Negyedével csökkent a Juve-részvények értéke

Vágólapra másolva!
2006.05.16. 14:32
Az utóbbi három kereskedési napon a negyedével csökkent a Juventus labdarúgóklub értéke a tőzsdén. A további zuhanást megakadályozandó, a torinói együttes mögött álló gazdasági társaság értékpapírjait fel is függesztették.
Luciano Moggit hétfőn hallgatta ki a rendőrség Rómában
Reuters
Luciano Moggit hétfőn hallgatta ki a rendőrség Rómában
Luciano Moggit hétfőn hallgatta ki a rendőrség Rómában
Reuters
Luciano Moggit hétfőn hallgatta ki a rendőrség Rómában

Az olasz bundabotrány kirobbanása után az erkölcsi és a szakmai krízis mellett gazdasági válság is fenyeget a Juventusnál. Három nap alatt 25 százalékot esett a tőzsdén a klub részvényeinek árfolyama, így hétfőtől nem is lehet adni venni a Juve-értékpapírokat.

Ha bebizonyosodik, hogy Lucino Moggi, a Juventus általános igazgatója és Antonio Giraudo ügyvezető (azóta mindkettő távozott a klub éléről) befolyásolta a bíróküldést és a meccsek eredményét, akkor a Zebrák a 2005-ös és a 2006-os bajnoki címüket is elveszíthetik, és visszasorolhatják őket a Serie B-be vagy esetleg a harmadik ligába.

A rendőrség által lehallgatott telefonbeszélgetések alapján a Fiorentina és a Lazio is vastagon benne van a bundabotrányba, a Milannál pedig Leonardo Maini, a klub játékvezetőkért felelős vezetője keveredett bele az ügybe.

Kedden Carlo Ancelottit is a fővárosba idézték
Reuters
Kedden Carlo Ancelottit is a fővárosba idézték

A nápolyi rendőrség – amely 41 személy ellen nyomoz – hétfőn öt órán át vallatta Luciano Moggit Rómában. Moggi negyven percet késett a kihallgatásról, majd jogi szakértői társaságában a hátsó bejáraton érkezett és távozott a helyszínről.

Kedden a nyomozók meghallgatták Carlo Ancelottit, a Milan és Roberto Mancinit, az Internazionale vezetőedzőjét, valamint Adriano Gallianit, a liga elnökét, a Milan alelnökét is. A hírek szerint egyébként egyikük sem keveredett bele az ügybe.

Az AC Milan tulajdonosa, Silvio Berlusconi volt miniszterelnök kijelentette: a 2005-ös és a 2006-os scudettót utólag a Milannak kell odaadni.

Roberto Mancininek is felelnie kellett a kérdésekre
Reuters
Roberto Mancininek is felelnie kellett a kérdésekre

Az Olasz Labdarúgó-szövetségnél 24 nappal a németországi világbajnokság rajtja előtt válságkezelésbe kezdtek. Mint ismeretes, a bundabotrány az egész olasz labdarúgást felforgatta, a múlt héten lemondott a szövetség elnöke és alelnöke, Franco Carraro és Innocenzo Mazzini.

A Reuters mai jelentése szerint rendkívüli, megbízott vezetője lesz a szövetségnek, akit az Olasz Olimpiai Bizottság nevez ki. A legesélyesebbnek a 75 éves Guido Rossit, a tőzsde működését szabályozó Consob nevű cég volt vezetőjét tartják.

Rossinak és csapatának az lesz a feladata, hogy kialakítsa az olasz futball megtisztulását elősegítő új szabályrendszert.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik