Ökölvívás: nehéz mérkőzésen védte meg vb-címét Marco Huck

Vágólapra másolva!
2012.11.04. 07:11
null
Előtérben a csalódott vesztes, mögötte a címét megvédő Marco Huck (Fotó: Action Images)
Nagy küzdelemben (több szakértő és szurkoló szerint igencsak vitatható módon), de végül egyhangú pontozással védte meg 10. alkalommal WBO cirkálósúlyú világbajnoki címét a német Marco Huck.

 

SZOMBATI EREDMÉNYEK
22. profi mérkőzésén is megőrizte veretlenségét a kazah születésű, de német állampolgár Edmund Gerber. A feltörekvő nehézsúlyú bunyós szombaton este Hallében a korábbi cirkálósúlyú világbajnoki kihívó Darnell Wilsonnal csapott össze, és győzött 8 menetben, egyhangú pontozással (79:73, 79:73, 79:74).
Betöltetlen maradt a WBA szervezet ideiglenes harmatsúlyú világbajnoki trónja, miután többségi döntetlennel zárult a címért kiírt, és Argentínában megrendezett Roberto Vásquez–John Mark Apolinario mérkőzés.
Idő előtti győzelemmel tért vissza a májusi, Mikkel Kesslertől elszenvedett kiütéses veresége után Allan Green. A félnehézsúlyban szereplő, és a mérlegelésen túlsúlyosnak bizonyuló amerikai bunyós ugyan a 4. menetben padlót fogott a Renan St-Juste elleni montreali mérkőzésen, azonban a 7. felvonásban már a sérült kanadai öklöző kapitulált.

A Sauerland Event 27 éves ökölvívója szombat este Hallében lépett szorítóba, ellenfele az előzetesen szinte teljesen esélytelennek kikiáltott korábbi WBA-világelső, a szintén német állampolgárságú Firat Arslan volt.

A találkozó nyitó perceiben még úgy tűnt, Huck a papírformának megfelelően, komolyabb probléma nélkül megoldja az aktuális feladatot, azonban Arslan a 2. és 3. felvonás körül magára talált, és fegyelmezett taktikájával kizökkentette a Szuperbajnoki címért is küzdő Huckot. Az idő előrehaladtával egyértelműen kirajzolódott, hogy a fordított alapállású Arslantól korábban is megszokott és most is alkalmazott stratégia (zárt védekezés és „tapadás” a riválisra) nem ízlik a címvédőnek.

A kihívó felütéseit rendre „benéző” – és vélhetően egy orrtörést is begyűjtő – Huck váltani próbált, és távolságot tartva, testre is dolgozva igyekezett megállítani a 42 éves Arslant. A mérkőzés záró harmadában több szoros menetet is láthatott publikum, és bár kemény ütésváltásokban sem volt hiány az izgalmas összecsapáson, végül a pontozókra maradt a döntés: a két angol bíró (Paul Thomas és Mickey Vann) egyaránt 115:113, az olasz döntnök (Giustino Di Giovanni) pedig 117:111 arányban – a helyi nézők heves tiltakozását kiváltva – Huckot látta jobbnak, aki ezzel megvédte címét, és begyűjtötte 35. profi győzelmét.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik