Mayweather zseniális helyzetfelismerése győzelmet ért

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2011.09.18. 13:42
null
A megrendítő ütes (Fotó: Action Images)
Címkék
Floyd Mayweather továbbra is veretlen, megszerezte 42. győzelmét Las Vegasban. Sikerével ő lett a Bokszvilágtanács (WBC) váltósúlyú világbajnoka. Victor Ortizt a negyedik menetben ütötte le, a sorsdöntő két ütésről még sokáig beszélnek majd. Pró és kontra.  

Nem mindennapi izgalmak közepette ért véget Floyd Mayweather és Victor Ortiz mérkőzése Las Vegasban. A negyedik menetben Joe Cortez mérkőzésvezető kiszámolta Ortizt. Az ezt megelőző szituáció vitára adott okot. Cortez így nyilatkozott:

„Mayweather semmi rosszat nem tett” – mondván, ha a bíró a küzdelem folytatására ad utasítást, a bokszolóknak védeniük kell magukat.

Más kérdés, hogy Mayweather rögtön a meccs után a szorítóban összekülönbözött Larry Merchanttel, az HBO elismert kommentátorával. Amikor Merchant az ominózus pillanatról faggatta a győztest, Mayweather egyszer csak kikelt magából:

„Te sose kedveltél engem! Tudod mit, fordulj Ortizhoz, és faggasd őt! – Merchant megkérdezte, miről beszél, mire a bunyós magából kikelve ordítozott vele: – Szart se tudsz a bokszról!”

De a nagy meglepetés csak ezután következett, mert a tiszteletre méltó riporter ezzel riposztozott:

„Ha most ötven évvel fiatalabb lennék, seggbe rúgnálak.”

Rácz Félix menedzserrel nem az utózöngéről, hanem az azt kiváltó eseményekről beszélgettünk.

– Elöljáróban leszögezném, Mayweather zseniálisan felismerte a helyzetet, és két ütéssel pontot tett a meccs végére. Az első ütés nem volt nagy, más bunyóst talán nem rendít meg, mindenesetre a meglepetés erejével hatott, a második pedig már pontosan állcsúcsra ment. Floyd nemcsak a tudásáért a világ egyik legjobbja, hanem minden tekintetben extraklasszis.

– Ortiz mit hitt, a vezényszó elhangzása után Mayweather nem fogja megütni? Egyébként a vesztes sem emleget égbekiáltó sportszerűtlenséget.
– Mert nem is történt szabálytalanság! Illetve korábban igen, Ortiz fejelése, Joe Cortez megintette, emiatt állt a mérkőzés.

– Cortez magát is védi, amikor azt mondja, hogy Mayweather nem tett semmi rosszat.
– Cortez jelt adott a folytatásra, közben kinézett az időmérőre, hogy elindította-e az órát. Ortiz valóban azt láthatta, hogy az ő bocsánatkérése, a kölcsönös kesztyű összeütögetés után Cortez nem a bokszolókat figyeli, hanem az időmérőt lesi. Na, de már lehetett bokszolni, s Ortiz tétovaságát használta ki Mayweather – foglalta össze a történteket a menedzser.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik