
Érkezett:
Kristjan Asllani (Empoli, kv., 10000000), Francesco Acerbi (Lazio, kv., 3500000), Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach, i.), Raffaele Di Gennaro (Gubbio, ingyen), Yann Aurel Bisseck (Aarhus, 7000000), Juan Cuadrado (Juventus, i.), Yann Sommer (Bayern München, 6 750 000), Alexis Sánchez (Marseille, i.), Benjamin Pavard (Bayern München, 30 000 000), Davy Klaassen (Ajax, i.)
Kölcsönbe: Emil Audero (Sampdoria), Marko Arnautovic (Bologna), Carlos Augusto (Monza, 4 000 000), Davide Frattesi (Sassuolo, 6000000)
Kölcsönből vissza: Samuele Mulattieri (Frosinone), Ionut Radu (Auxerre), Sebastiano Esposito (Bari), Eddie Salcedo (Genoa), Facundo Colidio (Tigre), Gaetano Oristanio (Volendam), Filip Sztankovics (Volendam), Darian Males (Basel), Zinho Vanheusden (AZ), Andi Hoti (Freiburg II), Martín Satriano (Empoli), Giovanni Fabbian (Reggina), Stefano Sensi (Monza), Lucien Agoumé (Troyes)
Távozott: Andrea Pinamonti (Sassuolo, kv., 20000000), Lorenzo Pirola (Salernitana, kv., 5000000), Andi Hoti (Magdeburg, 250000), Edin Dzeko (Fenerbahce, i.), Samir Handanovic (szl.), Danilo D'Ambrosio (Monza, i.), Dalbert (szl.), Roberto Gagliardini (Monza, i.), Milan Skriniar (PSG, i.), Marcelo Brozovic (al-Naszr, 18000000), Alex Cordaz (i.), Samuele Mulattieri (Sassuolo, 6 000000), Darian Males (Young Boys, 2000000), Facundo Colidio (River Plate, 4 500 000), André Onana (Manchester United, 52 500 000), Robin Gosens (Union Berlin, 13 000 000), Giovanni Fabbian (Bologna, 5 000 000), Valentino Lazaro (Torino, kv., 4 000 000)
Kölcsönbe: Mattia Zanotti (St. Gallen), Valentín Carboni (Monza), Martín Satriano (Brest), Zinho Vanheusden (Standard Liege), Ionut Radu (Bournemouth), Gaetano Oristanio (Cagliari), Gabriel Brazao (Ternana), Filip Sztankovics (Sampdoria), Joaquín Correa (Marseille, 2 000 000), Sebastiano Esposito (Sampdoria), Eddie Salcedo (Eldense), Tibo Persyn (ismét FC Eindhoven)
Kölcsönből vissza: Romelu Lukaku (Chelsea), Raoul Bellanova (Cagliari)

JUVENTUS
Érkezett:
Manuel Locatelli (Sassuolo, kv., 30000000), Moise Kean (Everton, kv., 30000000), Timothy Weah (Lille, 11 300000), Arkadiusz Milik (Marseille, kv., 6300000), Dean Huijsen (Juve Next Gen), Kenan Yildiz (Juve Next Gen), Facundo González (Valencia B, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Arthur Melo (Liverpool), Marley Aké (Dijon), Luca Pellegrini (Lazio), Weston McKennie (Leeds United), Denis Zakaria (Chelsea), Marko Pjaca (Empoli), Nicolo Rovella (Monza), Filippo Ranocchia (Monza), Andrea Cambiaso (Bologna), Stefano Gori (Perugia), Gianluca Frabotta (Lecce)
Távozott: Dejan Kulusevski (Tottenham, kv., 30000000), Radu Dragusin (Genoa, 5500000), Juan Cuadrado (Inter, i.), Ángel Di María (Benfica, i.), Mohamed Ihattaren (szerződését felbontották), Denis Zakaria (Monaco, 20 000 000), Leonardo Bonucci (Union Berlin, i.), Marko Pjaca (HNK Rijeka)
Kölcsönbe: Filippo Ranocchia (Empoli, 500000), Arthur Melo (Fiorentina, 2 000 000), Stefano Gori (Monza), Koni De Winter (Genoa), Marley Aké (Udinese), Luca Pellegrini (Lazio, i.), Nicolo Rovella (Lazio, i.), Enzo Barrenechea (Frosinone), Facundo González (Sampdoria), Gianluca Frabotta (Bari), Matías Soulé (Frosinone), Kaio Jorge (Frosinone)
Kölcsönből vissza: Leandro Paredes (PSG)

LAZIO
Érkezett:
Matteo Cancellieri (Hellas Verona, kv., 7960000), Diego González (Celaya, 1000000), Taty Castellanos (New York City, 15 000 000), Kamada Daicsi (Eintracht Frankfurt, i.), Gustav Isaksen (Midtjylland, 12 000 000), Hrisztosz Mandasz (OFI Kréta, 1 300 000)
Kölcsönbe:
Luca Pellegrini (Juventus, i.), Nicolo Rovella (Juventus, i.), Luigi Sepe (Salernitana), Mattéo Guendouzi (Marseille)
Kölcsönből vissza: Riza Durmisi (Tenerife), Raúl Moro (Oviedo), Dimitrije Kamenovics (Sparta Praha), Jony (Gijón), Jean-Daniel Akpa Akpro (Empoli), André Anderson (Sao Paulo)
Távozott: Francesco Acerbi (Inter, kv., 3500000), Gonzalo Escalante (Cádiz, kv., 2500000), Stefan Radu (visszavonult), Luka Romero (Milan, i.), Pedro (szl.), Szergej Milinkovics-Szavics (al-Hilal, 40000000), Jony (Cartagena, i.)
Kölcsönbe: Raúl Moro (Valladolid), Luís Maximiano (Almería, 500 000), Matteo Cancellieri (Empoli, 1 000 000), Jean-Daniel Akpa (Monza, 500 000), Marcos Antonio (PAOK, 300 000)
Kölcsönből vissza: Luca Pellegrini (Juventus)

LECCE
Érkezett:
Jusszef Maleh (Fiorentina, kv., 5500000), Marin Pongracic (Wolfsburg, kv., 1 600000), Patrick Dorgu (Nordsjaelland, 200000), Lorenzo Venuti (Fiorentina, i.), Hamza Rafia (Pescara, 800000), Wladimiro Falcone (Sampdoria, 4 000 000), Ylber Ramadani (Aberdeen, 1 200 000), Nikola Krsztovics (DAC, 3 900 000), Mohamed Kaba (Valenciennes, 3 000 000), Giacomo Faticanti (Roma U19, 1 000 000), Rémi Oudin (Bordeaux, 1 000 000), Zinedin Smajlovic (Täby, 100 000)
Kölcsönbe: Pontus Almqvist (FK Rosztov), Ahmed Touba (Basaksehir), Roberto Piccoli (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Gianluca Frabotta (Frosinone), Pablo Rodríguez (Brescia), John Björkengren (Brescia), Fabio Lucioni (Frosinone)
Távozott: Fabio Lucioni (Palermo, i.), Alessandro Tuia (szl.), Tommaso Cassandro (Como, 500000), Simone Romagnoli (Frosinone, 100 000), Morten Hjulmand (Sporting CP, 18 000 000), John Björkengren (Randers, 300 000), Assan Ceesay (Damak, 2 750 000), Federico Di Francesco (Palermo, 1 300 000)
Kölcsönbe:
Pablo Rodríguez (Ascoli), Joel Voelkerling Persson (Vitesse), Jusszef Maleh (Empoli), Thórir Jóhann Helgason (Eintracht Braunschweig)
Kölcsönből vissza: Lorenzo Colombo (Milan), Wladimiro Falcone (Sampdoria), Pietro Ceccaroni (Venezia), Rémi Oudin (Bordeaux), Giuseppe Pezzella (Parma), Samuel Umtiti (Barcelona), Kristoffer Askildsen (Sampdoria), Gianluca Frabotta (Juventus)

MILAN
Érkezett:
Ruben Loftus-Cheek (Chelsea, 16000000), Marco Sportiello (Atalanta, i.), Luka Romero (Lazio, i.), Christian Pulisic (Chelsea, 20000000), Tijjani Reijnders (AZ, 19 000000), Samuel Chukwueze (Villarreal, 20 000 000), Noah Okafor (RB Salzburg, 14 000 000), Yunus Musah (Valencia, 20 000 000), Marco Pellegrino (Platense, 3 500 000), Luka Jovics (Fiorentina, i.)
Kölcsönből vissza: Lorenzo Colombo (Lecce), Marko Lazetics (Altach), Marco Brescianini (Cosenza), Daniel Maldini (Spezia), Mattia Caldara (Spezia), Marco Nasti (Cosenza)
Távozott: Ciprian Tatarusanu (Abha, i.), Zlatan Ibrahimovic (visszavonult), Sandro Tonali (Newcastle United, 64000000), Marco Brescianini (Frosinone, 1000 000), Ante Rebic (Besiktas, i.)
Kölcsönbe: Daniel Maldini (Empoli), Marco Nasti (Bari), Matteo Gabbia (Villarreal), Junior Messias (Genoa,1 500 000), Charles De Ketelaere (Atalanta, 3 000 000), Devis Vásquez (Sheffield Wednesday), Marko Lazetics (Fortuna Sittard), Alexis Saelemaekers (Bologna, 500 000), Lorenzo Colombo (Monza), Divock Origi (Nottingham), Fodé Ballo-Touré (Fulham)
Kölcsönből vissza:
Sergino Dest (Barcelona), Brahim Díaz (Real Madrid), Aster Vranckx (Wolfsburg), Tiemoué Bakayoko (Chelsea)

MONZA
Érkezett:
Matteo Pessina (Atalanta, kv., 12000000), Andrea Petagna (Napoli, kv., 10000000), Gianluca Caprari (Hellas Verona, kv., 7500000), Pablo Marí (Arsenal, kv., 4900000), Alessio Cragno (Cagliari, kv., 3600000), Armando Izzo (Torino, kv., 3000000), Roberto Gagliardini (Inter, i.), Danilo D'Ambrosio (Inter, i.)
Kölcsönbe: Giorgio Cittadini (Atalanta), Valentín Carboni (Inter), Jorgosz Kirjakopulosz (Sassuolo), Stefano Gori (Juventus), Jean-Daniel Akpa (Lazio, 500 000), Lorenzo Colombo (Milan)
Kölcsönből vissza: Gabriele Ferrarini (Modena), Andrea Carboni (Venezia), Warren Bondo (Reggina), Mario Sampirisi (Frosinone), Davide Bettella (Palermo), Pedro Pereira (Alanyaspor), Leonardo Mancuso (Como), Davide Diaw (Modena)
Távozott: Luca Mazzitelli (Frosinone, kv.), Luca Marrone (Lecco, i.), Christian Gytkjaer (Venezia, i.), Andrea Barberis (Pisa, i.), Giulio Donati (szl.), Tommaso Morosini (Cisanese, i.), Mario Sampirisi (Reggiana)
Kölcsönbe: Alessio Cragno (Sassuolo), Marco D'Alessandro (Pisa), Carlos Augusto (Inter, 4 000 000), Davide Diaw (Bari), Mattia Valoti (Pisa),Leonardo Mancuso (Palermo, i.), Andrea Petagna (Cagliari), Valentin Antov (Cremonese)
Kölcsönből vissza: Gabriele Ferrarini (Fiorentina), Nicolo Rovella (Juventus), Marlon (Sahtar Doneck), Filippo Ranocchia (Juventus), Stefano Sensi (Inter)

NAPOLI
Érkezett:
Giacomo Raspadori (Sassuolo, kv., 26000000), Giovanni Simeone (Hellas Verona, kv., 12000000), Elia Caprile (Bari, 7 000 000), Jens Cajuste (Reims, 12 000 000), Natan (RB Bragantino, 10 000 000), Valid Cseddira (Bari, 7 000 000), Jesper Lindström (Eintracht Frankfurt, 30 000 000)
Kölcsönből vissza: Giuseppe Ambrosino (Cittadella), Nikita Contini (Reggina), Lorenzo Sgarbi (Pro Sesto), Alessandro Zanoli (Sampdoria), Michael Folorunsho (Bari)
Távozott: Andrea Petagna (Monza, kv., 10000000), ), Sebastiano Luperto (Empoli, kv., 2500000), Filippo Costa (Vicenza), Kim Min Dzse (Bayern München, 50000000), Hirving Lozano (PSV, 15 000 000)
Kölcsönbe: Elia Caprile (Empoli), Giuseppe Ambrosino (Catanzaro), Michael Folorunsho (Hellas Verona), Valid Cseddira (Frosinone)
Kölcsönből vissza: Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Pierluigi Gollini (Atalanta), Tanguy Ndombélé (Tottenham)

ROMA
Érkezett:
Husszem Auar (Lyon, i.), Evan Ndicka (Eintracht Frankfurt, i.), Leandro Paredes (PSG, 2 500 000)
Kölcsönbe: Rasmus Kristensen (Leeds United), Diego Llorente (Leeds United, ismét), Renato Sanches (PSG, 1 000 000), Szardar Azmun (Leverkusen), Romelu Lukaku (Chelsea, 5 800 000)
Kölcsönből vissza: Matías Vina (Bournemouth), Eldor Shomurodov (Spezia), Justin Kluivert (Valencia), Gonzalo Villar (Getafe), Bryan Reynolds (Westerlo)
Távozott: Justin Kluivert (Bournemouth, 11200000), Cristian Volpato (Sassuolo, 7500000), Benjamin Tahirovic (Ajax, 7500000), Carles Pérez (Celta Vigo, kv., 5200000), Ruben Providence (Hartberg, kv., 300000), Gonzalo Villar (Granada, 1 800 000), Bryan Reynolds (Westerlo, 3 500 000), Roger Ibanez (al-Ahli Szaúdi, 30 000 000), Nemanja Matics (Rennes, 2 500 000), Filippo Missori (Sassuolo, 2 500 000)
Kölcsönbe: Ebrima Darboe (LASK), Eldor Shomurodov (Cagliari, 1 000 000), Matías Vina (Sassuolo), Ola Solbakken (Olympiakosz, 1 500 000)
Kölcsönből vissza: Georginio Wijnaldum (PSG), Mady Camara (Olympiakosz)

SALERNITANA
Érkezett:
Boulaye Dia (Villarreal, kv., 12000000), Lorenzo Pirola (Inter, kv., 5000000), Antonio Candreva (Sampdoria, 500000), Benoit Costil (Lille, i.), Chukwubuikem Ikwuemesi (Celje, 1 800 000), Mateusz Legowski (Pogon Szczecin, 3 000 000), Loum Tchaouna (Rennes, 3 000 000), Trivante Stewart (Mount Pleasant, 100 000)
Kölcsönbe: Jovane (Sporting CP, i.), Agustín Martegani (San Lorenzo, 400 000)
Kölcsönből vissza: Simy (Benevento), Mamadou Coulibaly (Ternana)
Távozott: Julian Kristoffersen (Ancona, 60 000), Valerio Mantovani (Ternana, kv.), Luka Bogdan (Ternana, kv.)
Kölcsönbe: Federico Bonazzoli (Hellas Verona), Luigi Sepe (Lazio), Mamadou Coulibaly (Palermo)
Kölcsönből vissza:
Hans Nicolussi Caviglia (Juve Next Gen), Domen Crnigoj (Venezia), William Troost-Ekong (Watford), Krzysztof Piatek (Hertha), Antonio Candreva (Sampdoria), Tonny Vilhena (Espanyol)

SASSUOLO
Érkezett:
Andrea Pinamonti (Inter, kv., 20000000), Cristian Volpato (Roma, 7500000), Nedim Bajrami (Empoli, kv., 6000000), Filippo Missori (Roma, 2500000), Samuele Mulattieri (Inter, 6 000000), Daniel Boloca (Frosinone, 10 000000), Luca Lipani (Genoa, 8 000 000), Uros Racsics (Valencia, 2 200 000)
Kölcsönbe: Alessio Cragno (Monza), Mattia Viti (Nice), Matías Vina (Roma), Marcus Pedersen (Feyenoord, 1 000 000), Samu Castillejo (Valencia)
Kölcsönből vissza: Riccardo Ciervo (Venezia), Janis Antiste (Amiens), Jorgosz Kirjakopulosz (Bologna), Brian Oddei (Rudes), Luca Moro (Frosinone), Ryan Flamingo (Vitesse), Marco Sala (Palermo), Andrea Ghion (Catanzaro)
Távozott: Manuel Locatelli (Juventus, kv., 30000000), Giacomo Raspadori (Napoli, kv., 26000000), Hamed Junior Traoré (Bournemouth, kv., 25620000), Kaan Ayhan (Galatasaray, kv., 2800000), Abdu Harrui (Frosinone, 2500 000), Riccardo Marchizza (Frosinone, 1 500000), Marco Sala (Como), Mert Müldür (Fenerbahce, 2 800 000), Rogério (Wolfsburg, 5 500 000)
Kölcsönbe: Luca Moro (Spezia), Jorgosz Kirjakopulosz (Monza), Luca D'Andrea (Catanzaro), Ryan Flamingo (Utrecht), Davide Frattesi (Inter, 6000000), Maxime López (Fiorentina, 1 500 000), Brian Oddei (Rudes), Janis Antiste (Reggiana), Riccardo Ciervo (Südtirol), Stefano Turati (Frosinone)
Kölcsönből vissza: Nadir Zortea (Atalanta)

TORINO
Érkezett:
Ivan Ilics (Hellas Verona, kv., 15700000), Raoul Bellanova (Cagliari, 7000000), Nemanja Radonjics (Marseille, kv., 1700000), Mihai Popa (Voluntari, i.), Kevin Haveri (Rimini, 300000), Adrien Tameze (Hellas Verona, 2 800 000), Nikola Vlasic (West Ham, 12 800 000), Valentino Lazaro (Inter, kv., 4 000 000), Szaba Szazonov (Dinamo Moszkva, 2 750 000)
Kölcsönbe: Brandon Soppy (Atalanta),
Duván Zapata (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Emirhan Ilkhan (Sampdoria), Horváth Krisztofer (Kecskemét), Ben Lhassine Kone (Frosinone), Simone Verdi (Hellas Verona), Magnus Warming (Darmstadt)
Távozott: Ola Aina (Nottingham, i.), Mihel Adopo (Atalanta, i.), Armando Izzo (Monza, kv., 3000000), Magnus Warming (Brann, 650 000), Wilfried Singo (Monaco, 10 000 000), Simone Verdi (Como), Etrit Berisha (Empoli), Matthew Garbett (NAC)
Kölcsönbe: Ben Lhassine Kone (Como), Horváth Krisztofer (Kecskemét), Brian Bayeye (Ascoli), Emirhan Ilkhan (Basaksehir)
Kölcsönből vissza: Andreaw Gravillon (Reims), Ronaldo Vieira (Sampdoria), Alekszej Mirancsuk (Atalanta), Nikola Vlasic (West Ham)

UDINESE
Érkezett:
Brenner (Cincinnati, 10000 0000), Oier Zarraga (Athletic Bilbao, i.), Jordan Zemura (Bournemouth, i.), Domingos Quina (Watford), Etienne Camara (Huddersfield, 2 000 000), Christian Kabasele (Watford), Maduka Okoye (Watford), Thomas Kristensen (Aarhus, 3 000 000), Antonio Tikvic (Bayern München II, 650 000), Martín Payero (Middlesbrough)
Kölcsönbe: Lorenzo Lucca (Pisa, 800 000), Marley Aké (Juventus), Joao Ferreira (Watford)
Kölcsönből vissza: Filip Benkovic (Eintracht Braunschweig), Matheus Martins (Watford), Martin Palumbo (Juve Next Gen), Hassane Kamara (Watford), Cristo González (Gijón)
Távozott: Tolgay Arslan (Melbourne City, i.), Cristo González (Arouca, i.), Roberto Pereyra (szl.), Ilija Nesztorovszki (Ascoli, i.), Rodrigo Becao (Fenerbahce, 8 310000), Martin Palumbo (Juve Next Gen, i.), Beto (Everton, 25 000 000)
Kölcsönbe: Leonardo Buta (Gil Vicente), Filip Benkovic (Trabzonspor, 500000)
Kölcsönből vissza: Destiny Udogie (Tottenham)

AZ ÉLVONALBÓL KIESŐ CSAPATOK

SPEZIA
Érkezett:
Salvatore Esposito (SPAL, kv., 3250000), Szymon Zurkowski (Fiorentina, kv., 3200000), Lukas Mühl (Austria Wien, i.), Mirko Antonucci (Cittadella), Filippo Bandinelli (Empoli, 2 500 000), Salvatore Elia (Atalanta), Francesco Cassata (Genoa)
Kölcsönbe: Luca Moro (Sassuolo), Iva Gelasvili (Dinamo Batumi)
Kölcsönből vissza: David Strelec (Reggina), Petko Hrisztov (Venezia), Samuel Mraz (Anorthosis)
Távozott: Kevin Agudelo (al-Naszr, 2500000), Federico Marchetti (Hamrun Spartans, i.), Szuf Podgoreanu (Maccabi Haifa, 500000), Samuel Mraz (Volosz, i.), M'Bala Nzola (Fiorentina, 10 000 000), Emmanuel Gyasi (Empoli, 2 000 000), Mehdi Burabia (Frosinone), Aurélien Nguiamba (szerződését felbontották), Jacopo Sala (sz. f.), Aimar Sher (sz. f.)
Kölcsönbe:
David Strelec (Slovan), Emil Holm (Atalanta, 2 500 000), Simone Bastoni (Empoli), Salva Ferrer (Anorthosis)
Kölcsönből vissza: Eldor Shomurodov (Roma), Mattia Caldara (Milan), Ethan Ampadu (Chelsea), Viktor Kovalenko (Atalanta), Daniel Maldini (Milan)

CREMONESE
Érkezett:
Franco Vázquez (Parma, i.), Michele Collocolo (Ascoli, 2 000 000), Andrea Bertolacci (Karagümrük, i.), Alessio Brambilla (Cesena, 150 000), Zan Majer (Reggina, i.)
Kölcsönbe: Nikola Sekulov (Juve Next Gen), Gonzalo Abrego (Godoy Cruz), Valentin Antov (Monza), Massimo Coda (Genoa)
Kölcsönből vissza: Luca Ravanelli (Frosinone), Tommaso Milanese (Venezia), Luca Zanimacchia (Parma), Luca Strizzolo (Modena), Luca Valzania (SPAL), Filippo Nardi (Reggiana), Cedric Gondo (Ascoli)
Távozott: Cyriel Dessers (Rangers, 5000000), Vlad Chiriches (FCSB, i.), Stefano Cella (Ancona, 40 000), Luca Strizzolo (Modena)
Kölcsönbe: Emanuel Aiwu (Birmingham City), Cedric Gondo (Reggiana), Tommaso Milanese (Ascoli)
Kölcsönből vissza: Pablo Galdames (Genoa), Marco Benassi (Fiorentina), Alex Ferrari (Sampdoria), Soualiho Meité (Benfica), Marco Carnesecchi (Atalanta), Johan Vásquez (Genoa)

SAMPDORIA
Érkezett:
Fabio Borini (Karagümrük, i.), Matteo Ricci (Frosinone), Antonio Barreca (Cagliari)
Kölcsönbe: Daniele Ghilardi (Hellas Verona), Filip Sztankovics (Inter), Petar Stojanovic (Empoli), Facundo González (Juventus), Sebastiano Esposito (Inter), Estanis Pedrola (Barcelona B)
Kölcsönből vissza: Maxime Leverbe (Benevento), Alex Ferrari (Cremonese), Bartosz Bereszynski (Napoli), Valerio Verre (Palermo), Ronaldo Vieira (Torino), Simone Trimboli (Ferencváros), Leonardo Benedetti (Bari), Kristoffer Askildsen (Lecce), Antonino La Gumina (Benevento), Marco Delle Monache (Pescara), Fabio Depaoli (Hellas Verona)
Távozott: Julian Chabot (1. FC Köln, kv., 2500000), Antonio Candreva (Salernitana, kv., 500000), Bram Nuytinck (NEC, i.), Filip Djuricsics (Panathinaikosz, i.), Francesco Caputo (Empoli, kv.), Jesé (szl.), Jeison Murillo (al-Samal, i.), Fabio Quagliarella (szl.), Tommaso Augello (Cagliari, 2000000 és Antonio Barreca játékjoga), Mariosz Ikonomu (Panetolikosz, i.), Wladimiro Falcone (Lecce, kv., 4 000 000),
Manolo Gabbiadini (al-Naszr, i.), Tomás Rincón (Santos, i.), Flavio Paoletti (Karagümrük), Mehdi Lérisz (Stoke City)
Kölcsönbe:
Emil Audero (Inter), Simone Trimboli (Mantova), Bartosz Bereszynski (Empoli), Daniele Montevago (Gubbio)
Kölcsönből vissza: Sam Lammers (Empoli), Alessandro Zanoli (Napoli), Michaël Cuisance (Venezia), Koray Günter (Hellas Verona), Emirhan Ilkhan (Torino), Abdelhamid Szabiri (Fiorentina), Maxime Leverbe (Pisa), Harry Winks (Tottenham), Ignacio Pussetto (Watford), Bruno Amione (Hellas Verona)

Lezárva hétfő délben, vastaggal az elmúlt hét átigazolásai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik