Andrij Sevcsenkót saját magára emlékezteti Alexandre Pato

Vágólapra másolva!
2008.01.29. 12:39
Nagyon jó véleménnyel van Andrij Sevcsenko a Milan új szerzeményéről, Alexandre Patóról. Az ukrán támadó a Gazzetta dello Sportnak elmondta, hogy a fiatal brazil számára nagy szerencse, hogy ilyen hamar kipróbálhatja magát az olasz élvonal egyik sztárcsapatában.
Andrij Sevcsenko dicséri Alexandre Patót
Andrij Sevcsenko dicséri Alexandre Patót
Andrij Sevcsenko dicséri Alexandre Patót
Andrij Sevcsenko dicséri Alexandre Patót

Nagyon elégedettek Milánóban a téli átigazolási szezonban érkezett Alexandre Patóval, a fiatal játékos jól szerepel, ráadásul a Genoa elleni duplájával győzelemhez is segítette csapatát.

Nagyon jó véleménnyel van a brazil támadóról Andrij Sevcsenko, a Milan korábbi és a Chelsea jelenlegi támadója is, aki úgy véli, Pato az ő méltó örököse.
„Pato nagyon hasonlít rám, hiszen ő is mélységből szeret támadni – nyilatkozta a Gazzetta dello Sport megkeresésére az ukrán. – „Ő nem előretolt csatár, de remekül olvassa a játékot, jól tudja bejátszani az üres területet.”

Sevcsenko hozzátette, hogy abban is nagyon egyeznek a dél-amerikaival, hogy ilyen fiatalon ő is rengetegszer került helyzetbe, bár rengeteg lehetőséget elpuskázott. Az ukrán az évek folyamán sokat fejlődött a helyzetkihasználásban, azonban Pato szerencsés, hiszen nagyon korán bekerült a Serie A egyik sztárcsapatába.
„Olyan játékosok mellett futballozni, mint Kaká, Andrea Pirlo vagy Clarence Seedorf, segíti egy fiatal fejlődését. Pato remekül illeszkedik a Milan stílusába, és a klubnak is szüksége van egy olyan játékosra, mint ő.”

A Chelsea támadója ugyan elmondta, hogy kevés esély van arra, hogy visszatérjen volt csapatához, de szép emlékeket őriz egykori munkaadójáról.
„Nagyszerűek voltak a Milannál töltött évek, karrierem legszebb hét esztendeje volt. Szeretem a Milant és Olaszországot, rengeteg kellemes emlékem van.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik