Piszkos csata várható Quebecben

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2010.12.17. 16:18
null
Piszkos csata várható Pascal és Hopkins (jobbra) között (Fotó: Action Images)
Címkék
Erdei Zsolt lehetséges ellenfele, Bernard Hopkins egyelőre a Bokszvilágtanács (WBC) félnehézsúlyú vb-címére hajt. Ellenfele a címvédő kanadai Jean Pascal, a mérkőzés színhelye pedig Quebec, a Pepsi Coliseum. A jegyeket elkapkodták, mint a cukrot.

A csarnok 16 333 néző befogadására alkalmas, és hatezer jegyet az első félórában eladtak, két nap alatt pedig 15 ezer tikett talált gazdára. Az érdeklődés annak szól, hogy Jean Pascal (26–1–0, 16) a hazaiak kedvence, s az is sokat nyom a latba, hogy Bernard Hopkins (51–5–1, 32) az ellenfél.

SOLIS KOPOGTAT

Miamiban a gálán magyar idő szerint szombat hajnalban két remek mérkőzés várható. Odlanier Solis (16–0–0, 12) nehézsúlyban a világbajnok kihívójának pozíciójáért csatázik Ray Austinnal (28–4–4, 18) a WBC szervezetnél, míg félnehézsúlyban Tavoris Cloud (24–0–0, 18), a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) világbajnoka Fulgencio Zuniga (24–4–1, 21) ellen lép a ringbe.

Az amatőrként Athénban olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok kubai Solis győzelme esetén nagy mérkőzés közelébe kerülhet.

Pascal 2009. június 19-én lett a WBC-nél a súlycsoport világbajnoka, azóta háromszor védte meg a címét. Huszonnyolc éves, azaz mindössze ötesztendős volt, amikor Hopkins 1988-ban profinak állt.

A 45 éves Hopkins minden idők legidősebb bokszolója, aki világbajnoki címet szerezhet. 1995-ben lett középsúlyban bajnok, s húsz alkalommal megvédte az övét. Huszonkét esztendőnyi profi pályafutása alatt olyanok ellen győzött, mint Felix Trinidad, Oscar De La Hoya, Antonio Tarver, Winky Wright, vagy éppen legutóbb idén áprilisban Roy Jones. Ez a meccs a Kelly Pavlik elleni összecsapására hasonlíthat – akkor B-Hop jól bokszolt, 2008-ban simán elintézte riválisát –, ami persze nem jelenti, hogy Pascalnál is jobb.

„Nem probléma, hogy Kanadában bokszolok; ha ellenfelem kiváló, nekem még jobbnak kell lennem. De nincs ebben semmi varázslat, meglátják, győztesen hagyom el a ringet. Történelmet akarok írni, egy ilyen lehetőséget nem hagyok ki! – nyilatkozta a veterán, aki hozzátette, Pascalra nagy nyomás nehezedik, mert egyrészt ő a címvédő, másrészt a nézők érte szorítanak. Azért odabökött egyet ellenfelének: – Ha meséltek neki a képességeimről, meg arról, ki is vagyok, akkor Pascal bajban lehet."

A címvédőt sem kellett félteni: „Két-három dologgal meglepem Hopkinst, biztos vagyok benne, hogy még a tanár is tanulhat." Pavlik 17 évvel fiatalabb, mint Hopkins, míg Pascal és a kihívó között majd' 18 esztendő a korkülönbség! Noha a címvédő nem rutintalan, igazak lehetnek Hopkins szavai: „Pascal még nem bokszolt ilyen ellenféllel, mint én. Nem nézett még farkasszemet egy ilyen legendával."

Rácz Félix menedzser szerint nem zárható ki, hogy piszkos csata lesz. „Hopkinst ismerjük, de Pascal Diaconu és Branco elleni meccsei sem a klasszikus bunyóról szóltak. Fogásokra és tarkóütésekre számítok, Pascal lendületét Hopkinsnak meg kell törnie, s ilyenkor mindig ezeket az eszközöket veti be – amelyek a címvédőtől sem idegenek. Noha benne van a meccsben, hogy Pascal nem pontozással győz, szerintem inkább végigmegy az összecsapás” – véli a menedzser.

PASCAL VS. HOPKINS
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik