Elődöntős a Roma a kupában

T. CS.T. CS.
Vágólapra másolva!
2007.01.17. 20:07
Címkék
A farkasok az AC Parma vendégeként léptek fel szerda kora este az Ennio Tardiniben. A hétvégi bajnoki fordulóban az utolsó pillanatban szalasztották el a győzelmet Messinában, s most Parmában volt lehetőségük a javításra az Olasz Kupa negyeddöntőjében. A bajnokságban kieső helyen szerénykedő hazaiaknak is fontos mérkőzés volt ez, hiszen jó kiugrási lehetőséggel kecsegtettek számukra a kupaküzdelmek.
Pizarro az egész meccset végigküzdötte, majd továbblőtte a Romát a négy közé
Pizarro az egész meccset végigküzdötte, majd továbblőtte a Romát a négy közé
Pizarro az egész meccset végigküzdötte, majd továbblőtte a Romát a négy közé
Pizarro az egész meccset végigküzdötte, majd továbblőtte a Romát a négy közé

OLASZ KUPA, NEGYEDDÖNTŐK

Parma-Roma 2-2 (2-1) továbbjutott: Roma 4-3-al
Gólszerzők: Muszlimovics 11., 43., ill. De Rossi 30., Pizarro 85.

Chievo-Sampdoria 1-2 (1-1) továbbjutott: Sampdoria 3-1-gyel
Gólszerzők: Marcolini 44., ill. Bonazzoli 42., Delvecchio 85.

Inter-Empoli 2-0 (1-0) továbbjutott: Inter 4-0-al
Gólszerzők: Cambiasso 28., Grosso 76.

Arezzo-Milan január 18., csütörtök 21.00
A várhatóan foggal-körömmel küzdő pármaiak ellen is úgy döntött Spalletti mester, hogy jegeli Tottit, a vendégek "falkavezérét". Rajta kívül Perrotta sem kapott helyet a kezdőben, a könnyített edzést végző Doni kapust pedig még a keretbe sem jelölték.

A meccs elején a Roma lerohanni látszott ellenfelét, mégis a hazaiak szurkolói örülhettek a 11. percben, ugyanis Muszlimovics góljával hamar a Parma állt továbbjutásra. A bosnyák légiós Gasbarroni beadását juttatta fejjel Curci kapujába. Néhány perces római sokk és Coly helyzete következett, aztán a 18. percben ocsúdhattak a római szurkolók, Okaka Chuka hatalmas helyzetbe került, de csúnyán a tátongó kapu mellé fejelt.

De Rossi kapufás lövése után egyre inkább érett a vendégtalálat, s a 30. percben Pizarro szabadrúgása után el is érte a végzet a sárga-kékeket, De Rossi kihasználta Virgili hibáját, és közelről mattolta a kapust. A Roma az egyenlítés után úgy tűnt kézbe veszi a mérkőzést, ám a hazai védők állták a sarat, sőt, a 43. percben újra sikerült megvillannia Muszlimovicsnak egy kontrából, Coly passza után 15 méteres jobblábas lövése védhetetlenül vágódott a rómaiak hálójába. A félidőben 2-1-gyel fordultak a csapatok.

A második félidőben újra a Roma pillanatai következtek, a baloldali hátvéd Tonetto felfutásai életveszélyesek voltak, negyedórán belül háromszor is gólt lőhetett volna a nyáron igazolt játékos. A játék képét a bordó-sárgák támadásai, és a Parma hősies védekezése szabta meg, ám a hazaiak addig kegyetlenül kihasználták a farkasok hibáit. Kutuzov aztán százszázalékos ziccert hibázott a 73. percben - Curcival nézhetett farkasszemet-, és Coly is ajtó-ablak helyzetben trafált mellé egy baloldali beadás után hat perccel később. A 82. percben bemutatkozott a farkasoknál a Valenciától frissen igazolt Tavano.

Ahogy az lenni szokott, a sok hazai hiba meg is bosszulta magát. Mikor már szinte mindenkinek a hosszabbításon járt az esze, öt perccel a vége előtt a chilei Pizarro kapásból, a tizenhatos vonaláról bombázta a labdát Virgili kapujába. Ezzel el is dőlt a párosítás, hisz a Parmának nemigen volt honnan energiákat mozgósítani további két gól megszerzéséhez. Egyre inkább érik a farkasok sorozatban harmadik döntője az Olasz Kupában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik