Hiába vezetett, csak egy ponttal gazdagodott Ancelotti csapata

Vágólapra másolva!
2007.09.22. 22:39
Nem bírt egymással az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában (Serie A) az AC Milan és a Parma. Carlo Ancelotti csapata az első félidőben Clerence Seedorf révén még megszerezte a vezetést, ám a 73. percben érkezett Andrea Pisanu, és találatávaal kialakította az 1-1-es végeredményt.
Seedorf találata a vezetést eredményezte
Seedorf találata a vezetést eredményezte
Seedorf találata a vezetést eredményezte
Seedorf találata a vezetést eredményezte

Az mérkőzés elején nem játszott nyomasztó fölényben Carlo Ancelotti csapata, bár az mindenképp elmondható, hogy a Milan többet tett a vezetés megszerzésének érdekében. Az első játékrészben szervezetten futballozott a Parma, kevés lehetőséget hagyott a Milan sztárjainak a kibontakozásra.

A viszonylag eseménytelen játékrész végén már mindenki elkönyvelte, hogy gólnélküli döntetlennel vonulnak pihenőre a csapatok, ám a Fortuna, illetve Clerence Seedorf találata közbeszólt. Filippo Inzaghi lövésénél Nicola Pavarini, a vendégek kapusa még hárított, ám a kipattanót Paolo Castellini teljes erőből a holland középpályásra rúgta, így a labda védhetetlenül vágódott a vendégek kapujába.

A második félidőben megpróbálta felpörgetni játékát a Parma, ám ez nem túlzottan sikerült. A jelentéktelen fél órát követően aztán szinte a semmiből egyenlített a vendégcsapat. Ferreira Reginaldo egy hihetetlen pimasz csellel etette meg Alessandro Nestát a pálya bal oldalánál, majd középre passzolt, az érkező Andrea Pisanu pedig Dida kapujába pörgette a labdát.

A folytatásban mindkét csapat megszerezhette volna a győztes találatot. az egyik oldalon Seedorf 17 méterről leadott lövése nem talált célt, míg a másik oldalon Fernando Couto fejelhetett szabadon - ám a portugálnak a zavartalan lehetőség is kevés volt.

SERIE A

  • 4. FORDULÓ
  • AC Milan-Parma 1-1 (Seedorf 44. ill Pisanu 73.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik