Felix Sturm a tizedik címvédésére készül

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2011.06.25. 11:28
null
Matthew Macklin (jobbra) biztos benne, hogy hazaviszi a világbajnoki övet Írországba (Fotó: Action Images)
Címkék
Tizedik címvédő mérkőzésén bokszol szombaton Felix Sturm. A Bokszvilágszövetség (WBA) középsúlyú világbajnoka Kölnben az ír Matthew Macklin ellen lép a ringbe.

 

A 32 éves Felix Sturm (35–2–1, 15 K. O.–T. K. O.) a kölni Lanxess Arena majd' 20 ezer nézője előtt szinte hazai pályán bokszol, hiszen az Adnan Katic néven Leverkusenben született bunyós Kölnben él, és 2010 szeptemberében éppen ebben az arénában védte meg a címét Giovanni Lorenzo ellen.

Pontozásos győzelmet aratott, mint ahogyan legutóbb Ronald Hearns ellen is Stuttgartban, s köztudomású, hogy Sturm nem a K. O.-diadalairól híres. Ellenfelei ezért is vélik úgy, hogy sikeresen vehetik fel vele a küzdelmet, aztán rendre hoppon maradnak.

Most éppen a 29 esztendős Matthew Macklin (28–2–0, 19) gondolja úgy, hogy eljött az ő ideje. „Noha Sturm remek bokszoló, hazaviszem a világbajnoki övet Írországba.” Erre a német válasza sem késett: „Köln, az mégiscsak Köln, ez az aréna pedig különösen a szívemhez nőtt.” Ehhez edzője, Fritz Sdunek annyit tett hozzá: „Felix szurkolói nem fognak csalódni.”

A címvédőnek és a kihívónak is egyaránt két-két veresége van, s Macklin azzal vívta ki a kihívás jogát, hogy tavaly decemberben az EBU középsúlyú bajnoki címéért pontozással legyőzte Ruben Varont. A német arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy kihívója ki akarja ütni, csak annyit válaszolt: „Sok szerencsét kívánok neki, de szerintem a meccs második felében már nagy bajban lesz.”

Sturm 2006-ban lett a WBA középsúlyú bokszvilágbajnoka, amikor Maselino Masoe ellen győzött. Ha valakinek ismerős a név, nem téved: Balzsay Károly 2009 áprilisában Krefeldben a Bokszvilágszervezet (WBO) nagyközépsúlyú vb-övéért K. O.-val verte meg a szamoai Masoét. A német ezután kikapott a spanyol Javier Castillejótól, majd tőle szerezte vissza a WBA középsúlyú vb-trónját. Ez lesz a tizedik címvédése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik