Serie A: immár italicum lett a borzasztó méretű jövés-menés

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2009.07.07. 18:37
A csizmaország élvonalbeli gárdái eddig bőkezűen költötték a pénzt, több mint 200 millió eurót vásároltak ugyanis el ezen a nyáron (kicsivel többet, mint a Real Madrid egymaga), de összbevételük közel ugyanekkora. A kép viszont kissé csalóka: a mérleg bevételi oldalát jelentős mértékben gyarapítja a Milan által a Real Madridtól és a Girondins Bordeaux-tól kapott 65, illetve 15 millió euró. Újraindul az NSO átigazolási körképe, heti öt alkalommal más-más topliga kerül górcső alá – ma a Serie A eddigi transzfereit tekintjük át.
Az Inter egyik szerzeménye: Diego Milito a Genoától
Fotó: Imago (archív)
Az Inter egyik szerzeménye: Diego Milito a Genoától
Az Inter egyik szerzeménye: Diego Milito a Genoától
Fotó: Imago (archív)
Az Inter egyik szerzeménye: Diego Milito a Genoától

Félszigeti felebarátaink ezúttal is feladták a leckét az egyszeri sportfirkásznak, hiszen ezen a nyáron is őrült jövés-menés jellemzi a Serie A-t. A tészták, a robogók, a hangos beszéd és a jóféle borok mellett a futballcsapatok játékospiaca, a calciomercato lett ugyanis napjainkra az egyik „italicum”.

A bajnok Inter a következő idénynek is toronymagas esélyesként vág neki, különösen úgy, hogy eddig kifejezetten jól sikerült a nyári átigazolási idénye. Megtartotta ugyanis legnagyobb kincsét, a svéd zsenit, Zlatan Ibrahimovicot, másrészt érkezett mellé a csatársorba az argentin Diego Milito a Genoától 22 millió euróért, és a középső középpályás Thiago Motta ugyanonnan, 13 millióért. Előbbi az elmúlt idényben 24 bajnoki gólt termelt, amivel ezüstcipőt érdemelt ki, utóbbi pedig kiváló helyettese lesz az alighanem távozó, amúgy is öregecskedő Patrick Vieirának. Luís Figo visszavonult, Olivier Dacourt-ral, Julio Cruzzal és Hernán Crespóval pedig nem hosszabbítottak a „nerazzurrik”, kölcsönből visszatért ugyanakkor Filkor Attila, David Suazo és Ricardo Quaresma, valamint profiszerződést kötöttek néhány tehetséges fiatallal is.

A sikeredző, José Mourinho szeretné még megszerezni egykori csapatától, a Chelsea-től Didier Drogbát, Ricardo Carvalhót és Decót is (utóbbira van a legtöbb esély), de a madridi Wesley Sneijder körül is legyeskedett egy jót. A hírek szerint a portugál mester William Gallast is szívesen látná a klub soraiban, ugyanakkor az idők folyamán hátvédgigásszá növő Maiconért sorban állnak a még az Internél is tehetősebb gárdák.

Aki nem tudja, hogy a Milan eladta Kakát a Real Madridnak, minden bizonnyal csak fatális véletlenek folytán olvassa ezen sorokat, de a milánóiak a brazilt helyettesíteni hivatott Yoann Gourcuffről is lemondtak a Bordeaux javára, 15 millióért cserébe. Ráadásul David Beckham visszatért az LA Galaxybe, Paolo Maldini pedig visszavonult. Mind ez idáig Silvio Berlusconi elnök alig néhány millió eurót áldozott kedvenc játékszere acélosítására (a legutóbbi bulvárhírek fényében kéretik nem félreérteni ezt!), és bizony Davide Di Gennaro, Giacomo Beretta vagy Ignazio Abate érkezésének hírére nem gyúltak örömtüzek a Giuseppe Meazza Stadion körül, sőt a kevésbé tájékozott Milan-fanok úgy ismerkedtek meg alaposabban az új fiúkkal, hogy különböző internetes keresőkbe ütötték a nevüket...

Visszatért kölcsönjátékából Kaká öccse, a középhátvéd Digao, és végre játszhat Thiago Silva is – utóbbit már a télen megvásárolta a Milan, mégpedig tízmillió euróért, ám a korábban betelt „nem EU-s” kontingens miatt csak most, 2009 nyarán csatlakozhatott hivatalosan is a kerethez. A „fókacselről” (a labdát a fején pattintgatva viszi el a bekkek között) elhíresült Kerlon is hasonlóképpen érdekes körülmények között került tavaly a Chievóhoz a Cruzeirótól: több mint elképzelhető, hogy az Inter vásárolta meg a kiscsapat részére a technikás támadót 1.3 millió euróért, ahonnan most „lejáró szerződése miatt ingyen” szerezték meg a dél-amerikait.

Érdekes módon nem irányítókra, hanem csatárokra vadászik elsősorban a Milan új, brazil szakvezetője, aki Emmanuel Adebayorra, Luís Fabianóra és Klaas-Jan Huntelaarra feni a fogát. Leonardónak nem lesz könnyű dolga, ha ebből a keretből sikercsapatot akar faragni, de hát ilyen névvel Olaszországban kötelező maradandót alkotni. Faragás terén pedig különösképpen…

A Pavel Nedvedet elveszítő Juventus 24.5 milliót adott a Bremennek a brazil karmesterért, Diegóért, és megszerezte a Realtól Fabio Cannavarót (hogy ez valódi erősítés-e, később dől majd el); ugyanakkor elengedte a tavaly nyáron nagy reményekkel érkező „svédőt”, Olof Mellberget az Olympiakoszhoz. Felipe Melo, Andrea Dossena és Xabi Alonso mellett Mahamadou Diarra megszerzéséért is tettek lépéseket a „zebrák”, akiket David Trezeguet viszont elhagyhat, mégpedig alighanem a Lyon kedvéért.

A korábbiakban rendre nagy nyári forgalmat generáló Fiorentina helyét ezúttal átvette a Genoa: érkezett – a Motta, D. Milito páros Interhez kerülése kapcsán – Ivan Fatics, Robert Acquafresca és Francesco Bolzoni is Milánóból, majd ha már úgyis odajártak nagyüzemben tárgyalni a genovaiak, a szabadon igazolható, és még mindig éles fogú csatároroszlánnal, Crespóval is megegyeztek. Az Atalanta exgólzsákjáért, Sergio Floccariért 11 milliót adtak, pedig visszatért a Boca Juniorstól az ott magára találó Luciano Figueroa is.

A középpályára is fordítottak gondot és pénzt a liguriaiak: e csapatrész kreatív szekciójába Bosko Jankovics és Husszin Hardzsa, a védekezőbe Pelé, Fatics és Nenad Tomovics érkezett. Mindemellett a védelembe is megvásároltak két fiatalt: egymillióért Leonardo Bonuccit a Trevisótól (az ő játékjogának 50 százaléka az Interé) és 5.5 millióért a balhátvéd Domenico Criscito „felét” a Juventustól. A 15 millióért megszerzett Robert Acquafrescát viszont villámgyorsan kölcsönadták az Atalantának.

A fentiekhez képes fillérekért, jobban mondva eurócentekért érkezett Genovába a fiatal dán bekk, Magnus Troest a Parmától, pedig igen szép jövő áll előtte. Két talján szélsőre (Riccardo Meggiorini, Salvatore Aurelio) is szert tett a klub, formabontó módon ingyen, ám természetesen némi közös tulajdonnal megfűszerezve.

A Lazio is belecsapott a húrokba, hiszen Mauro Záratéért húszmilliót utalt át az al-Szadd részére, és nem vesz vele „zsákbaargentint”, hiszen a középpályás az előző idényt is a rómaiaknál töltötte. Egy régi ismerősünket is magához szólította Davide Ballardini mester a Realban nevelkedő Albano Bizzarri személyében, a Málagától pedig egymillióért érkezett a portugál válogatott bal oldali középpályás, Eliseu dos Santos.

A Fiorentina kölcsönvette Royston Drenthét a Real Madridtól, miközben a Romához hazatért háromcsapatnyi fiatal kölcsönből és megszerezték az U21-es válogatott védőjét, Marco Mottát az elbocsátott veterán, Christian Panucci helyére. A Mottát eladó Udinese 24.5 milliót kasszírozott eddig játékosaiért, akiket eleddig ismeretlen tehetségekkel szeretnének pótolni, többek között Leandro Carusóval és Jaime Romeróval.

A Cagliari húzott egy merészet: 4.5 millió eurót adott a 2009-es portugál gólkirályért, a brazil Nenéért, a Palermo pedig viszonylag ismeretlen futballistákért áldozott viszonylag nagy pénzeket. Az Atalanta eladta két eddigi oszlopát, Luca Cigarinit és Floccarit – kérdés, az értük kapott 20.5 millióból tudja-e megfelelően pótolni őket.

A Siena eddig jól áll (anyagilag), a tavaly sem szűkmarkúskodó Napoli pedig 40 milliónál is többet költött már: érkezett a középpályára Cigarini (9.5 millió eurót kóstált), a csatársorba Fabio Quagliarella (16), a védelembe Hugo Campagnaro (5) és Camilo Zúniga (8.5), a kapuba pedig Morgan De Sanctis (1.7).

Emlékezzünk meg a Serie A búcsúzóiról is: Maldini, Figo és Nedved mellett visszavonult Vincenzo Montella és Antonio Chimenti is, muníciót szolgáltatva ezzel elmaradhatatlan nosztalgikus érzelmeinknek, továbbá év végi visszavonultak-sorozatunknak is.

JÖTTEK-MENTEK

INTER
Érkezett: Filkor Attila (Sassuolo, kölcsönből vissza.), Rene Krhin (Inter U20), Thiago Motta (Genoa, 13 000 000 euró), Diego Milito (Genoa, 22 000 000), Luca Siligardi (Piacenza, kv.), Ricardo Quaresma (Chelsea, kv.), Emiliano Viviano (Brescia, 3 500 000), Joel Chukwuma Obi (Inter U20), Rincón (Ancona, kv.), Enrico Alfonso (Pisa, kv.), David Suazo (Benfica, kv.), Mattia Destro (Inter U20), Gianluca Litteri (Slavia Praha, kv.), Kerlon (Chievo Verona, ingyen)
Távozott: Ibrahim Maaroufi (Vicenza, közös tulajdon), Francesco Bolzoni (Genoa, 500 000), Olivier Dacourt (szereződése lejárt), Robert Acquafresca (Genoa, 15 500 000), Luis Jiménez (West Ham, kölcsönbe), Ivan Fatics (Genoa, játékoscsere), Julio Cruz (szl.), Luís Figo (visszavonult), Hernán Crespo (Genoa, ingyen), Jonathan Biabiany (Parma, k.), Emiliano Viviano (Parma, k.)

JUVENTUS
Érkezett: Uszama Eszabr (Vicenza, kv.), Diego (Werder Bremen, 24 500 000), Fabio Cannavaro (Real Madrid, i.), Emanuele Belardi (Udinese, kv.), Mario Kirev (Grasshoppers, kv.), Dario Venitucci (Avellino, kv.), Vincenzo Fiorillo (Sampdoria), Cristiano Novembre (Figline, kv.), Sergio Almirón (Fiorentina, kv.), Raffaele Bianco (Bari, kv.), Christian Pasquato (Empoli, kv.)
Távozott: Dario Knezevic (Livorno, kv.), Pavel Nedved (visszavonult), Olof Mellberg (Olympiakosz, 2 500 000), Domenico Criscito (Genoa, 5 500 000), Antonio Chimenti (visszavonult)

AC MILAN
Érkezett: Marco Storari (Fiorentina, kv.), Davide Di Gennaro (Genoa, közös tulajdonból vissza), Ignazio Abate (Torino 3 000 000), Matteo Bruscagin (Pizzighettone, kv.), Michal Miskiewicz (Milan U20), Kingsley Umunegbu (Portosummaga, kv.), Marcus Diniz (Crotone, kv.), Massimo Oddo (Bayern München, kv.), Willy Aubameyang (Avellino, kv.), Digao (Standard Liege, kv.), Giacomo Beretta (AlbinoLeffe U20, 1 500 000), Gianmarco Zigoni (Treviso), Thiago Silva
Távozott: Andrij Sevcsenko (Chelsea, kv.), Philippe Senderos (Arsenal, kv.), Felipe Mattioni (Gremio, kv.), David Beckham (LA Galaxy, kv.), Paolo Maldini (visszavonult), Pierre-Emerick Aubameyang (Lille, k.), Yoann Gourcuff (Girondins Bordeaux, 15 000 000), Kaká (Real Madrid, 65 000 000), Matteo Ardemagni (Triestina, játékjogának második fele is), Romano Perticone (Livorno, jmf.), Émerson (szl.), Luca Antonelli (Parma, jmf.), Elia Legati (Cesena, k.), Sandro Bloudek (Varteks)

FIORENTINA
Érkezett: Edoardo Pazzagli (Prato, kv.), Nikola Gulan (1860 München, kv.), Acosty Maxwell (Reggiana), Francesco Di Tacchio (Ascoli, játékoscsere), Royston Drenthe (Real Madrid, k.), Matteo Arati (Reggiana), Manuel Da Costa (Sampdoria, kv.), Samuel Di Carmine (Queens Park rangers, kv.), Jan Hable (Banik Ostrava, kv.), Arturo Lupoli (Sheffield United, kv.), Matthias Lepiller (Eupen, kv.), Cesare Natali (Torino, 2 000 000)
Távozott: Marco Storari (AC Milan, kv.), Luciano Zauri (Lazio, kv.), Sergio Almirón (Juventus, kv.), Emiliano Bonazzoli (Sampdoria, kv.), Ondrej Mazuch (Anderlecht, k.), Arturo Lupoli (Ascoli, játékoscsere), Samuel Di Carmine (Frosinone, k.)

GENOA
Érkezett: Fabiano (Vigo, kv.), Sergio Floccari (Atalanta, 11 000 000), Bosko Jankovics (Palermo) 3 000 000), Nenad Tomovics (Crvena zvezda, 2 200 000), Husszin Hardzsa (Siena, 3 000 000), Ivan Fatics (Inter, játékoscsere), Domenico Criscito (Juventus, 5 000 000), Robert Acquafresca (Inter, 15 000 000), Magnus Troest (Parma, 900 000), Francesco Bolzoni (Inter, 500 000), Leonardo Bonucci (Pisa, 1 000 000), Hernán Crespo (Inter, i.), Emanuel Ledesma (Salernitana, kv.), Marcel Román (Frosinone, kv.), Matías Masiero (Pisa, kv.), Giuseppe Greco (Pisa, kv.), Silvano Garibaldi (Pisa, kv.), Salvatore Aurelio (Crotone, i.), Alessandro Di Maio (Massese, kv.), Wilson (Sport Recife, kv.), Steve Pinau (Hibernian, kv.), Luciano Figueroa (Boca Juniors, kv.), Fernando Forestieri (Vicenza, kv.), Pelé (FC Porto, k., 300 000), Riccardo Meggiorini (Cittadella, kv.), Andrea Ranocchia (Bari, kv.), Francesco Renzetti (AlbinoLeffe)
Távozott: Marco Di Vaio (Bologna, i.), Vincenzo Rennella (Grasshoppers, k.), Davide Di Gennaro (Milan), Riccardo Meggiorini (Bari), Stefano Botta (Vicenza, 200 000), Gianluca Pegolo (Siena, játékoscsere), Thiago Motta (Inter, 13 000 000), Diego Milito (Inter, 22 000 000), Salvatore Aurelio (Frosinone, k.), Ivan Fatics (Chievo Verona, k.), Robert Acquafresca (Atalanta, k.)

LAZIO
Érkezett: Fabio Zaccardi (Celano FC Olimpia, kv.), Mauro Zárate (al-Szadd, 20 000 000), Albano Bizzarri (Catania, i.), Tommaso Berni (Salernitana, kv.), Stephen Makinwa (Chievo Verona, kv.), Guglielmo Stendardo (Lecce, kv.), Roberto Baronio (Brescia, kv.), Riccardo Bonetto (Livorno, kv.), Fabio Firmani (al-Vaszl, kv.), Luciano Zauri (Fiorentina, kv.), Ivan Artipoli (Modena, kv.), Eliseu dos Santos (Málaga, 1 000 000), Manuel Belleri (Bologna, kv.), Lucas Correa (Pro Patria, kv.)
Távozott: Matuzalém (Zaragoza, kv.), Roberto Baronio (Brescia), Antonio Cinelli (Lumezzane, k.), Alessandro Tuia (Crotone, k.)

ROMA
Érkezett: Aleandro Rosi (Livorno, kv.), Valerio Virga (Novara, kv.), Lorenzo Bianchini (Pistoiese, kv.), Lorenzo Poli (Benevento, kv.), Andrea Giacomini (Gallipoli, kv.), Manuel Mancini (Rieti, kv.), Cristian Palumbo (Casale, kv.), Dario Polverini (Pro Patria, kv.), Alessandro Ianniciello (Gallipoli, kv.), Marco Viviano (Grosseto, kv.), Alessandro Triola (Sarzanese, kv.), Mirko Zazza (Sarzanese, kv.), Stefano Guberti (Bari, i.), Leandro Greco (Pisa, kv.), Stefano Okaka Chuka (Brescia, kv.), Keivan Zarineh (Paganese, kv.), Ricardo Faty (Nantes, kv.), Ahmed Barusso (Siena, kv.), Antunes (Lecce, kv.), Federico Erba (Virtus Lanciano, kv.), Claudio Cafiero (Crotone, kv.), Alessio Cerci (Atalanta, kv.), Giuliano Falco (Vibonese, kv.), Claudio Della Penna (Pistoiese, kv.), Mauro Esposito (Chievo Verona, kv.), Marco Andreolli (Sassuolo, kv.), Massimiliano Marsili (Modena, kv.), Joao Marangon (Vibonese, kv.), Marco Motta (Udinese, 3 500 000)
Távozott: Edgar Álvarez (Bari, 2 000 000), Christian Panucci (szl.), Souleymane Diamoutene (Lecce, kv.), Filipe (Siena, i.), Vincenzo Montella (visszavonult), Simone Loria (Torino, k., i.)

UDINESE
Érkezett: Emanuele Politti (Hellas Verona, kv.), Jaime Romero (Albacete, 1 800 000), Federico Laurito (Venezia, kv.), Moreno (Eupen, kv.), Osso (Colligiana, kv.), Leandro Caruso (Godoy Cruz, 4 000 000), Bernardo Corradi (Reggina), Alemao (klub nélküli), Nemanja Matics (MFK Kosice), Piermario Morosini (Vicenza, 1 500 000), Ergün Berisha (Grasshoppers II), Alain Nef (Recrativo Huelva, kv.), Santiago Morero (Chievo Verona, kv.), Guilherme Siqueira (Ancona, kv.), Michele Paolucci (Catania, kv.), Antonio Candreva (Livorno, kv.), Juan Surraco (Ancona, kv.), Ewome Matute (Arezzo, kv.), Abel Aguilar (Alicante, kv.), Massimo Gotti (Portosummaga, i.), Federico Gerardi (Cittadella, kv.), Giampiero Pinzi (Chievo Verona, kv.), Schumacher (Austria Kärnten, kv.), Nicolás Corvetto (Albacete, kv.), Fabián Orellana (Audax Italiano, 3 500 000), Viktor Budjanszki (FK Himki, kv.), Tomás Zapotocny (Besiktas, kv.), Juan Cuadrado (Independiente Medellín)
Távozott: Emanuele Belardi (Juventus, kv.), Kwadwo Asamoah (Bellinzona, kv.), Roman Jeremenko (Dinamo Kijev, 5 000 000), Fabio Quagliarella (Napoli, 16 000 000), Antonio Langella (Bari, közös tulajdon), Marco Motta (Roma, 3 500 000)

CAGLIARI
Érkezett: Enrico Cotza (Foligno, kv.), Salvatore Burrai (Ternana, kv.), Nené (Nacional Madeira, 4 000 000), Andrea Peana (klub nélküli)
Távozott: Joaquín Larrivey (Reggina, k. ), Paolo Bianco (Atalanta, i.), Daniele Ragatzu (AlbinoLeffe, k.), Diego López (szl.), Robert Acquafresca (Inter, kv.), Daniele Magliocchetti (Nacional Madeira, játékoscsere)

Palermo
Érkezett: Nicola Ficano (Sambenedettese, kv.), Nicola Rigoni (Vicenza), Davide Succi (Ravenna, 2 000 000), Nicolás Bertolo (Banfield, 4 000 000), Luca Di Matteo (Cittadella, kv.), Davis Curiale (Ravenna, kv.), Davide Lanzafame (Bari, kv.), Paolo Carbonaro (Monopoli, kv.), Francesco Velardi (Foggia, kv.), Federico Agliardi (Rimini, kv.), Salvatore Sirigu (Ancona, kv.), Emanuele Terranova (Livorno, i.), Edgar Cani (Ascoli, kv.), Andrea Raggi (Sampdoria, kv.), Maurizio Ciaramitaro (Salernitana, kv.), Bosko Jankovics (Genoa, kv.), Javier Pastore (Talleres)
Távozott: Ciro Capuano (Catania, 3 000 000), Samir Ujkani (Novara, k.), Alberto Cossentino (Novara, k.), Bosko Jankovics (Genoa, 3 000 000), Alberto Fontana (Bari, i.), Mirko Savini (PAOK Szaloniki, i.), Hernán Dellafiore (Parma, k.), Nicola Rigoni (Vicenza, k.), Moris Carrozzieri (eltiltás kokainhasználat miatt)

ATALANTA
Érkezett: Christian Tiboni (Hellas Verona, kv.), Alberto Filippini (Padova), Paolo Bianco (Cagliari, i.), Simone Tiribocchi (Lecce, 2 700 000), Stefano Mauri (Ternana, kv.), Daniele Gasparetto (Modena, kv.), Alessio Manzoni (Parma, kv.), Antonino D´Agostino (Parma, kv.), Giacomo Bonaventura (Pergocrema, kv.), Ivan Radovanovics (Pisa, kv.), Nicola Madonna (AlbinoLeffe), Robert Acquafresca (Genoa, k.), Garics György (Napoli, jmf., 1 800 000), Michael Cia (Triestina, kv.)
Távozott: Alessio Cerci (Roma, kv.), Luca Cigarini (Napoli, 9 000 000), Sergio Floccari (Genoa, 11 000 000), Gianvito Plasmati (Catania, kv.), Michael Cia (AlbinoLeffe), Diego De Ascentis (szl.), Francesco Parravicini (Parma, kv.)

SIENA
Érkezett: Alessandro Bettega (Ravenna, kv.), Agostino Garofalo (Grosseto, i.), Gaël Genevier (Pisa, i.), Reginaldo (Parma), Francesco Parravicini (Parma), Gianluca Pegolo (Genoa, játékoscsere), Marcelo Larrondo (River Plate Montevideo), Mato Jajalo (Slaven Belupo, 2 000 000), Anssi Jaakkola (Colligiana, kv.), Rodrigo de Lazzari (Colligiana, kv.), Gianluca Sansone (Gallipoli, kv.), Daniele Corvia (Empoli, kv.), Filipe (Roma, i.), Gianluca Pegolo (Parma, kv.), Michele Paolucci (Udinese, kv.)
Távozott: Ahmed Barusso (Roma, kv.), Nicola Amoruso (Torino, kv.), Emanuele Manitta (szl.), Nicola Belmonte (Bari), Manuel Coppola (Parma), Camilo Zúniga (Napoli, 8 000 000), Daniele Galloppa (Parma), Mario Frick (St. Gallen, i.), Husszin Hardzsa (Genoa, 3 000 000), Dimitriosz Elefteropulosz (Jannina, i.), Lorenzo Del Prete (Frosinone, k.)

Napoli
Érkezett: Erminio Rullo (Triestina, kv.), Roberto De Zerbi (Avellino, kv.), Luca Cigarini (Atalanta, 9 000 000), Fabio Quagliarella (Udinese, 16 000 000), Hugo Campagnaro (Sampdoria, 5 000 000), Morgan De Sanctis (Sevilla, 1 700 000), Camilo Zúniga (Siena, 8 000 000)
Távozott: Andrea Russotto (Bellinzona, kv.), Luca Bucci (visszavonult), Daniele Mannini (Sampdoria, játékoscsere), Garics György (Atalanta, 1 800 000, jmf.), Cristian Bucchi (Ascoli, kv.)

CATANIA
Érkezett: Giuseppe Bellusci (Ascoli , kt.), Pablo Barrientos (FK Moszkva, 4 000 000), Gennaro Sardo (Chievo Verona, kv.), Gianvito Plasmati (Atalanta, kv.), Rosario Bucolo (Reggiana), Mariano Gonzalo Andújar (Estudiantes), Blazej Augustyn (Legia Warszawa, 500 000), Andrea Campagnolo (Reggina, i.), Serginho Greene (Feyenoord, i.), Julián Di Cosmo (Fidelis Andria, kv.), Pablo Álvarez (Rosario, kv.), Ciro Polito (Grosseto, kv.), Ciro Capuano (Palermo, 3 000 000), Andrea Catellani (Modena, kv.), Raffaele Ioime (Legnano, kv.), Babú (Avellino, kv.), Marcello Gazzola (Avellino, kv.), Adriano Mezavilla (Perugia, i.), Gennaro Delvecchio (Sampdoria, i.)
Távozott: Vito Falconieri (Ascoli, kt.), Marcello Gazzola (Ascoli, kt.), Cristian Llama (Newell's Old Boys, kv.), Michele Paolucci (Udinese, kv.), Paolo Acerbis (Grosseto, kv.), Albano Bizzarri (Lazio, i.), Constantin Dica (Iraklisz Szaloniki, 250 000), Lorenzo Stovini (szl.), Gionatha Spinesi (szl.), Cristian Silvestri (szl.), Davide Baiocco (szl.)

SAMPDORIA
Érkezett: Pietro Arnulfo (Cuoiopelli Cappiano Romaiano, kv.), Massimo Volta (Vicenza, kv.), Gianluigi Bianco (Empoli), Mario Scappini (Ternana ), Daniele Mannini (Napoli, játékoscsere), Carmine Cucciniello (Paganese, kv.), Mirko Eramo (Piacenza, kv.), Jonathan Rossini (Cittadella, kv.), Bruno Fornaroli (San Lorenzo, kv.), Massimo Bonanni (Grosseto, kv.), Emiliano Bonazzoli (Fiorentina, kv.), Paolo Castellazzi (SPAL Ferrara, kv.), Jonathan Bottinelli (San Lorenzo, kv.), Andrea Poli (Sassuolo, kv.), Daniele Padelli (Avellino, kv.), Francesco Virdis (Legnano, i.), Luca Calzolaio (Lumezzane, kv.), Alessandro Romeo (Cavese, kv.), Leonardo Miglionico (Livorno, kv.)
Távozott: Manuel Da Costa (Fiorentina, kv.), Andrea Raggi (Palermo, kv.), Vincenzo Fiorillo (Juventus), Hugo Campagnaro (Napoli, 5 000 000), Alessandro Romeo (Cavese, k.), Leonardo Migliónico (Livorno), Gennaro Delvecchio (Catania, i.), Daniele Padelli (Bari, k.), Mario Scappini (Ravenna)

BOLOGNA
Érkezett: Davide Colomba (Foggia, kv.), Mattia Ascani (Sambenedettese, kv.), Andrej Galabinov (Giulianova, kv.), Massimo Coda (Cremonese, kv.), Dino Passaro (Salernitana, kv.), Marco Di Vaio (Genoa, i.), Davide Carrus (Empoli, kv.), Francesco Della Rocca (Sassuolo, kv.), Manuel Belleri (Lazio, kv.)
Távozott: Davide Marchini (Triestina, kv.), Christian Amoroso (szl.), Francesco Antonioli (Cesena, i.), Marcello Castellini (szl.), Manuel Belleri (szl.), Davide Bombardini (szl.), César (szl.), Simone Confalone (szl.), Diego Rodriguez (szl.)

CHIEVO VERONA
Érkezett: Mahamet Diagouraga (Modena, kv.), Marco Parolo (Hellas Verona, i.), Domenico Girardi (Hellas Verona), Angelo Antonazzo (Frosinone, i.), Diego Santos (Cittadella), Stefano Sorrentino (AEK Athén, 600 000), Andrea Mengoni (Piacenza, kv.), Simone Grippo (Piacenza, kv.), Antimo Iunco (Salernitana, kv.), Emanuele D'Anna (Pisa, kv.), Philippe Montandon (Lugano, kv.), Michele Troiano (Modena, kv.), Giovanni Marchese (Salernitana, kv.), Tommaso Chiecchi (Lumezzane, kv.), Pablo Granoche (Triestina, kv.), Mirco Gasparetto (Pisa, kv.), Cesar (Padova, kv.), Leonardo Moracci (Hellas Verona, i.), Ivan Fatics (Genoa, k.), Luca Rigoni (Vicenza)
Távozott: Giampiero Pinzi (Udinese, kv.), Mauro Esposito (Roma, kv.), Santiago Morero (Udinese, kv.), Stephen Makinwa (Lazio, kv.), Valerio Anastasi (Pergocrema, k.), Gennaro Sardo (Catania, kv.), Fabio Moro (szl.), Lorenzo Squizzi (szl.), Vincenzo Italiano (szl.), Antonio Langella (Udinese, kv.), Andrea Burato (Verona), Kerlon (Inter, i.), Giacomo Di Donato (Vicenza), Diego Farias (Hellas Verona)

BARI
Érkezett: Antonio Bonvissuto (Cittadella, kv.), Daniele Padelli (Sampdoria, k.), Nicola Belmonte (Siena), Ilario Lamberti (Sapri, 75 000), Antonio Langella (Udinese, kt.), Edgar Álvarez (Roma, 2 000 000), Alberto Fontana (Palermo, i.), Filippo Carobbio (AlbinoLeffe, i.), Rey Volpato (Piacenza, kv.), Simone Cavalli (Frosinone, kv.), Riccardo Meggiorini (Genoa)
Távozott: Davide Lanzafame (Palermo, kv.), Stefano Guberti (Roma, i.), Mijat Maric (Eupen), Raffaele Bianco (Juventus, kv.), Almamy Doumbia (Andria BAT)

PARMA
Érkezett: Daniele Paponi (Rimini, kv.), Fabio Lebran (Venezia), Filippo Savi (SPAL Ferrara, kv.), Federico Moretti (Varese), Nicolas Córdova (Grosseto), Jonathan Biabiany (Inter, k.), Manuel Coppola (Siena), Daniele Galloppa (Siena), Pablo Fontanello (Tigre, 1 000 000), Alberto Galuppo (Treviso, kv.), Hernán Dellafiore (Palermo, k.), Emiliano Viviano (Inter, k.), Niccolo Galli (Pergocrema, kv.), Radek Petr (Eupen, kv.)
Távozott: Antonino D´Agostino (Atalanta, kv.), Alessio Manzoni (Atalanta, kv.), Giulio Falcone (szl.), Francesco Parravicini (Siena), Reginaldo (Siena), Magnus Troest (Genoa, 900 000), Francesco Pambianchi (Pergocrema), Paolo Ginestra (Ternana, kv.), Gianluca Pegolo (Genoa, kv.)

LIVORNO
Érkezett: Dario Knezevic (Juventus, kv.), Andrea Migliorini (Pro Patria, kv.), Leonardo Migliónico (Sampdoria), Cristian Daminuta (Inter U20, k.), Sidny (Náutico, kv.)
Távozott: Aleandro Rosi (Roma, kv.), Antonio Candreva (Udinese, kv.), Emanuele Terranova (Palermo, i.), Riccardo Bonetto (Lazio, kv.), Fausto Rossini (szl.), Emanuele Filippini (szl.), Fausto Rossini (szl.), Leonardo Migliónico (Sampdoria, kv.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik