Döntetlen a Derby della Madonninán

Vágólapra másolva!
2013.02.24. 20:30
null
A Milan kezdte jobban a derbit, de nem vitte be a gyilkos döfést az első félisőben (Fotó: Reuters)
Az olasz labdarúgó-élvonal, a Serie A 26. fordulójának szuperrangadóján a két milánói gigász, az Internazionale és az AC Milan csapott össze. Jobban kezdett a Milan, amely Stephan El Shaarawy révén a 21. percben előnyhöz jutott, majd több helyzetet is kihagyott, az Inter pedig egyenlíteni tudott a fordulást követően, a csereember Ezequiel Schelotto révén.

A 180. milánói városi derbi, a Derby della Madonnina előtt egyértelműen az úgymond vendég (a két csapat közösen használja a Giuseppe Meazza néven közismert futballszentélyt) Milan számított esélyesnek, hiszen a hétközben két góllal legyőzte a Barcelonát, a bajnokságban pedig egyre javuló formát mutat. Ezzel szemben az Inter igencsak botladozik, a múlt héten a Fiorentina felmosta vele a firenzei stadiont, nem mellesleg heten is hiányoztak a csapatból sérülés vagy eltiltás miatt.

A mérkőzés előtt a legtöbb figyelem Mario Balotellire és a sérüléssel bajlódó Stephan El Shaarawyra esett, de az egykori milanos Antonio Cassano kezdte legjobban a mérkőzést, aki egy közepes lövéssel és egy remek passzal jeleskedett. Az első negyedóra végén Balotelli szerezhetett volna gólt, ha nem fut bele egészen döbbenetes módon Mattia De Sciglio ötösre érkező beadásába. Stephan El Shaarawy bezzeg nem sokat vacakolt első helyzeténél: a 23. percben a Kevin-Prince Boatengtől kapott labdát elvitte Nagatomo Juto mellett, majd közelről mattolta a kapust. 0–1.

Nem sokkal ezután kis híján máris eldőlt a mérkőzés, de Balotelli egyik ziccerét földöntúli bravúrral kipiszkálta a léc alól Samir Handanovic, majd a támadó De Sciglio sokadik elképesztően jó beadását két lépésről éppen a szlovén kapuvédőbe rúgta...

A fordulást követően a szurkolók füstködbe burkolták a stadiont, és ez az Internek tett jobbat, „titokban" Fredy Guarín kis híján kiegyenlített, de közeli lövésénél Christian Abbiati megmutatta, hogy nem fogott reflexein a ballagó idő. Miután a látási viszonyok megjavultak, Milan-fölénnyel folytatódott a mérkőzés, de komoly helyzetek nélkül.

Ennek ellenére egyenlített az Inter: a percekkel korábban beállt Ezequiel Schelotto használta ki az első komolyabb milanos védelmi megingást, és a 71. minutumban közelről a hálóba fejelt Nagatomo beadása után. 1–1.

A végére már nem változott az állás, pedig mindkét kapu előtt adódtak meleg pillantok. Döntetlennel zárult tehát a Derby della Madonnina, ennek talán az Inter örülhet jobban.

Igazán pedig a milánóiak közvetlen riválisai...

OLASZORSZÁG, SERIE A
26. FORDULÓ

Internazionale–AC Milan 1–1
Milánó, Giuseppe Meazza Stadion, 80 000 néző. V: Mazzoleni
Internazionale: Handanovic – J. Zanetti, Juan Jesus, Ranocchia, Nagatomo (Chivu, 77.) – Gargano, Cambiasso ( E. Schelotto, 69.), R. Álvarez (Kuzmanovics, 74.) – Guarín – Cassano, Palacio. Vezetőedző: Andrea Stramaccioni
A kispadon: Belec (k,), Carrizo (k.), Mbaye, Jonathan, D. Sztankovics, Kovacic, Pasa, Benassi, Rocchi
AC Milan: Abbiati – Abate, Zapata, Mexes, De Sciglio – Muntari (Ambrosini, 90.), Montolivo, Nocerino – K.-P. Boateng (Niang, 81.) Balotelli, El Shaarawy (Krkic, 87.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
A kispadon: Gabriel (k.), Amelia (k.), Salamon, Zaccardo, Yepes, Antonini, B. Traoré, Pazzini
Gólszerző: E. Schelotto (71.), ill. El Shaarawy (21.)

PERCRŐL PERCRE

Legutóbb 1999-ben volt döntetlen a két csapat összecsapásán!

Az Inter tehát tovább őrzi immáron 11 mérkőzéses otthoni veretlenségét, a Milan pedig kilencnél jár összességében.


90. PERC VÉGE, DÖNTETLENRE VÉGZETT EGYMÁSSAL A KÉT MILÁNÓI GIGÁSZ.

Négy perc a ráadás.

90. perc
Abbiati üti le az ötösön Cassano fejéről Schelotto beívelését.

90. perc Az utolsó csere: Massimo Ambrosini váltja Muntarit.

89. perc
Handanovic kikapja a jobb alsó elől Niang tízméteres lövését.

87. perc Bojan Krkic be, El Shaarawy le.

86. perc
Walter Gargano ment hatalmasat egy 16-pspn belüli kavarodásnál.

Bizony, egyre csendesebb a mérkőzés, mintha nem lenne már benne akciógól.

81. perc Boateng elfáradt, M'Baye Niang váltja.

77. perc Nagatomo le, Christian Chivu váltja.

75. perc Boateng bombáz 23-ról a jobb sarok mellé centiméterekkel. A kapus rajta volt.

74. perc Zdravko Kuzmanovics be, Álvarez le.

A 13. fejes gól, amelyet a Milan kapott ebben a szezonban.

71. perc EGYENLÍT AZ INTER! A szupercsere Ezequiel Schelotto hét méterről, Nagatomo beadása és Mexes hibája után fejel a kapu bal oldalába. 1–1

69. perc Ezequiel Schelotto váltja Cambiassót.

68. perc
Nocerino lőhet jobbal 13-ról, de a nézők között landol a labda.

64. perc
Palacio szája bevérzik, ápolni kell. Szóval keményen védekezik a Milan is. Montolivót kiugratja a jobbon Abate, a beadásra bátran kivetődik Handanovic, és lepöcköli a labdát az ötösön Balotelli lábáról. Ápolás.

61. perc
Balotelli bedob egy műesést, majd igazából balhézik egyet a védőkkel. Montolivo beadása után éppen ő fejel hét méterről kapura. Bedobással folytatódik a játék.

Most már lehet látni, mi történik pontosan a pályán, felszállt a füst.


54. perc
HELYZET EZ IS! Egy jobb oldali Palacio-beadást lő kapásból, jobbal kapura hat méterről Fredy Guarín, de Abbiati fantasztikus reflexszel hárít! A kipattanó Cassanóé, aki a jobb saroknál az alapvonalról a kapufára ügyeskedi a labdát.

52. perc
Balotelli ad be jobbról, Muntari kapásból lő, pontosabban felszabadít 14-ről.

49. perc Riccardo Montolivo akasztja Palaciót a 16-os előtt, szabadrúgás és sárga. Álvarez lő végül, a sorfalba.

47. perc
Muntari jobb oldali beadását Boateng csukafejessel küldi a rövid oldalról a rövid sarok mellé.

A szurkolók közben ködbe borítják stadiont.

El Sha 16 bajnoki gólnál jár, a listavezető Edinson Cavani 18-nál.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

Remek mérkőzés, maradjanak velünk!


45. PERC VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

43. perc Juan Jesus a soros a "Ki rúg nagyobbat Boatengbe?" c. versenyben. Egysárgás teljesítmény, lesz még ez jobb is a végére.

Időközben lehiggadt Ricky Álvarez is. Esteban, Esteban, Ricky nyugalomban...

Riccardo Montolivo és Esteban Cambiasso dulakodik egy kiadósat, majd lecsillapulnak nagy nehezen.
Esteban, Esteban, ki-ki nyugalomban.

40. perc Balotelli 22 méteres szabadrúgását kapja ki a jobb alsóból Handanovic.

Próbál támadni az Inter, de nem megy neki.

34. perc Andrea Ranocchia felvágja Boatenget, sárga és eltiltás neki is.

El Sha első gólja, amióta megérkezett Balotelli a Milanhoz, az első a városi derbiken is.

Eddig nem éppen Derby della Balotellina...


28. perc
BALOTELLLI...... De Sciglio újabb remek beadását két méterről lövi bevetődve a kapusba...

27. perc
Balotelli fejelne a léc alá keményen, hét méterről egy jobb oldalról jövő szögletet, Handanovic azonban egy gyönyörű robinzonáddal eléri a labdát, amely éppen hozzá esik le a levegőből a földre, engedelmesen.

25. perc
Ranocchia ment nagyot becsúszva az ötösön El Sha elől egy De Sciglio-beadás után.

23. perc
Cassano lő jobbal 20-ról egy méterrel a jobb alsó mellé.

21. perc VEZET A MILAN! A harcosan labdát szerző Boateng passzol jobbról a középpályáról a 16-os túloldalára, ahol érkezik Stephen El Shaarawy, lekezeli, egy kicsit vezeti a labdát Nagatomo Juto mellett, majd az ötös elől jobb külsővel a jobb felsőbe lövi. 0–1.

17. perc
Palacio betör balról a 16-osra, majd remekül lő, ballal. Bedobás...

15. perc De Sciglio ad be ismét remekül balról, az egymással birkózó Boateng, Jesus kettős elvéti a labdát, érkezik az ötösön Balotelli, aki valósággal belebotlik a labdába lövés vagy labdalevétel címén... A túloldalról Ignazio Abate ad be, ezt meg ketten is elvétik az ötösnél csapattársai közül.

Az Inter tíz mérkőzés óta veretlen odahaza.


12. perc Philippe Mexes felvágja Cassanót, sárga és eltiltás a következő bajnokira. Ez volt csapata 50. sárgája ebben az idényben.

11. perc
Cassano pörget zseniálisan Rodrigo Palacio elé, aki az ötös előtt addig vacakol, amíg Philippe Mexes fel nem szabadít előle.

11. perc
De Sciglio ad be szépen balról, a 16-oson belül El Sha leveszi a labdát, de elcsúszik rajta, ígéretes helyzetben.

10. perc
Egy gyors Milan-kontra során ugratná ki Balotellit Antonio Nocerino, de Juan Jesus ment egy szép közbelépéssel.

7. perc
EZ SEM ROSSZ! El Shaarawyval játszik össze, majd egy csel után nem sokkal a jobb alsó sarok mellé lő a felfutó Mattia de Sciglio. Samir Handanovic azért rajta volt.

Cassano a legutóbbi három bajnokin mindig betalált a kapuba. Amúgy ő lehet az ötödik Enrico Candiani, Giuseppe Meazza, Ronaldo és Ibrahimovic után, aki mindkét csapatnak betalál a derbin.
5. perc
Sulley Muntarié az első lövés, de fedje jótékony homály, majd Antonio Casssano bombázza ölön Christian Abbiatit tíz méterről, balról.

3. perc
Kevin-Prince Boateng harcol a jobbon, a beadás azonban a kapusé.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A két csapat hagyományos hazai mezében.

Milánóban remek az idő, a stadionban a hangulat fantasztikus.

A kispadon: Belec (k,), Carrizo (k.), Mbaye, Jonathan, Chivu, Sztankovics, Kovacic, E. Schelotto, Pasa, Benassi, Kuzmanovics, Rocchi illetve Gabriel (k.), Amelia (k.), Salamon, Zaccardo, Yepes, Ambrosini, Antonini, Bojan, Niang, B. Traoré, Pazzini.

A kezdők: Handanovic – J. Zanetti, Juan Jesus, Ranocchia, Nagatomo – Gargano, Cambiasso, R. Álvarez – Guarín – Cassano, Palacio, illetve Abbiati – Abate, Zapata, Mexes, De Sciglio – Muntari, Montolivo, Nocerino – K.-P. Boateng, Balotelli, El Shaarawy.

„Nem ijedünk meg a Milantól, még akkor sem, ha a világ legjobbnak tartott csapatát is sikerült megvernie. A Serie A más, mint a BL, egy ilyen derbin bármi megtörténhet, így nincs értelmük a találgatásoknak. Milito távollétét biztosan meg fogjuk érezni, ezért nagyon össze kell magunkat szedni fejben a mérkőzés előtt" – szóla Fredy Guarín, az Inter kolumbiai középpályása.

„Komoly erőpróba lesz ez a mérkőzés számunkra. A Barcelona elleni siker hatalmas lelkesedéssel töltött el minket, de ez veszélyes is lehet. Néha jobb esélytelenként játszani egy ilyen találkozón, hiszen úgy nincs vesztenivalónk. Az első gólomat a Serie A-ban az Inter ellen szereztem, még a Vicenza játékosaként. Jó pénzt fizetnék, ha ezt ma este megismételhetném" így Massimo Ambrosini, az AC Milan olasz középpályása.

Roberto Baggio nagy közös legenda. És ez az angol úriember vajon ki?


Paul Ince.

A nagy Marco van Basten... De ki is ez a korszakos Inter-kapus?

Walter Zenga.

Kissé soványka volt még, de felismerjük Ronaldót. Paolo Maldini legenda, de ki mellettük az az argentin?

Andrés Guglielminpietro.

BLOGOLJUNK!

Abate megnyugodhat - Nerazurri

Száááznyolcvaaaaan - NST

Kötelező győzelem? - Milan-blog

Ősszel is az Inter nyert.

Bő fél évre hat gólt láthattunk a derbin.


Egy kis örökmérleg:
165 találkozó, 61 Inter- és 53 Milan siker. 230 fekete-kék találatra 215 vörös-fekete gól esett.

Eltiltott az interes Álvaro Pereira.

Egyébként természetesen minden szem az egykori interes fenegyereken, a Milanban alaposan bekezdő Mario Balotellin. Az olasz-ghánai lehet 1999, Andrij Sevcsenko óta az első a Milanban, aki négy egymást követő mérkőzésen betalál.

JÖTTEK-MENTEK

Az Intertől a Milanhoz:
2012, Giampaolo Pazzini, 12.500.000
euró
2013, Sulley Muntari, ingyen
2010, Cristian Daminuta, 1.000.000
2010, Filkor Attila, 1.000.000
2009, Mancini, kölcsönbe
2006, Giuseppe Favalli, i.
2005, Christian Vieri, i.
2002, Clarence Seedorf, 22.500.000
2002, Dario Simic, 5.000.000
2001, Cristian Brocchi
2001, Andrea Pirlo, 18.000.000
1999, Taribo West, 2.500.000
1998, Maurizio Ganz, 500.000
1991, Aldo Serena
1940, Giuseppe Meazza

A Milantól az Interhez:
2012, Antonio Cassano, 5.000.000
2002, Ümit Davala, 2.000.000 euró
2002, Thomas Helveg
2002, Francesco Coco, 22.500.000
2001, Guly
1999, Giorgio Frezzolini
1983, Aldo Serena
1982, Fulvio Collovati


A párharcban a jelenleg is aktív labdarúgók közül Diego Milito és Zlatan Ibrahimovic szerezte a legtöbb gólt, szám szerint hatot.


A hazaiaknál Luca Castellazzi, Walter Samuel, Mudingayi, Joel Obi, Matías Silvestre
és Diego Milito sérült, a vendégeknél Dídac Vila, Daniele Bonera, Nigel de Jong és Mathieu Flamini maródi.

A Milan a harmadik, az Inter ötödik a tabellán a forduló előtt, ám helyet is cserélhetnek a mérkőzés végére.

A Serie A utóbbi öt fordulójában a vasárnapi házigazda Inter egyszer szerzett három pontot (a Chievo ellen), míg a Milannál az azonos időszakra vonatkozóan ez a mutató négy.

Kizökkent az olasz futballvilág: még Massimo Moratti, az Internazionale elnöke is a Milant jelölte meg a milánói rangadó esélyeseként – a két csapat aktuális formája alapján ítélve meg az erőviszonyokat. Arról ő sem feledkezett meg, hogy az előző három csatában éppenséggel nem sok babér termett a Milannak.

Ne feledjük, a két csapat közös stadiont használ, de az Inter lesz ma a hazai fél, úgymond.

De ez ne riassza el önöket.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ INTERNAZIONALE–AC MILAN OLASZ ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

AZ ÁLLÁS
1. Juventus26184453–17+3658
2. Napoli25156446–21+2551
3. Milan26136745–32+1345
4. Lazio25135735–29+644
5. Internazionale26135841–34+744
6. Fiorentina25126745–30+1542
7. Catania26126834–31+342
8. Roma261241054–47+740
9. Udinese2599735–34+136
10. Parma26881032–35–332
11. Sampdoria26961133–30+332
12. Cagliari26871132–44–1231
13. Torino26711832–320 31
14. Chievo26851326–42–1629
15. Atalanta26851324–38–1427
16. Genoa26681226–37–1126
17. Bologna25751333–35–226
18. Siena26761327–37–1021
19. Pescara25631620–51–3121
20. Palermo263111222–39–1720
A Sampdoriától és a Torinótól 1-1, az Atalantától 2, a Sienától 6 pont levonva.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik