Az utóbbi másfél évtized legerősebb olasz bajnoksága következhet

Vágólapra másolva!
2007.08.25. 18:25
Ma este indul útjára a 2007/08-as olasz élvonalbeli bajnoki idény a Lazio–Torino mérkőzéssel, s minden bizonnyal az utóbbi évek, évtizedek egyik legerősebb pontvadászata vár a calcio szerelmeseire. Induláskor négy nagy bajnokesélyes pályázik a végső győzelemre, valószínűleg az Inter, a Milan, a Roma, és a Juve különcsatát vív majd a scudettóért. Az UEFA-kupás helyekért is ádáz harc folyhat majd, a Fiorentina, a Lazio, a Sampdoria, az Udinese és a Palermo mellett akár a friss feljutó Genoa és Napoli, vagy a jól erősítő Livorno is meglepetést okozhat majd az első hatba-nyolcba való bekerüléssel.
Az Inter játékosai viselhetik a scudettót az elkövetkezendő idényben
Az Inter játékosai viselhetik a scudettót az elkövetkezendő idényben
Az Inter játékosai viselhetik a scudettót az elkövetkezendő idényben
Az Inter játékosai viselhetik a scudettót az elkövetkezendő idényben

Az olasz foci szaktekintélyei - így például Marcello Lippi, vagy a jelenlegi szövetségi kapitány Roberto Donadoni is - az Intert tartják a most induló Serie A favoritjának, nem véletlenül. A kék-feketék bírnak talán a legkiegyensúlyozottabb kerettel, amelyet ráadásul hátul Chivuval, elöl Suazóval erősítettek meg. Bár Materazzi súlyos sérülése Mancini számára is nagy vérveszteség, ha a Crespo-Ibrahimovics-Sztankovics trió hozza formáját, nehéz lesz megállítani a nerazzurrikat.

A BL-győztes AC Milan nem volt főszereplője ennek a nyári átigazolási szezonnak. Egy nagy igazi húzásuk volt, megszerezték az Internacional Porto Alegre 17 éves szupertehetségét, Alexandre Patót, aki azonban csak januártól csatlakozik majd a milánóiakhoz. A napokban aztán elhozták Madridból az ott kegyvesztetté vált brazil középpályást, Emersont. A rutinos keretbe tehát nem igazán nyúlt bele Galliani alelnök és Ancelotti mester. Új csatárt sem igazoltak, így a támadásoknál sok múlhat majd Kaká és Ronaldo formáján.

A tavalyi ezüstérmes, kupagyőztes AS Románál a védelemben és a középpályán is bővült a lehetőségek tárháza Luciano Spalleti mester számára. Hátul a Copa America-győztes Juan, a Realtól kiebrudalt klasszis jobbhátvéd Cicinho és az Intertől érkező tehetség Andreolli, a középpályán Giuly, Esposito, és a korábban a Serie B Essienjének tartott Barusso is bizonyára hasznos tagja lesz a csapatnak. A csatársorral pedig úgy áll a dolog a farkasoknál, hogy ha aranycipős a falkavezér, akkor nincs is szükség további támadókra...

Az egy évre a Serie B-be száműzött Juventus megoldotta az egyébként nem könnyű házi feladatot, kilenc pontos hátrányból is simán nyerte a másodosztályt, s ami a pláne: sikerült megtartaniuk jónéhány világklasszis játékost, így Gianluigi Buffont, Alessandro Del Pierót, David Trezeguet-t, Mauro Camoranesit, vagy Pavel Nedvedet is. Nyáron játékosok egész garmadája érkezett az egylethez, kérdés, mennyire sikerül beépíteni a friss igazolásokat, Tiagót, Almirónt, Grygerát, Andrade-ot, Iaquintát, vagy éppen Szalihamidzsicset.

Az UEFA-kupás helyekért is ádáz harc folyhat majd, a Fiorentina, a Lazio, a Sampdoria, az Udinese és a Palermo mellett akár a friss feljutó Genoa és Napoli, vagy a jól erősítő Livorno is meglepetést okozhat majd az első hatba-nyolcba való bekerüléssel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik