Ancelotti sem várt ilyen szemkápráztató játékot a Napoli ellen

Vágólapra másolva!
2008.01.14. 17:04
Az AC Milan vezetőedzője, Carlo Ancelotti szerint csapatának új támadója, a brazil szupertehetségnek kikiáltott Alexandre Pato nagyrészt azért volt képes tegnap ilyen fantasztikus teljesítményt nyújtani, mert csatártársa, Ronaldo kirobbanó formában játszott. A mester sem számított ilyen visszatérésre a Fenoméntól, hiszen a bajnokságban korábban mindössze egy mérkőzésen lépett pályára a 2007-ben a Real Madridtól igazolt gólvágó.
Az ellenfelek már Pato (vörös-fekete mezben) lábai előtt hevernek
Az ellenfelek már Pato (vörös-fekete mezben) lábai előtt hevernek
Az ellenfelek már Pato (vörös-fekete mezben) lábai előtt hevernek
Az ellenfelek már Pato (vörös-fekete mezben) lábai előtt hevernek

Az augusztusban a brazil Internacionaltól igazolt Pato egészen a vasárnap esti Napoli elleni találkozóig nem volt bevethető, de a kezdő sípszóig minden akadály elhárult az elől, hogy kifuthasson a San Siro gyepére.

„Pato a korához képest nagyon érett srác, de egyúttal laza is. Már türelmetlenül várta, hogy tétmérkőzésen is magára húzhassa a Milan mezét, egy kicsit már megviselte ez a hat hónap tétlenség” – beszélt Ancelotti a „Kacsa” becenévre hallgató brazilról.

„Legalább volt ideje megismerkedni a csapattársakkal, de a meccs előtt meg sem szólalt, nyugodtan akart készülni a nagy megmérettetésre.”

A fiatal tehetség az 5-2-es hazai győzelemmel végződött találkozó utolsó találatát könyvelhette el, míg honfitársa, Ronaldo kétszer is betalált a nápolyiak kapujába, ezzel téve teljessé a milánói gálát.

A harmadik brazil labdazsonglőr, Kaká is feliratkozott a góllövők közé, ez pedig arra sarkallta az olasz médiát, hogy máris a KA-PA-RO támadósorról beszéljenek hétfőn.

Mint ismeretes, volt már egy legendás triója az olasz sztárcsapatnak; az 50-es években a Gunnar Gren-Gunnar Nordahl-Nils Liedholm hármast illették a GRE-NO-LI becenévvel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik