Kaká: Elhagyhatom Itáliát, ha folytatódik a szurkolói erőszak

Vágólapra másolva!
2007.11.15. 07:16
Az AC Milan brazil támadó középpályása, Kaká a napokban kijelentette, kész hosszabbítani a piros-feketékkel, újabb nyilatkozata azonban már árnyalja a képet. Az idei Aranylabda legfőbb várományosa kijelentette, csak abban az esetben gondolkodik hosszú távon a Serie A-ban, amennyiben nem eszkalálódik tovább a szurkolói erőszak Itáliában.
Kakát is megviselte az újabb olasz futballbotrány
Kakát is megviselte az újabb olasz futballbotrány
Kakát is megviselte az újabb olasz futballbotrány
Kakát is megviselte az újabb olasz futballbotrány

„Elhagyhatom-e Itáliát? Azt hiszem igen, ha a szurkolói rendbontások folytatódnak.

Imádom a futballt, de ezekben a napokban nem tudom önfeledten élvezni” – nyilatkozta szerdán Kaká.

„A labdarúgás a munkám is, és amennyiben nem tudom úgy végezni, ahogy szeretném, váltanom kell.

A családom biztonságát sem érzem mostanában biztosítottnak, hiszen a feleségem és a szüleim rendszeresen kijönnek a mérkőzéseimre” – tette hozzá a milánóiak sztárja.

Az AC Milan legutóbbi, Atalanta elleni mérkőzése nyolc percnyi játék után szakadt meg Bergamóban, a hazai ultrák vehemens viselkedése miatt.

Mint ismeretes, vasárnap délelőtt a Lazio és a Juventus hívei egy autópálya-pihenőben összecsaptak egymással, az incidens során pedig egy rendőr véletlenül lelőtte a Lazio egyik drukkerét. A hír hallatán Olaszország-szerte zavargások törtek ki a stadionokban és a futballpályák környékén.

Később, este Rómában több százan megrohamozták az Olimpiai Stadiont, valamint a szomszédjában lévő Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) székházát.

A Serie A-ban biztonsági okokból elhalasztották az AS Roma-Cagliari és az Internazionale-Lazio mérkőzést, míg az Atalanta-Milan összecsapás a hetedik percben félbeszakadt szurkolói összecsapások miatt. Ami már biztos, az Inter-Lazio és a Roma-Caglairi találkozókat december 5-én pótolják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik