Az év mérkőzése előtt?

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2010.07.31. 15:26
null
Juan Díaz (balra) őrségváltásra készül (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
Oscar De La Hoya szerint az év mérkőzése lehet a mexikói Juan Manuel Márquez és az amerikai Juan Díaz Las Vegas-i összecsapása. A szakírók 2009-ben a legjobb meccsnek szavazták meg kettőjük első, houstoni találkozóját.

A tét a Bokszvilágszervezet (WBO) könnyűsúlyú világbajnoki öve és a Bokszvilágszövetség (WBA) szuperbajnoki címe. A két klasszis, a 36 éves mexikói Juan Manuel Márquez (50–5–1, 37 K. O.–T. K. O.) és a 26 esztendős amerikai Juan Díaz (35–3–0, 17) első találkozóján, 2009. február 28-án a mexikói a 9. menetben technikai K. O.-val győzött. A találkozó az ökölvívással foglalkozó újságírók szövetségénél Az év mérkőzése címet érdemelte ki.

Oscar De La Hoya, a visszavágót szervező Golden Boy Promotions elnöke kijelentette, noha ez egy másik csata, nincs kizárva, hogy elismertsége az első meccshez hasonló lesz. „A szurkolóknak forró estében lesz részük – mondta De La Hoya, s ezt nyilván nem a nevadai időjárásra értette. – Az első meccs az általam látott meccsek közül az egyik legjobb volt!”

„Juan Díaz igazi harcos, biztos vagyok benne, hogy a visszavágóra még intenzívebben készült. Abban sem kételkedem, hogy második csatánk eléri az első színvonalát, sőt! – vélte „Dinamit” Márquez, aki kijelentette, pályafutása befejezése előtt még egyszer összecsapna Manny Pacquiaóval. Ami azt illeti trilógiát írnának, mert 2004-ben mérkőztek először, akkor döntetlen lett az eredmény, 2008-ban Pacman pontozással nyert, de Márquez szerint ő volt a jobb, s nem csak a vesztes gondolja így.

Márquez vereséget szenvedett Floyd Mayweather Juniortól is, de a mexikóit ez kevésbé zavarja, mert nem igazi súlycsoportjában lépett ringbe. „Az emberek gyakran kérdezték, miért újból Díaz ellen bokszolok? Nos, mindig nagy meccseket akarok, s kettőnk csatája azt ígéri.”

„Nem titok, Márquez elleni vereségem, amelyért a leginkább vissza szeretnék fizetni. Jobb voltam a találkozó elején, de nem tudtam bedarálni Márquezt. Megígérem, ezúttal másképpen lesz" – mondta „Baby Bull” Diaz.

Márquez 17 éves profi karrierje során pehelysúlyban, nagypehelysúlyban és könnyűsúlyban is világbajnok lett. Díaz 10 éve lépett a profik táborába, 2004 és 2007 között könnyűsúlyban volt a világ legjobbja. Díaz legutóbbi öt mérkőzése közül Nate Campbelltől kikapott, Michael Katsidist legyőzte, majd jött a vereség Márqueztől, és egy-egy győzelem, illetve vereség Paul Malignaggi ellen. Talán éppen a rapszodikus eredménysor miatt érzi úgy, hogy most győzelemnek kell következnie. Tény: mind a négy Las Vegasban vívott találkozóját megnyerte.

Ahogyan ő fogalmazott, tíz évvel ezelőtt éppen a Mandalay Bayben látta Fernando Vargas és Felix Trinidad csatáját, csodálta az akkori menőket, mint ahogyan Márquezt is elismeri, de „itt az idő, hogy könnyűsúlyban az új generáció vegye át az uralkodást."

Kérdés, hogy mit szól ehhez a mexikói veterán?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik