A Juventus lehengerlő sikerrel tért vissza az első osztályba

T.CS. T.CS.T.CS. T.CS.
Vágólapra másolva!
2007.08.25. 23:01
A Juventus kiütéses, 5-1-es győzelmet aratott a Livorno ellen szombaton este a Serie A első fordulójában. A mérkőzésen a 71. percig 1-0- volt az állás, az utolsó húsz perc azonban gólparádét hozott, amelyen a zebrák valósággal lemosták a pályáról ellenfelüket. Claudio Ranieri együttese ezzel varázslatos estén szolgálta ki közönségét debütáló mérkőzésén a 2006-os téli olimpiának is helyszínt adó Stadio Olimpico di Torinóban.
David Trezeguet háromszor is gólt ünnepelhetett a mérkőzésen
David Trezeguet háromszor is gólt ünnepelhetett a mérkőzésen
David Trezeguet háromszor is gólt ünnepelhetett a mérkőzésen
David Trezeguet háromszor is gólt ünnepelhetett a mérkőzésen

A Lazio és a Torino nagy meccset játszottak egymással

Nagyszerű mérkőzéssel indult a Serie A 2007/08-as idénye, a Torino 2-2-es döntetlenre végzett szombat este a tavalyi bronzérmes Lazio otthonában. A vendégek az olasz labdarúgás egyik nagy reménysége, Alessandro Rosina hatalmas góljával szereztek vezetést idegenben, de a világoskékek Pandev és Rocchi góljaival fordítani tudtak. A Torino ifjú tehetsége Vailatti aztán gondoskodott a döntetlenről. A piemontei védő, Comotto kiállítása már nem osztott-nem szorzott. A Lazio védelme romokban: Kolarov és Diakhité is lesérült a kulcsfontosságú, jövő heti Dinamo Bukarest elleni BL-selejtező előtt.
Tapogatózó játékkal indult a Juventus várva várt debütálása a Livorno ellenében, amelyen az első negyedórában nem jutottak el a kapuig a csapatok.

A 25. percben aztán Chiellini indításával Nedved ugrott meg, s okosan hozta helyzetbe Trezeguet-t, aki azonban nem tudott túljárni Amelia kapus eszén.

A torinói drukkerek azonban hamarosan extázisban törtek ki, hiszen egy szöglet utáni szituációban Del Piero középreívelése után Trezeguet használta ki Galante hibáját, és a hálóba fejelt.

A folytatásban bár Del Piero és Almirón távolról tesztelte Amelia reflexeit, mégsem sikerült a Juvének megnyugtató előnnyel pihenőre térnie.

A második félidő elején a Juventus rövid, lapos passzos játékával igyekezett lövőhelyzetbe hozni középpályásait, s a taktika két remek Almirón lövés formájában meg is hozta a gyümölcsét, az argentin középpályás azonban egyiknél sem járt szerencsével.

A 72. perctől azután döntésre vitte a dolgot a Juve. Miután Grandoni a tizenhatoson belül vitte földre Iaquintát, maga a sértett értékesítette a büntetőt.

Ezután indult be a Juve-henger. Nedved 23 méteres lövésébe Iaquinta ért bele szerencsésen a 85. percben, egy percre rá pedig Trezeguet és Iaquinta játszották ki a vendégvédelmet sakk-matt szituációig, amelynek során előbbi magabiztosan kilőtte a jobb alsó sarkot a hiába is nyújtózó Amelia mellett.

A Juventus ötödik gólja valóságos tankönyvi példa: a 91. percben Nedved álompassza után Nocerino került a livornói védősor mögé, majd a középen üresen érkező Trezeguet elé tálalt, aki lezserül, két méterről sarkazott a hálóba.

Az utolsó másodpercekben Massimo Loviso 24 méteres mesteri bombagólja már csak szépségtapasz volt a Livorno számára.

OLASZ ÉLVONALBELI BAJNOKSÁG (SERIE A)

NYITÓFORDULÓ, SZOMBATI JÁTÉKNAP
JUVENTUS-LIVORNO 5-1 (Trezeguet 27., 86., 91., Iaquinta 72., 85.)
KORÁBBAN
LAZIO-TORINO 2-2 (Pandev 56., Rocchi 61., ill. Rosina 34., Vailatti 68.)

A VASÁRNAPI PROGRAM
AC Siena 15 : 00 Sampdoria
Reggina Calcio 15 : 00 Atalanta
FC Parma 15 : 00 Catania
SSC Napoli 15 : 00 Cagliari
Inter Milan 15 : 00 Udinese
Genoa 15 : 00 AC Milan
AC Fiorentina 15 : 00 Empoli FC
US Palermo 20 : 30 AS Roma
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik