Balzsay Károly ajánlatra vár

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2012.01.12. 11:06
null
Balzsay Károly kész arra, hogy újra szorítóba lépjen (Fotó Action Images)
Címkék
Balzsay Károly egykori legyőzője, Robert Stieglitz győzelmére tippel a hétvégi németországi gálán, ugyanakkor a Bokszvilágszövetség (WBA) jelenlegi világbajnokát egészsége már nem akadályozza abban, hogy ringbe lépjen. Egyébként a Bokszvilágszervezet (WBO) világbajnoki övét három éve nyerte meg (2009. január 10.) Gyenisz Inkin ellen.

Balzsay Károly a nyáron Doneckben legyőzte Sztaniszlav Kastanovot, ezzel a WBA nagyközépsúlyú világbajnoka lett. A találkozón azonban halláskárosodást szenvedett, később korábbi gerincsérve is kiújult. A vb-övet hozó összecsapást követően a magyar sportoló csupán civilben bokszolt: ő lett a Vasas ökölvívó-szakosztályának igazgatója.

– Tavaly év végén az tűnt valószínűbbnek, hogy a civil élet felé fordul, mert sérülései sem engedik, hogy nagy intenzitású edzésmunkát végezzen. Mennyiben változott a helyzet?
– Gyökeresen! Az orvosi vizsgálatok egészségesnek nyilvánítottak, semmi akadálya, hogy edzésbe álljak.

STIEGLITZ CÍMVÉDÉS ELŐTT

Szombat este a németországi Offenburgban a WBO nagyközépsúlyú címvédő meccsén Robert Stieglitz (40–2–0, 32
K. O.–T. K. O.) ellenfele Henry Weber (15–0–1, 3) lesz. Balzsay legyőzője ötödik címvédő mérkőzésén bizonyíthat. A gála programjában szintén nagyközépsúlyban kötelek közé lépő Arthur Abraham (32–3, 26) az argentin Pablo Farías (19–1–0, 11) ellen bokszol.

– Ez mit jelent pontosan?
– Ha jön egy jó ajánlat, fizikailag nem kell visszafognom magam. Nincsenek fájdalmaim.

– És klubja, az Universum kecsegteti valamivel?
– A németek nem avattak be a terveikbe, de ahogy mondani szokták, a kulisszák mögött már dolgoznak. Biztos vagyok benne, hogy két héten belül jelentkeznek.

– Elvégre mégis csak egy regnáló világbajnok bunyósuknak kell meccset szervezniük!
– Ezzel az Universum vezetői is tisztában vannak, legalább úgy örülnek neki, hogy egészséges vagyok, mint én.

– A hétvégén korábbi legyőzője, Robert Stieglitz Offenburgban címvédő meccsen lép a kötelek közé, a programban Arthur Abraham is nagyközépsúlyban bokszol. Egyáltalán mennyire kíséri figyelemmel súlycsoportja eseményeit?
– Ha lehet azt mondani, képben vagyok. Megnéztem a Szuper hatok fináléját is, korábbi ellenfeleit pedig mindig figyeli az ember. Stieglitz a Bokszvilágszervezet címvédő mérkőzésén verhető ellenfelet kapott, noha Henry Weber veretlen, nem okozhat neki gondot. Hogy Stieglitz menedzsmentje mennyire biztosra megy, arra bizonyíték, hogy Mikkel Kessler ellen áprilisra lekötött meccse van. Talán nem tűnök nagyokosnak, ha azt mondom, egykori legyőzőmnek ez kulcsfontosságú összecsapás lesz. Ugyanis a dán sérülése már a múlté, de ahhoz, hogy újra szupermeccsek várjanak rá, nem jönne rosszul neki egy világbajnoki cím.

– Mi a véleménye Abrahamról?
– Noha a Szuper hatok sorozatában jól kezdett, a végére valahogy elfogyott. Szerintem az ő súlycsoportja inkább a középsúly, címmérkőzéseit nem nagyközépsúlyban tervezi, bár ez az ellenfelektől is függ.

– Lesz olyan érzése, hogy „hej! ha én is, én is köztetek mehetnék”?
– Mit tagadjam, igen! S ami fontosabb, egészségesen optimistább is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik