A Zebrák megerősítették vezető helyüket a másodosztályban

Vágólapra másolva!
2007.04.10. 20:25
Címkék
A Juventus 2-0-ra legyőzte a Napolit az olasz labdarúgó-másodosztály rangadóján, ezzel megerősítette vezető helyét a tabellán. Didier Deschamps legénysége már két góllal is vezetett, amikor tíz emberre fogyatkozott, de a nápolyiak nem tudtak élni a lehetőséggel.
Camoranesi szerezte meg a vezetést a Juventusnak
Camoranesi szerezte meg a vezetést a Juventusnak
Camoranesi szerezte meg a vezetést a Juventusnak
Camoranesi szerezte meg a vezetést a Juventusnak

A mérkőzés előtt összecsaptak a két együttes szurkolói, az egyik torinói drukkert meg is késelték, de szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúszta az esetet.

A vendég nápolyiak bátran kezdtek, Sosa kétszer is veszélyeztetett, de a Juventus ezután átvette az irányítást. A 18. percben a hazaiak meg is szerezték a vezetést: Nedved beadását Camoranesi fejelte Iezzo hálójába.

Dalla Bona szinte azonnal egyenlíthetett volna, de kihagyta a lehetőséget, lövése a léc fölött szállt el. Iezzo a következő percekben kétszer is bemutathatta tudását, Del Piero és Nedved 25 méteres lövését is hárította.

A második félidő elején megduplázta előnyét a torinói együttes, Camoranesi adott be jobbról, Maldonado elvétette a labdát, Del Piero pedig jobb külsővel ellőtte a kapus mellett a játékszert.

A 62. percben tíz emberre fogyatkozott a Juve, Marchisio elkésve próbálta szerelni Gattit, ezért megkapta a második sárga lapját Ayroldi játékvezetőtől.

Az utolsó tíz percben nagyon nyomott a Napoli, kétszer a kapufát is eltalálták (előszor Domizzi, majd Sosa), de nem sikerült szépíteniük. A Juventus győzelmével megerősítette helyét a tabella élén.

SERIE B

Juventus-Napoli 2-0 (Camoranesi 18., Del Piero 50.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik