Bute a legnagyobb ellenfeleket akarja

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2011.11.07. 18:13
null
Bute legyőzte Johnsont (Fotó: Action Images)
Címkék
A román Lucian Bute imponáló győzelemmel védte meg nagyközépsúlyú világbajnoki címét. A veretlen bokszoló a jövőben a súlycsoport legjobbjait vadászná le.

A Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) nagyközépsúlyú világbajnoka, Lucian Bute imponáló pontozásos győzelmét követően így nyilatkozott:

„Glen Johnson tapasztalt harcos, nagyon örülök, hogy legyőztem. Ha Johnson ellen harcolsz, el kell kerülnöd a jobb kezét, és emiatt a balegyeneseit is. Éppen ezért, amikor lehetőségem volt, én próbáltam meg egyenesekkel kiszurkálni. Az álmom természetesen, hogy kihívjam a Szuper Hatok sorozat győztesét.”

Bute edzője, Stephane Laroche a Glen Johnson elleni sikeres taktikáról beszélt, hangsúlyozta, nem hagyták, hogy az ellenfél kibontakozzon, a köteleknél sokkal veszélytelenebb, mint a ringben.

„Tökéletesen bejött, amit akartunk, ráadásul Johnson első menetben egy beszedett ütéstől elbizonytalanodott. Bátortalan lett, aztán az egész mérkőzésen csak kereste, milyen stratégia lenne eredményes Lucian ellen.”

Jean Bedard, a román bunyós menedzsere a lehetséges jövőről beszélt: „A bokszban semmi sem biztos, de decemberben Atlantic Citybe utazunk a Szuper Hatok torna döntőjére. A győztes további sorsáról részben a Showtime dönt. Ezért sem mondhatom, hogy Bute a győztessel mérkőzik."

A fináléban az amerikai Andre Ward és a brit Carl Froch csap össze.

Az is tény, hogy tudásban Bute felnőtt a legnagyobbak mellé, csak éppen Amerikát még nem hódította meg. „Bokszolt Romániában, Kanadában, most a profi boksz két fellegvára, New York és Atlantic City következhet. Mi mindenesetre ott leszünk a döntőn, s reméljük, hogy a győztes lehetőséget ad az összecsapásra. Bár korántsem mehetünk biztosra – vélte a menedzser.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik