Napoli: megvan Benítez utódja, ősszel debütált a Serie A-ban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.06. 16:51
Egybehangzó olasz lapértesülések szerint Maurizio Sarri követi Rafael Benítezt a Serie A-ban szereplő SSC Napoli kispadján, a hivatalos bejelentés csak órák kérdése.

Az 56 éves, nápolyi születésű Sarri a héten hagyta el az Empolit, amellyel a 2013–2014-es szezonban a Serie B-ből az első osztályba jutott, a 2014–2015-ös idényben pedig a 15. helyen végzett az újonc csapattal.Empolit, amellyel a 2013–2014-es szezonban a Serie B-ből az első osztályba jutott, a 2014–2015-ös idényben pedig a 15. helyen végzett az újonc csapattal.

Itáliai hírforrások szerint a mester pénteken Aurelio De Laurentiisszel, a Napoli elnökével tárgyalt. Az Empoli elnöke, Fabrizio Corsi is megerősítette a hírt. Sarri állítólag egy plusz egy évre ír alá Nápolyban, fizetése 1.5 millió euró lesz, ötször több, mint amennyit az Empolinál keresett.

Érdekesség, hogy a 2015–2016-os szezon lesz Sarri második éve Serie A-s edzőként.

Debütáló élvonalbeli idényében kifejezetten jó munkát végzett az Empoli élén. A csapat a 15. helyen végzett, de az alsóházban a legkevesebb vereséget szenvedte el (12), míg az egész mezőnyben a legtöbb döntetlent számlálta. Egyik legfényesebb sikerét épp a Napoli felett aratta, április végén 4–2-re kaptak ki Higuaínék.

A Napoli a 2014–2015-ös szezonban az ötödik helyen végzett a Serie A tabelláján, 24 ponttal lemaradva a bajnok Juventustól, az Európa-ligában az elődöntőig jutott, amelyben a Dnipro állította meg. A csapatot az elmúlt két idényben irányító Rafa Benítez az idény végén elhagyta a klubot, azóta már kinevezték a Real Madrid vezetőedzőjének.

A Napolival kapcsolatos további hír, hogy Benítez után távozott az igazolásokért is felelős sportigazgató, Riccardo Bigon is, aki a pletykák szerint a Hellas Veronánál vállal munkát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik