A legendás olasz szövetségi kapitány bírálja Francesco Tottit

Vágólapra másolva!
2007.03.22. 14:36
Enzo Bearzot, az egykori kiváló olasz szövetségi kapitány bírálja Francesco Tottit, mivel az csak szeptemberben akar visszatérni a válogatottba. A legendás szakember szerint ha az AS Romában tud játszani a támadó, akkor a nemzeti tizenegyben is pályára léphetne.
Enzo Bearzot
Enzo Bearzot
Enzo Bearzot
Enzo Bearzot

Francesco Totti, az AS Roma kiválósága még 2006 tavaszán szenvedett bokatörést az egyik bajnokin, és bár a pontvadászat végére felépült, játszott a világbajnokságon is, de nagyon messze volt a legjobb formájától.

A Squadra Azzurra az ő remeklése nélkül is diadalmaskodott a világbajnokságon, a fővárosiak játékosa azonban úgy döntött, hogy egy ideig nem lép pályára a nemzeti tizenegyben.

Totti később úgy döntött, hogy visszatér a válogatottba, de csak 2007 szeptemberében. Az Olasz Labdarúgó-szövetség elfogadta a támadó döntését, az egykori szövetségi kapitány, Enzo Bearzot azonban kritizálja a klasszist.

Az 1982-ben világbajnoki címig jutó válogatott szakvezetője úgy érzi, hogy Totti nem tiszteli hazája válogatottját.
„A döntése számomra érthetetlen. Ha tud játszani klubcsapatában, akkor a válogatottban is tud. Büszkének kéne lennie, hogy a nemzeti tizenegyben pályára léphet.”

Bearzot hozzátette, hogy Totti az ország legjobb labdarúgója, és azt megértené, ha úgy döntött volna, hogy végleg otthagyja a válogatottat, de ezzel a "majd később jövök" döntést nem tudja elfogadni.

Az olasz nemzeti együttes jelenlegi kapitánya, Roberto Donadoni is csalódott volt Totti döntése miatt, és hozzátette: nem biztos, hogy a játékos szeptemberben meghívót kap.
„Ha Totti újra alkalmasnak érzi magát a válogatott szereplésre, akkor én döntöm el, hogy behívom-e, vagy sem. De most már untatnak a Tottival kapcsolatos felvetések, más kérdések foglalkoztatnak.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik