Nem bírt az Inter az Udinesével, a Milan győzelmét Pato szállította

Vágólapra másolva!
2008.01.27. 17:15
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában vasárnap délután tizennégy csapat lépett pályára. A hét összecsapás első félidejében írd és mond, összesen egyetlen egy árva találat született. Tényleg érdemes kiemelnünk, a gólt Rivalta (Atalanta) szerezte a 18. percben. A kollégák? Az olasz futballt soha nem a gólzáporos mérkőzések miatt lehetett szeretni, miért pont ez a januári délután hozott volna gyökeres változást mindebben? A címvédő, listavezető Internazionale pontokat hagyott Udinében, a Milan a nehezen hozta a Genoa elleni kötelezőt.
Pato, parádés milánói kezdés: két hazai bajnoki, három gól
Reuters
Pato, parádés milánói kezdés: két hazai bajnoki, három gól
Pato, parádés milánói kezdés: két hazai bajnoki, három gól
Reuters
Pato, parádés milánói kezdés: két hazai bajnoki, három gól

Szavazás

Melyik csapat nyeri az olasz labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Ha már az Atalantát emeltük ki, folytassuk is velük a sort. A Reggina elleni hazai mérkőzésen Rivalta vezető gólját Langella duplázta meg a második felvonás elején, de Vigiani tizenöt perccel később szépített, majd Barreto újabb hat perccel később már egyenlített. Az Atalanta nyolcadszor, a Reggina kilencedszer játszott döntetlent a bajnokságban, utóbbi idegenben változatlanul nyeretlen.

A Milan nagyon bekezdett 2008-ban (hazai pályán 5-2 a Napoli ellen a 18. fordulóban), de a második hazai mérkőzés már sokkal nyögvenyelősebben alakult. Pedig a kiesés elől menekülő Reggina nem tűnt legyűrhetetlen akadálynak. Igaz, ezúttal hiányzott Ronaldo, a brazil sérülése miatt nem állhatott Carlo Ancelotti rendelkezésére.

A nápolyiak ellen duplázó brazil világbajnok, aranylabdás kivételével azonban minden klasszis bevethető volt. Ennek ellenére az elmúlt heti, Udinese elleni formáját hozta a Milan. Akkor a hosszabbítás második percében Gilardino találata ért három pontot, ezúttal a friss szerzemény, Pato döntött.

Hiába játszott óriási mezőnyfölényben a Milan és érett már a gólja, a fiatal brazil a 68. percben tudott csak előnyt szerezni csapatának. Három perccel később emberhátrányba is kerültek az addig hősiesen bekkelő vendégek - Rubinho jutott a kiállítás sorsára -, a kegyelemdöfést Pato adta meg a 82. percben.

Az Udinese az előző fordulóban majdnem pontot rabolt a milánói piros-feketéktől, ami akkor nem jött össze, sikerült a másik milánói együttes, az Internazionale ellen. Igaz, ebben nem kis szerepe van annak, hogy a vendégektől César az első félidő közepén egy perc alatt két sárga lapot is kapott, így kiállította őt a játékvezető, az Inter pedig létszámhátrányba került.

A bajnoki címvédő, listavezető kék-feketék továbbra is őrzik veretlenségüket, ötödször játszottak döntetlent, negyedszer idegenben.

Roberto Mancini csapata az évet két egygólos bajnoki győzelemmel kezdte - 3-2 a Siena, majd a Parma ellen -, most már elhullajtották első pontjaikat is. A hat szerzett gólból hármat büntetőből lőttek - Ibrahimovic volt a biztos lábú ítéletvégrehajtó -, ezúttal még ez sem jött össze. Emberhátrányban azonban a dobogós és nemzetközi kupaindulást érő helyekről álmodó Udinese ellen a döntetlen fél győzelemmel is felér, még a milánóiak számára is.

A fordulóban szombaton este hazai pályán a Roma 1-0-ra verte a Palermót, így két pontot ledolgozott ugyan hátrányából, de az Internazionale előnye még így is öt maradt.

Egészen a hajráig nyílt volt az Empoli-Fiorentina összecsapás, de a vendégek mindig gólveszélyes kulcsembere, Mutu a 85. percben betalált az ellenfél hálójába, majd a lefújás előtt kevéssel Pazzini biztosította be a lilák szezonbeli tizedik sikerét. A kiesőzónában álló Empoli tizedszer szenvedett vereséget, de csupán harmadik alkalommal hazai környezetben.

Hamsik 57. percben szerzett találatával a Napoli győzelemre állt a Cagliari vendégeként, de a túlórában a házigazdák megfordították az állást és megnyerték a mérkőzést. Utóbbiak a sereghajtók a bajnokságban, harmadszor nyertek, másodszor pályaválasztóként.

Nem született gól a Catania-Parma és a Torino-Lazio összecsapásokon. Utóbbi viszont nagy kártyacsatának bizonyult: egy-egy duplasárgás kiállítás mellett (Barona a 44. percben a hazaiaknál, Bianchi a 65. percben a vendégeknél) további öt, illetve három sárgalapos figyelmeztetést osztott ki a játékvezető.

OLASZ ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (SERIE A):

20. FORDULÓ:
Milan - Genoa 2-0 (Pato 68., 82.)
Atalanta - Reggina 2-2 (Rivalta 18., Langella 46., ill. Vigiani 61., Barreto 67.)
Cagliari - Napoli 2-1 (Matri 90+1’, Conti 90+3’, ill. Hamsik 57.)
Catania - Parma 0-0
Empoli - Fiorentina 0-2 (Mutu 85., Pazzini 90.)
Torino - Lazio 0-0
Udinese - Internazionale 0-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik