Amir Khan elkápráztatta Las Vegast

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2010.12.12. 14:00
null
Khan (jobbra) rettentő kemény meccsen védte meg címét (Fotó: Reuters)
Címkék
Amir Khan nem mindennapi küzdelemben védte meg Las Vegasban a Bokszvilágszövetség (WBA) kisváltósúlyú világbajnoki címét: Marcos Maidana ellen véres csatában aratott pontozásos győzelmével meghódította a Kaszinók városát.
EZ TÖRTÉNT A MECCSEN
 

Amir Khan már az első menetben padlóra küldte Maidanát egy balossal, aki viszont felállt, és a továbbiakban gyilkos küzdelmet folytatott a címvédővel. Maidana a 10. menetben közel járt Khan megrendítéséhez, de a címvédő kitűnő 11. menettel felelt, és végül 114:111, 113:112, 114:111 arányban diadalmaskodott a címmérkőzésen.

 

Khan 603, Maidana 767 (!) ütést indított, de a címvédő sokkal pontosabban célzott (45 százalékban talált, ellenfele 20-ban). Maidana kapott egy pontlevonást is a mérkőzésen, miután Joe Cortez bíró úgy ítélte meg, szándékosan könyökölt oda neki, mikor szétválasztott egy fogást.

Amir Khan élete legnehezebb meccsét vívta, talán ezért is számol be győzelméről szuperlatívuszokban a brit sajtó. A www.thesun.co.uk azt írja, a győztes brit túlélte az összecsapást, a bevezető azonban nem szűkmarkúan mér:

„Amir Khan thrillerbe illő pontozásos győzelmével elhallgattatta a kétkedőket." Nos, a címvédő is erről beszélt először nyilatkozatában: „Sokan mondták, hogy az állam nem ütésálló, most bizonyítottam az ellenkezőjét. Mindenki láthatta, hogy Maidana félelmetes ütőerejű bunyós. Én is a legjobb ütéseimet dobtam be, s egyre erősebben jöttem ki az ütésváltásokból. Azt kell, hogy mondjam, Maidana remek harcos, egyszer sem ingott meg szándékában, oroszlánszívvel jött előre. Egyszer el is kapott, de hát 29 meccséből 27-et idő előtt fejezett be, nem volt váratlan a stílusa – mondta Khan.

A bbc internetes kiadása „Khan Vegas-i thrillerben győzte le Maidanát" címmel számol be a brit sikeréről, itt megszólal a vesztes is, aki veresége kihirdetése után el akarta hagyni a ringet, de promótere visszatessékelte. „Úgy gondolom, én nyertem, szerintem az utolsó menetekben rászolgáltam a győzelemre – mondta a kihívó tolmács segítségével.

Az amerikai CNN kissé visszafogottabb, a nem túl figyelemfelkeltő „Khan szoros pontozással győzte le Maidanát" címet adta – ennek oka lehet az is, hogy a párosításban nem szerepelt amerikai bunyós. Győzelme után Khan megemlítette, szívesen bokszolna Floyd Mayweather jr. ellen vagy a januári címegyesítő mérkőzés, a Timothy Bradley–Devon Alexander mérkőzés győztesét hívná ki.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik