Sumenov kiütéssel győzött

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2011.01.08. 21:35
Címkék
Bebjut Sumenov kiütéses győzelemmel védte meg a Bokszvilágszövetség (WBA) félnehézsúlyú világbajnoki címét. A chimkenti gálán a német Jürgen Brähmer helyére beugró amerikai William Joppy a hatodik menetig bírta.

A törvényszerűségekkel nehéz szembe menni. A összecsapást az utolsó napokban lemondó Jürgen Brähmer helyére beugró William Joppy (39–6–2, 30) megpróbálta, de az egykori középsúlyú világbajnok 40 évesen hiába próbálkozott a számára szokatlan félnehézsúlyban.

Sumenov ellenfele ezúttal hat menetet bírt
(Fotó: Action Images – archív)
Sumenov ellenfele ezúttal hat menetet bírt (Fotó: Action Images – archív)

A hazai pályán bunyózó Bejbut Sumenovnak (11–1–0, 7) nem volt szüksége pontozókra – voltak meccsei, amikor a szó átvitt értelmében erre is volt példa –, a 6. menetben kiütötte ellenfelét, aki ezt megelőzően az 5. felvonásban is padlót fogott. Sumenov egy balhoroggal testre fogta meg és kényszerítette térdre Joppyt, akit kiszámolt a mérkőzésvezető.

„Természetesen boldog vagyok, hogy megvédtem a címemet, de még mindig nem tettem le arról, hogy egyesítsem a vébé-címeket – fejezte ki abbéli óhaját a kazah, hogy még nem tett le nagy álmáról. Kiemelte, hogy Kevin Barry edzővel ütései erején és a gyorsaságán is sikerült javítania. És nem tágít terve mellől: – A másik három szervezet világbajnokát akarom!"

Sumenov edzője kiemelte: „Annak ellenére, hogy címegyesítésre készültünk, és szinte az utolsó pillanatban megváltozott a program, Bejbut hihetetlenül motivált volt. Ráadásul egy rendkívül tapasztalt bunyós ugrott be, ez pedig rejtett magában veszélyeket. De Bejbut nem eresztett le az utolsó héten sem. Az volt a tervünk, hogy az első néhány menetben testütésekkel puhítjuk Joppyt, aztán támadunk fejre. Minden a számunkra legjobban alakult, ebben segített, hogy a címvédő világklasszis módjára üti az egyeneseket – nyilatkozta Kevin Barry.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik