López lehet az új Puerto Ricó-i klasszis

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2010.07.10. 17:03
null
López (balra) idén január 23-án lett a súlycsoport világbajnoka (Fotó: Reuters)
Címkék
A Puerto Ricó-i Juan Manuel López, a Bokszvilágszervezet (WBO) pehelysúlyú bajnoka első címvédő mérkőzésén hazájában, Hato Reyben lép ringbe vasárnap hajnalban a Fülöp-szigeteki Bernabe Concepcion ellen.


HARCOS MECCS LESZ

Rácz Félix menedzser Lópezt tartja esélyesebbnek, de nem zárja ki a meglepetést. „Concepcion verekedős stílusban bokszol, ezért látványos mérkőzés lesz, mert López ebben partner lehet. Ő a világbajnok, nagyon tehetséges, de Concepcion nála is fiatalabb. Tény, hogy López célja, hogy Trinidadéval és Cottóéval emlegessék a nevét, de vannak még hiányosságai. Tavaly októberben kispehelysúlyú címvédésén a tanzániai Mtagwa az összecsapás vége felé megrendítette, szóval nem sebezhetetlen."       

A 27 éves Juan Manuel López (28–0–0, 25 K. O.–T. K. O.) napjaink egyik legnagyobb tehetsége, Bernabe Concepcion (30–2–1, 17) személyében emberére akad(hat). López idén január 23-án lett a súlycsoport világbajnoka, ezt megelőzően a WBO kispehelysúlyú trónján ült. Még 2008. június 7-én lett világbajnok, másfél év és öt címvédés után döntött úgy, hogy feljebb lép, s a Madison Square Gardenben technikai K. O.-val legyőzte az amerikai Steven Luevanót. Luevano személye azért is érdekes, mert kapocs López és kihívója, Concepcion között, ugyanis a Fülöp-szigeteki bunyós 2009 augusztusában éppen Luevanótól kapott ki a WBO pehelysúlyú vb-övéért vívott meccsen – a hetedik menet végét jelző gong után ütötte meg ellenfelét, ezért diszkvalifikálták.

A 22 esztendős kihívó öt éve profi, második vb-címmeccsén bokszol. A 89 százalékos K. O.-mutatóval álló López óvatos: „Ellenfelem sok meccsét megnéztem, látszik rajta, hogy Manny Pacquiao táborában készül. Gyors, erős és sikerre éhes, emellett nagyon intelligens, egy pillanatra sem lankadhat a koncentrációm. De nagy nyomás alatt tartom majd! – mondta a címvédő.

Concepcion fiatal kora és ellenfele hírneve ellenére magabiztos: „Nincs mit titkolni, oda kell állni és megnyerni a csatát. Nem zavar, hogy López hazájában bokszolok, győznöm kell"– nyilatkozta a kihívó, aki szerényebb K. O.-mérleggel rendelkezik, mint a címvédő, győzelmeinek alig több mint a felét aratta kiütéssel.

López a 2., Concepcion a 9. a boxrec.com ranglistáján.

Szinte bizton állítható, ha Juanma megvédi pehelysúlyú vb-címét, lassan olyan korábbi Puerto Ricó-i klasszisok nyomába léphet, mint Félix Trinidad és Miguel Cotto. Ha fejlődése töretlen, népszerűségben is elődeit követi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik