A Gazzetta szerint a Milan megállapodott Ronaldinhóról a Barcával

Vágólapra másolva!
2008.07.12. 14:53
A Milan vezetőedzője, Carlo Ancelotti csapata, és annak erősítési tervei mellett beszélt az Interről, a Chelsea-ről és saját jövőjéről, terveiről is a lastampa.it oldalon megjelent interjújában. Mindeközben a Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Milan megegyezett a Barcelonával Ronaldinho átigazolásáról, bár ezt hivatalos forrásból még nem erősítették meg.
Carlo Ancelotti szívesen lenne szövetségi kapitány, akár Afrikában is
Fotó: Action Images (archív)
Carlo Ancelotti szívesen lenne szövetségi kapitány, akár Afrikában is
Carlo Ancelotti szívesen lenne szövetségi kapitány, akár Afrikában is
Fotó: Action Images (archív)
Carlo Ancelotti szívesen lenne szövetségi kapitány, akár Afrikában is

JÖHET RONALDINHO

Bár Ancelotti szerint még megjósolhatatlan Ronaldinho érkezésének időpontja, olasz sajtóhírek szerint a Milan elnöke, Adriano Galliani megegyezett a Barcelonával, így bármikor bejelenthetik a brazil érkezését. A Gazzetta dello Sport szerint az olasz klub 20 millió eurót ajánlott az aranylabdásért, amit Joan Laporta, a Barca elnöke végül annak ellenére elfogadott, hogy korábban 35 millió eurónál kevesebb összegről hallani sem akart. A Milan Ronaldinhóval már hetekkel ezelőtt megállapodott.
– Lassan lezárul az átigazolási időszak, és bár folyamatosan hallani Ronaldinhoról és Adebayorról, a Milan még igazából nem igazolt senkit.

– Ha egy másik csapat megszerezné Flaminit, Zambrottát és Borriellot, azt mondanák rájuk: nagyon bevásároltak. A baj az, hogy ha a Milanról van szó, nem elég semmi.

– De a szurkolók elég csalódottak.

– Egy nem túl fényes szezon után érthetően valami nagy dobásra várnak, ám nem árt két lábbal a földön maradni. A helyzet az, hogy a piacon az árak nagyon elszálltak és azokban az országokban, ahol a tv közvetítési-, és a stadion tulajdonjogok rendben vannak, valamint a marketing jobban funkcionál, ott többet is tudnak költeni.

– Milánóban lesz egy héten belül Ronaldinho?

– Megjósolhatatlan. Hónapok óta ezen dolgozunk.

– De a választásokat megelőző éjszaka kész tényként jelentette be Berluconi a brazil érkezését. Kampányfogás volt?

– Nem hiszem, hogy szüksége lett volna erre. Azt kell megnéznünk: tető alá hozható e az üzlet és ha igen, milyen áron.

– Ha nem igazolnak minőségi csatárt, úgy járhatnak, mint tavaly.

– Ne feledjük: Pato itt lesz egész évben. Tavaly karácsonyig csak két csatárunk volt, ráadásul Inzaghi sem volt teljesen rendben.

– Gilardino nem túl fényes szereplésében felelősnek érzi magát?


– Egy picit igen. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle.

– Miben hibázott?

„Gilardino nem érzi jól magát a pályán egy másik csatárral az oldalán. Neki kellett volna a támadójáték meghatározójának lennie, ami valljuk be: Kaká és Seedorf mellet elég nehéz. Prandelli talán megtalálja számára kedvező formációt. Ráadásul sokat szenvedett a San Siro „vendégszeretetétől”. Érzékeny srác, ami egyáltalán nem baj, de ha tapasztaltabb lesz, jobban tudja majd az ilyesmit kezelni.”

– Őszintén: Mennyire állt közel a a megálapodáshoz a Chelsea-vel?

– Lényegtelen, mert mikor világossá vált, hogy a Milan meg akar tartani, nem foglalkoztam mással.

– 2000-ben azt mondta, hogy rövidesen befejezi az edzősködést.

– Így volt, de túlságosan szeretem a focit. Az Eb például maga volt a gyönyör. Nem kértem speciális jegyet, a szurkolók között, sőt a cseh szurkolók között ültem. Emberileg és szakmailag is óriási élmény volt.

– Tehát megérti Aragonest, aki 70 évesen a Fenerhez szerződött?

– Ezen a ponton, azt gondolom, már belép a pénz. Persze ez számomra is fontos de az én helyzetem más. Én a Milant kevesebbért is edzeném, mint amennyit kapok.

– Apropó fizetés…Mourinho jónak tűnő szerződést kötött az Internél...

„Ő egész más, karakánabb személyiség, mint én. Mindazonáltal nem tudom, hogy az interesek jól fognak-e szórakozni Mourinho focijával, ami sokkal inkább konkrét és célirányos, mint látványos. És Mancininél többet nehéz lesz elérnie, hacsak nem Európában.”

– Ön szerint megváltozik az Inter játéka?

– Az Interből hiányzik egy szervező - mondjuk néha erre még megfelelő lehet Cambiasso - és egy trequartista (az olaszoknál ez Roby Baggio posztja). Ők eddig inkább fizikai alapokra helyezték a játékukat, és így is fogják folytatni. Idén nem hiszem, hogy meglépnek majd, úgy vélem öt csapat között lesz szoros harc.

– És az ön együttesénél lesz változás?


– A játékstílusban nem, inkább a felkészülésben. De számunkra nem derogál az UEFA kupában indulni, meg akarjuk nyerni. Ráadásul a döntő Isztambulban lesz, jó volna elűzni a rossz emlékeket.

– Bolondnak nézné, aki azt mondaná, hogy 2 éven belül a válogatott szövetségi kapitánya lesz?


– Nem elvetendő, persze ehhez az kellene, hogy Lippi esetleg felálljon. Nagy kihívás egy válogatottat felkészíteni egy nagy tornára, érdekelne a feladat. Mint olasz természetesen azt remélem, hogy ez majd egyszer az olasz csapat lesz, edzőként elég egy válogatott. Esetleg afrikai? Miért ne? Szórakoztató lenne, olyan fiúkkal dolgozni, akik futnak is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik