Abraham nemcsak a döntőért, a túlélésért is harcol

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2011.05.14. 18:34
null
Arthur Abraham (fehér nadrágban) számára a karrierje is a tét (Fotó: Action Images– archív)
Címkék
Végre eljutott az elődöntőig a nagyközépsúlyúak sok hányattatáson keresztülment tornája, a Szuper Hatok. Az első párosításban magyar idő szerint vasárnap hajnalban Carsonban Andre Ward és Arthur Abraham csap össze.  

Örömmel vehetjük tudomásul, hogy a nagyközépsúlyú Szuper Hatok tornája egyik elődöntőjét végre megrendezik. A viadal létrehozása remek elgondolás volt, de szinte a kezdetektől fogva balszerencse sújtotta a sorozatot, pontosabban a résztvevőket.

Az eredeti indulók (Arthur Abraham, Andre Dirrell, Carl Froch, Jermain Taylor, Andre Ward, Mikkel Kessler) mezőnye megritkult: Taylor még a tornát megelőzően Frochtól, majd már a viadal keretében Abrahamtól is technikai K. O.-val kapott ki, a szervezők Allen Greent állították a helyére.

Kessler egy vereséggel (Ward) és egy győzelemmel (Froch) állt, de olyan súlyos szemsérülést szenvedett, hogy csak június 4-én térhet vissza a kötelek közé – a vártnál jóval hamarabb. Aztán a „beugrót" egy másik „beugró" győzte le: Green kikapott Wardtól, aztán a Kesslert pótló Glen Johnsontól is, ráadásul utóbbitól technikai K. O.-val. S mivel a K. O.-siker három pontot ér, Johnson az elődöntőben találta magát. A sorozat megálmodói azt álmodni sem merték volna, hogy egy győzelem elődöntőt érhet... Dirrell egy-egy vereség, illetve győzelem után esett ki, éppen győztes meccsén érte el a végzet. Abraham ellen a 11. menetben elvesztette az egyensúlyát, a német megütötte, aminek nemcsak az lett a következménye, hogy diszkvalifikálták, hanem az is, hogy Dirrell az ütés eredményeként idegrendszeri problémákra panaszkodott. Dirrell így jó barátja, Ward ellen sem állhatott ki, ami éppen barátságuk okán szóbeszédre adott okot.

Abraham (32–2–0, 26 K.–T. K. O.) két vereség ellenére is az elődöntőbe jutott, ahol Ward (23–0–0, 13) az ellenfele. A helyszín a kaliforniai Carson, Home Depot Center, a Los Angeles Galaxy szűkebb pátriája. A másik párosításban Froch és Johnson csap össze június 4-én Atlantic Cityben, de ne szaladjunk ennyire előre. Ken Hersman a Szuper Hatok egyik megálmodója a Beatles egyik slágerének címével – Hosszú, kanyargós út – jellemezte a küzdelemsorozatot, de most már minden sínen, pardon, jó úton van.

Már a torna elején is Wardot tartották a Szuper Hatok egyik nagy esélyesének – a másik éppen Abraham volt –, ő az összecsapás favoritja. A helyzetnek megfelelő álláspontot vett fel Abraham is: „Tudom, hogy nem én vagyok az esélyes, de a végsőkig küzdeni fogok."

Ward azonban nem hagyja kiénekelni a sajtot a szájából: „Amikor elkezdtem edzeni, a legjobb Abraham ellen készültem." A döntő mellett a Bokszvilágszövetség (WBA) szuperbajnoki öve is a tét, no meg az, ha Abraham kikap, nemcsak a finálétól esik el, de harmadik vereségével azok véleményét támasztaná alá, akik szerint nem tartozik a súlycsoport klasszisai közé, s ez alapvetően befolyásolná további jövőjét. Viszont azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy noha az örmény származású német egysíkúan bokszol, nagy ütőerővel bír, aki belép a kalapács elé, az nagyon megbánhatja...

A gálát a Sport2 vasárnap 4 órakor élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik