Galiba a mérlegelésnél: Alvarez átesett a súlyhatáron

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2011.03.05. 18:34
null
Alvarez (balra) és Hatton a mérlegelés előtt (Fotó: Action Images)
Címkék
Manny Pacquiao mondott le a címről, a Bokszvilágtanács (WBC) megüresedett trónjáért nagyváltósúlyban Saul Alvarez és Matthew Hatton csatázik vasárnap hajnalban Anaheimben. Ha egyáltalán lesz összecsapás...

 

A levegőben lógott, hogy a mérlegelésen gondok lehetnek, s ez meg is történt: Saul Alvarez átesett a súlyhatáron az anaheimi összecsapás előtt. A mexikói bunyós egymás után kétszer sem tudott bemérni, de ez nem jelenti azt, hogy elmarad a mérkőzés. Mert noha Matthew Hatton tábora fenyegetőzik, a britnek sem érdeke, hogy meccs nélkül utazzon haza. Más kérdés, hogy a Bokszvilágtanács (WBC) nagyváltósúlyú világbajnoki címéért kiírt mérkőzésen Ricky Hatton testvére, Matthew ebben a kategóriában először mérkőzik. A mexikóit 70 ezer dollárra megbüntették.

A boxrec.com listáján hetedik Saul Alvarez (35–0–1, 26) 73 százalékos K. O.-mérlegével szemben Hattoné (41–4–2, 16) csupán 34 százalék. A 29 éves brit váltósúlyban Európa-bajnok, de a 20 esztendős mexikói a WBC betöltetlen címéért vasárnap hajnalban esedékes találkozó esélyese.

„Hatton nagyszerű bunyós, de az öv velem jön Mexikóba" – tudatta a világgal Alvarez. Ricky Hatton, a híres testvér ezt mondta: „Matthew a kevésbé esélyes, de csak papíron, mert nekem ő a százszázalékos favoritom. Még akkor is, ha ebben a súlycsoportban rutintalan."

Matthew Hatton így látja az esélyeket: „Nem ér semmit sem a lehetőség, ha nem ragadom meg. Egy százaléknyi kétségem sincs, hogy én nyerek."

A mérkőzés érdekessége, hogy a brit ökölvívás emblematikus figurája, Ricky Hatton bábáskodik testvére mellett. A nem is olyan régen még aktív bokszoló szinte valamennyi brit kedvence volt megalkuvás nélküli stílusáért. A korábbi kisváltósúlyú világbajnok pályafutása során mindössze kétszer kapott ki, 2007-ben Floyd Mayweathertől, majd 2009-ben Manny Pacquiaótól. Azóta visszavonult, és a súlya is elszaladt.

Utóbbi Saul Alvarezzel is megtörtént Anaheimben...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik