Egy a fontos: élvezzék a meccset!

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2011.05.21. 17:56
null
Ha Hopkins (jobbra) legyőzi Pascalt, ő lesz minden idők legidősebb bokszvilágbajnoka (Fotó: Action Images)
Címkék
Jean Pascal és Bernard Hopkins csap össze Montrealban a Bokszvilágtanács félnehézsúlyú világbajnoki címéért. Pascal a címvédő, de ha Hopkins győz, megelőzi George Foremant abban a tekintetben, hogy ő lesz a legidősebb világbajnok.

Decemberben kettőjük csatája Kanadában döntetlenül végződött, a visszavágó helyszíne is tulajdonképpen Pascalnak hazai pálya. Hopkins dúlt-fúlt a döntetlen után, a szervezők pedig úgy döntöttek, ismét egymásnak eresztik a két bunyóst.

Ők ketten vezetik a fightnews.com ranglistáját, a 46 éves Hopkins (51–5–2, 32 K. O.–T. K. O.) az első, a Bokszvilágtanács (WBC) vb-címvédője, a 28 esztendős Pascal (26–1–1, 16) a második. Az első meccs után a felek nem ettek egymás tenyeréből, a kanadai később azt nyilatkozta, elsősorban mentálisan nem volt felkészülve a Hopkins elleni csatára, még Chad Dawson elleni nagyszerű győzelme járt a fejében.

„A genetikának és a tehetségemnek köszönhetem, hogy itt lehetek – mondta a vasárnap hajnali összecsapás előtt Hopkins. – Archie Moore-ra szeretnék emlékeztetni. Ő is eljött Kanadába, s győzött Yvon Durelle ellen. A kanadaiaknak déja vu érzésük lesz. Engem egyébként mindig az ellenfelek és a célok motiváltak.”

Márpedig most az ellenfél és a cél is motivál: Pascal a címvédő, tehát el kell tőle venni a vb-övet, s ha ez sikerül, Hopkins lesz minden idők legidősebb világbajnoka, 192 nappal lesz idősebb, mint George papa, aki Michael Moorert verte meg a nehézsúlyú világbajnoki címért 1994. november 5-én. Hopkins tehát visszamegy Kanadába, pedig a decemberi döntetlen után azt hajtogatta, oda többé be nem teszi a lábát.

Pascal azért odaszúrt az „öregnek”: „Hopkins azt mondta, hogy négymenetes bokszoló vagyok. Rendben. Négy meneten belül fogom kiütni” – nyilatkozta a címvédő.

Hopkinsnál a mérlegelésen 40 dekával többet mutatott a mérleg, ám aztán simán bemért.

A gálán Dawson és Adrian Diaconu is ringbe lép.

Pascal és Hopkins egyaránt biztatással zárta a sajtótájékoztatót: „Élvezzék a meccset!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik