„Anyám, én nem ilyen lovat akartam” – Mourinho elégedetlen a keretével

Vágólapra másolva!
2009.07.11. 09:17
Az Inter portugál vezetőedzője, José Mourinho megtartotta a felkészülési időszak első sajtótájékoztatóját, amely a tőle megszokott módon bővelkedett hangzatos kijelentésekben. A portugál először egy újságírói felvetésre leszögezte, Carlo Ancelotti nem a barátja, és nem felejtette el megemlíteni, hogy ő két bajnoki címet is nyert már azzal a Chelsea-vel, amelyet már az olasz irányít. Ezt követően pedig kijelentette: az Inter kerete nem olyan, amilyenről álmodott, de nem tud mit tenni, mert nem Harry Potter.
José Mourinho (balra) és Carlo Ancelotti sosem voltak barátok
Fotó: Action Images (archív)
José Mourinho (balra) és Carlo Ancelotti sosem voltak barátok
José Mourinho (balra) és Carlo Ancelotti sosem voltak barátok
Fotó: Action Images (archív)
José Mourinho (balra) és Carlo Ancelotti sosem voltak barátok

„Ancelotti nem a barátom. Tapasztalt edzőnek tartom, aki jól teljesíthet Angliában. Egyesek már Károly hercegnek hívják Carlót, de ezen a néven csak az angol trónörököst ismerem” – nyilatkozta Mourinho újságírói kérdésre a Chelsea-hez szerződött Ancelottiról. A portugál nem felejtette el hangsúlyozni azt sem, hogy az olasz azt a csapatot irányíthatja, amellyel ő 50 év szünetet követően sorozatban két bajnoki címet is nyert.

„Nem akarom kritizálni saját csapatomat, de a jelenlegi keret nem olyan, mint amilyenről két-három hónapja álmodoztam – tért át saját csapatára a portugál. – De ez van, nem akarok aggodalmaskodni, még keményebben fogok dolgozni, ugyanakkor nem tudok csodát tenni, nem vagyok Harry Potter.

A 46 éves portugál szakember hozzátette, ezzel a kerettel továbbra sem számít esélyesnek csapata a Bajnokok Ligája megnyerésére.

A szakember a keret kapcsán elmondta, nincs meglepve, hogy Zlatan Ibrahimovic a különböző híresztelések ellenére az Interrel kezdi meg a felkészülést a következő idényre, és őt ismerve biztos mindent meg is tesz majd a gárda sikeréért.

A csapathoz visszatérő hondurasi David Suazóval kapcsolatban megjegyezte, hogy a meccsek utolsó 20 percében a padról beállva képes lehet lendületet adni az Inter játékának, míg a fiatal osztrák válogatott Marko Arnautovicról – sokáig úgy tűnt, hogy szerződtetik a Twentétől, de végül nem tudtak megegyezni az árában – elmondta, elfogadja a vezetők döntését.

Majd arra is volt ideje, hogy kiosszon egy újságírót, aki azt kérdezte, milyen típusú játékossal erősítene.

„A kérdés elég komolytalannak hangzik – így Mourinho. – Szőke, barna, fekete, nekem nem számít, a lényeg, hogy jól futballozzon. Egyébként meg harmincnégy játékosom van, és ha túl sok a kerettag, az is gondot jelenthet, hiszen olyan labdarúgók is edzenek velünk, akik tudják, hogy el akarom adni őket.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁSOK AZ INTERNÉL

Érkezett: Filkor Attila (Sassuolo, kölcsönből vissza.), Rene Krhin (Inter U20), Thiago Motta (Genoa, 13 000 000 euró), Diego Milito (Genoa, 22 000 000), Luca Siligardi (Piacenza, kv.), Ricardo Quaresma (Chelsea, kv.), Emiliano Viviano (Brescia, 3 500 000), Joel Chukwuma Obi (Inter U20), Rincón (Ancona, kv.), Enrico Alfonso (Pisa, kv.), David Suazo (Benfica, kv.), Mattia Destro (Inter U20), Gianluca Litteri (Slavia Praha, kv.), Kerlon (Chievo Verona, ingyen)
Távozott: Ibrahim Maaroufi (Vicenza, közös tulajdon), Francesco Bolzoni (Genoa, 500 000), Olivier Dacourt (szereződése lejárt), Robert Acquafresca (Genoa, 15 500 000), Luis Jiménez (West Ham, kölcsönbe), Ivan Fatics (Genoa, játékoscsere), Julio Cruz (szl.), Luís Figo (visszavonult), Hernán Crespo (Genoa, ingyen), Jonathan Biabiany (Parma, k.), Emiliano Viviano (Parma, k.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik