Del Piero szerződést hosszabbított élete klubjával, a Juventus-szal

T.CS. T.CS.T.CS. T.CS.
Vágólapra másolva!
2007.10.17. 10:16
Címkék
Kedden késő este biztossá vált: a Juventus FC élő legendája, Alessandro Del Piero további két évvel meghosszabbította 2008 nyarán lejáró szerződését a zebrákkal, így 2010-ig a torinói csapat szolgálatában fog állni. A világbajnok, BL-győztes, Golden Foot-győztes csatár az első évben négymillió eurót, a másodikban 3,7-et fog kézhez kapni. Óriási megkönnyebbülés lehet ez a bianconerik szurkolói számára, hiszen a játékos mára a Juventus egyik ikonja lett, a csapat szinte elképzelhetetlen lenne nélküle.
Alessandro Del Piero még sok örömet szeretne okozni a szurkolóinak
– archív
Alessandro Del Piero még sok örömet szeretne okozni a szurkolóinak
Alessandro Del Piero még sok örömet szeretne okozni a szurkolóinak
– archív
Alessandro Del Piero még sok örömet szeretne okozni a szurkolóinak

A Juventus FC hivatalos honlapja jelentette be először, hogy a a klub 32 éves támadója, Alessandro Del Piero új kontraktust kötött a bianconerikkel, amelynek értelmében 2010-ig marad a torinói csapatnál.

A szerződés maratoni tárgyalás után született meg, amelynek során Stefano Del Piero, a futballista fivére illetve Jean Claude Blanc ügyvezető igazgató és Alessio Secco sportigazgató kedden késő este jutottak megállapodásra.

A hírek szerint a csatár fizetését 4,8 millió euróról 4 millió euróra csökkentették, az utolsó évben pedig 3,7 milló euró üti a markát.

Hosszú hónapokon át nem akart véget érni a Del Piero-saga, a Bajnokok Ligája-győztes, hétszeres olasz bajnok kiválóság ugyanis már augusztus közepén kijelentette, mindenképpen Torinóban maradna, és kész tárgyalni a vezetőkkel új szerződéséről.

Az utóbbi hetekben azonban, különösen azután, hogy Alex a másodosztályból feljutott Juventusban és a Donadoni irányította válogatottban is nehéz időket élt meg, úgy tűnt a zebrák nem ragaszkodnának mindenáron a klasszishoz. Alessio Secco is elismerte a közelmúltban: előfordulhat, hogy Del Piero az idény végén távozik a Stadio delle Alpiból.

Ez rögvest felkeltette az Internazionale és az AC Milan érdeklődését, de olyan kiscsapatokét is, mint a Brescia, vagy az Atalanta.

A „zebrák” színeiben ezidáig 519 mérkőzésen több mint 200 gólt szerző sztár azonban immár tizennégy éve hűséges klubjához, és minden jel arra mutat, hogy a zebracsíkosoknál is fejezi be pályafutását.

DEL PIERO, A LEGENDA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik