Holyfield ismét világbajnok lett

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2010.04.11. 09:38
null
Holyfield újra világbajnok lett (Fotó: Action Images)
Evander Holyfield George Foreman után a második legidősebb, aki világbajnoki címet szerzett nehézsúlyban. Holyfield Las Vegasban a 8. menetben végzett Francois Bothával, ezzel elhódította tőle a WBF övét.

„Mindörökké bajnok" címmel köszönti a CNN Evander Holyfield (43—10—2, 28) győzelmét, amely után az övé lett a WBF nehézsúlyú világbajnoki címe. A 47 éves matuzsálem a 41 esztendős Francois Bothát (47—5—2—28) győzte a le a 8. menetben. Pedig a dél-afrikai jobban kezdett, a 2. menetben meg is lepte az amerikait, de Holyfield bemelegedett, a hatodik, hetedik menetben fölénybe került, a nyolcadikban egy állra mért ütést követően Botha a padlót fogott, a mérkőzésvezető nem számolta ki, de úgy látta, Botha nem képes folytatni a küzdelmet. Ekkor szoros volt az állás, mert két pontozónál 67:66-ra Botha vezetett, egynél Holyfield 69:64-re.

„Örülök, hogy lehetőséget kaptam, mert most itt az alkalom, hogy én legyek a vitathatatlan bajnok – nyilatkozta a győztes. – Foreman mondta, ne törődjek a korommal." Nem is törődött, 47 évesen George Foreman után a második legidősebb a királykategóriában, aki világbajnok. Big George 48 esztendősen lett az.

„Evander igazi harcos, nincs bennem szégyenérzet, hogy kikaptam tőle" – nyilatkozta a vesztes.

Las Vegasban mindössze 3100 néző volt kíváncsi a matuzsálemek összecsapására.

Holyfield közel másfél évvel ezelőtt bokszolt legutóbb, 2008 decemberében Nyikolaj Valujevtől kapott ki. Abból a szempontból is sikeresen tért vissza, hogy Las Vegasban legutóbb 2003-ban vereséget szenvedett James Toney ellen.

Ahhoz, hogy Holyfield álma valóra váljon, valamelyik Klicsko fivért kellene menedzsmentjének becserkésznie.

BERTO ERŐSEBB VOLT
Andre Berto (26—0--0, 20) a nyolcadik menetben győzött a WBC váltósúlyú világbajnoki címéért, a WBO korábbi világbajnoka, a Puerto Ricó-i Carlos Quintana (27—3—0, 21) ellen. A haiti születésű amerikai Berto 11 hónapos szünet után tért vissza. Gyorsabb és erősebb is volt ellenfelénél: „Tudtam, hogy néhány ütésemmel elkaptam, minél előbb be akartam fejezni a csatát – mondta a győztes, majd reményét fejezte ki, hogy győzelme Haitiban erőt ad az embereknek, hogy a földrengést követően új életet kezdjenek.  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik