Amerikai válogatott játékossal válhat stabilabbá a Milan védelme

Vágólapra másolva!
2009.07.07. 13:37
Az AC Milan leigazolta Oguchi Onyewut a belga bajnok Standard Liege-től. A 27 éves amerikai középső védő 2012. június 30-ig szóló szerződést írt alá az olasz csapattal, amely ingyen szerezte meg, ráadásul a játékosnak belga útlevele is van, így nem számít EU-n kívülinek.
Onyewu (jobbra) nem sok fejpárbajt veszít el
Fotó: Action Images
Onyewu (jobbra) nem sok fejpárbajt veszít el
Onyewu (jobbra) nem sok fejpárbajt veszít el
Fotó: Action Images
Onyewu (jobbra) nem sok fejpárbajt veszít el

Talán kissé megnyugszanak azok a Milan-szurkolók is, akik hétfőn még a csapat edzőközpontjánál tüntettek, mivel a klub hétfőn közleményben tudatta, hogy hároméves szerződést kötött Onyewuval (teljes neve: Oguchialu Chijioke Goma Lambu "Oguchi" Onyewu).

A 27 éves középső védő remek fizikai adottságokkal büszkélkedhet, amiről a nemrég véget érő Konföderációs Kupán is meggyőződhettünk. Onyewu főszerepet játszott abban, hogy az Egyesült Államok csapata a spanyolokat legyőzve döntőt játszhatott, amelyben végül 3–2-re kapott csak ki a braziloktól.

A nigériai származású labdarúgó a Standarddal két bajnoki címet szerzett, nemzeti csapatával pedig Arany-kupát nyerte meg kétszer. Leigazolása azért is tűnik jó húzásnak, mert egyrészt lejárt a szerződése Liege-ben, így ingyen érkezett, másrészt belga útlevele is van, azaz nem számít Európai Unión kívüli játékosnak.

Onyewu – aki korábban játszott a Metzben és a Newcastle-ben is – 47 válogatottbeli fellépésén 5 gólt jegyzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik