Carlo Ancelotti vezetőedző szerint még bajnok lehet az AC Milan

Vágólapra másolva!
2008.12.29. 18:12
Carlo Ancelotti, az AC Milan vezetőedzője szerint csapatának továbbra is minden esélye megvan arra, hogy megnyerje a Seria A 2008–2009-es kiírását. A szakember mindezt annak ellenére állította, hogy a milánói klub immár kilencpontos hátrányba került a városi rivális Interrel szemben.
Ancelotti (jobbra) szerint fontos a pozitív szemlélet
Fotó: Imago (archív)
Ancelotti (jobbra) szerint fontos a pozitív szemlélet
Ancelotti (jobbra) szerint fontos a pozitív szemlélet
Fotó: Imago (archív)
Ancelotti (jobbra) szerint fontos a pozitív szemlélet
A fogadóirodák a legkevesebbet arra fizetnék, ha valaki a címvédő Inter sikerére tenne pénzt az olasz bajnokságban. José Mourinho csapata jó úton halad ugyanis, hogy sorozatban negyedszer hódítsa el a scudettót, a város piros-fekete felében azonban erről hallani sem akarnak.

„Továbbra is a bajnoki cím elhódítása a célunk, igaz, ez nagyon nehéz lesz, mert riválisaink rendkívül erősek” – nyilatkozta az AC Milan vezetőedzője, Carlo Ancelotti a La Gazetta dello Sportnak.

Azt az olasz szakember is elismerte, hogy a jelenleg listavezető Internek nagy esélye van a címvédésre.

„Az Inter a favorit, de a Milan és a Juventus is készen áll arra, hogy kihasználja az esetleges hibáit” – tette hozzá Ancelotti.

„A kilenc pont nagyon sok, ám ebből még túl korai lenne messzemenő következtetéseket levonni. Teljesen mindegy, hogy optimista vagy pesszimista vagy, ugyanazzal az erőfeszítéssel kell küzdened. Ráadásul a csapat mentális erejét látva, és a játékosok gondolatait ismerve azt hiszem, még nagyon sok szép dolgot valósíthatunk meg együtt.”

Ancelotti a folytatásban elmondta: a Bajnokok Ligája is az AC Milan kezére játszhat. A legrangosabb európai kupasorozatban a milánóiak ugyanis az idén nem szereplenk, ellentétben a két, már említett vetélytárssal.

„Riválisaink remek meccseket fognak vívni a Manchester Uniteddel és a Chelsea-vel. Akár még tovább is juthatnak, de ehhez biztos hatalmas energiákat kell felemészteniuk" – fogalmazott a tréner.

Mindenesetre azért az AC Milannak sem lesz könnyű feladata. A csapat ugyanis az UEFA-kupában vitézkedik, Ancelotti pedig ezt a sorozatot is meg akarja nyerni. Az oda vezető út első állomása a Werder Bremen elleni párharc lesz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik