Madár már Fritz Sdunekkel készül a vb-címmeccsre

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2011.11.20. 00:27
null
Erdei Zsoltnak jó szerencsét kívántak szurkolói (fotó: Hegedüs Gábor)
Címkék
Erdei Zsolt vasárnap reggel elutazik Hamburgba, hogy Fritz Sdunek edzővel megkezdje a közvetlen felkészülést a Tavoris Cloud elleni címmérkőzésre. Madár december 31-én Anaheimben csap össze ellenfelével a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) félnehézsúlyú vb-címéért. Erdei autogramosztással búcsúzott rajongóitól.

 

A Bokszvilágszervezet (WBO) egykori félnehézsúlyú és a Bokszvilágtanács (WBC) korábbi cirkálósúlyú világbajnoka, Erdei Zsolt (33–0–0, 18 K. O.–T. K.O.) befejezte magyarországi előkészületeit, vasárnaptól Hamburgban folytatja az edzéseket. Németországban már Fritz Sdunek felügyeli a Tavoris Cloud (23–0–0, 19) elleni mérkőzésre készülő Madár tréningjeit.

A mérkőzést december 31-én Anaheimben rendezik, a tét a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) félnehézsúlyú világbajnoki címe. Az amerikai ellenfél és Amerika előtt azonban még hamburgi edzőtábor következik, amelyre Erdei magával viszi erőnléti edzőjét, Klink Zoltánt is. Amióta volt világbajnokunk Klinkkel készül, általában könnyen hozza a versenysúlyát. Az universumos időkhöz képest talán ez a legnagyobb változás Erdei Zsolt felkészülésében, mert a szigorúan vett szakmai részt továbbra is a régi mester, Fritz Sdunek irányítja.

A kiváló bokszoló elutazása előtt a Duna Plazában röviden beszélt eddigi tréningjeiről.

„Noha biztosíték nincsen, hogy ismét világbajnok leszek, a pozitív a hozzáállásom – kis túlzással – fél győzelmet jelent. A háromhetes hamburgi munka után december 17-én a német városból repülök Los Angelesbe. Két hét elég lesz az akklimatizálódáshoz – mondta Madár.

A rövid beszámoló után Erdei Zsolt autogramot osztott rajongóinak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik