Gyanúsan győzött Sumenov Campillo ellen

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2010.01.30. 16:20
null
Sokan gyanúsnak tartják Sumenov (jobbra) győzelmét (Fotó: Reuters)
Címkék
A Bokszvilágszövetség (WBA) félnehézsúlyú világbajnoki övéért a kazah Bejbut Sumenov pontozással győzött a spanyol Gabriel Campillo ellen kettőjük Las Vegas-i visszavágóján. De mit jelenthet ez Erdei Zsolt számára?

Több okból is érdekes lehet, hogy a kazah Bejbut Sumenov szerezte meg a Bokszvilágszövetség (WBA) félnehézsúlyú világbajnoki címét: a www.fightnews.com internetes szaklap 116:112 arányban a Las Vegas-i csata előtt még világbajnok spanyol Gabriel Campillót látta jobbnak, míg ismert, hogy két pontozó 117:111-re, illetve 115:113-ra Sumenovot hozta ki győztesnek, míg a harmadiknál 117:111-re Campillo volt a jobb.

A két bunyós első, tavaly augusztusi meccsén is baj volt a pontozással, amikor Campillo valóban jobb volt, de ezt Sumenov vitatta. A 26 éves kazah a furcsa pontozást követően már magabiztosan nyilatkozott: „Nem vagyok meglepve, hogy nyertem, mert az én szorítóm mellett állt a jobb edző, aki pontosan elmagyarázta, mi kell a sikerhez" – fogalmazott Sumenov, majd elsősorban Kazahsztánban maradt családjának és barátainak ajánlotta győzelmét.

Gyanítható, nem csak Kevin Barry tréner jó tanácsai kellettek a sikerhez, de hogy más is segített, arra bizonyíték nincs, hacsak az nem, hogy a vesztes, a profik között harmadik vereségét szenvedő Campillo magából kikelve mondta: „Megfosztottak a címemtől, és vizsgálatot kezdeményezek a pontozók ellen!"

Tény, számos forrás szerint Sumenov sikere az utóbbi idők legnagyobb csalása.

Az Universum Box Promotion vezetősége nemrég WBA világbajnoki címmeccsel kecsegtette Erdei Zsoltot, más kérdés, hogy akkor még Campillo volt a Bokszvilágszövetség félnehézsúlyú bajnoka.
Az is tény, hogy Sumenov egymillió eurót ajánlott a német klubnak, ha Madárral bokszolhat, csak akkor más volt a leányzó fekvése, Erdei világbajnok volt, Sumenov meg ki akarta hívni. Jelenleg a kazah a bajnok, Madárnak nyáron lejár a szerződése. Meg aztán az eredményből ítélve Sumenovot nehéz legyőzni... Igaz, bár Erdei már ott tartana, hogy attól féljünk, a kazah stáb szó szerint mindent megtesz a győzelemért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik