Az egymás elleni csatára hangol Kessler és Ward

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2009.09.12. 09:59
null
Mikkel Kessler (balra) (Fotó: Action Images)
Címkék
A dán Mikkel Kessler a Bokszvilágszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoki címét teszi kockára szombat este a dániai Herningben. A hivatalos kihívó, a venezuelai Gusmyr Perdomo lesz az ellenfele. Ugyanebben a súlycsoportban az amerikai Andre Ward is kötelek közé lép, ő honfitársa, Shelby Pudwill ellen. A nagyközépsúlyú „szuperhatok" összecsapás-sorozatának első körében egyébként Kessler éppen Ward ellen bokszol majd november 21-én.

Mikkel Kessler (41–1–0, 31 K. O.-T. K. O.) azt nyilatkozta, nem gondol még a Ward elleni meccsre; ahogyan fogalmazott, „egyszerre csak egyet akarok lépni, egyelőre a venezuelai van a fókuszban". Azt azért hozzátette, van rizikó abban, hogy a Ward elleni mérkőzése előtt is a kötelek közé lép, de azzal nyugtatta szurkolóit, hogy nem az a fajta, aki kitér a kihívások elől. Gusmyr Perdomo (16–2–0, 10) a Spotlight bunyósa, s mint ilyen, az Universum érdekeltségi körébe tartozik Balzsay Károly súlycsoportjában, ami nem feltétlenül jelent jót, legalábbis a magyar további menedzselését illetően.

Ha a realitásoknál maradunk, a találkozó esélyese a 30 esztendős Kessler – a dán meg is ígérte, hogy megállítja a ranglista 33. helyezettjét, akit még nem számoltak ki, s T. K. O.-val sem kapott ki profi karrierje során. „Akkor én leszek az első, aki ezt teszi vele" – mondta Kessler, aki egyetlen vereségét az azóta visszavonult Joe Calzaghe-tól szenvedte el. A dán fel van dobva, hogy hazai ringben bunyózik, ami pluszterhet is jelent neki, de van annyira rutinos, hogy meccs közben ezzel ne foglalkozzon.. A venezuelai nem üstökös a mezőnyben, hétfőn ünnepelte a 33. születésnapját, két pontozásos vereségét a német Mario Veittől, illetve Dimitri Sartisontól – a kazah származású bunyós tavaly éppen Kesslertől gyűjtötte be egyetlen vereségét, a 12. menetben K. O.-val – szenvedte el.

Perdomo mindenesetre udvarias: „Kessler nagyszerű harcos, ez lesz életem legnagyobb küzdelme. Tudom, hogyan kell ellene bokszolni, de ez szombatig maradjon az én titkom." Edzője, Michael Timm kijelentette: „Azért jöttünk, hogy elvigyük a vébéövet."

A Spotlight Boxing promótere, Dietmar Poszwa – az Universum-főnök Klaus-Peter Kohl veje –  elmondta, klubja bízik a venezuelai bokszolóban, még ha Dániában kell is helytállnia.

Balzsay Károly szempontjából az lenne a legrosszabb, ha Perdomo nyerne, mert ebben az esetben klubja egyértelműen a dél-amerikait menedzselné. Kessler és Perdomo pedigréje és tudása alapján kevés az esély a kihívó sikerére, de mint tudjuk, a bokszban egy ütés mindent megváltoztathat.

Ebben bízhat a szinte ismeretlen Shelby Pudwill (22–3–1, 9) is, mert a kaliforniai Temeculában nem ő az Andre Ward (19–0–0, 12) elleni összecsapás favoritja. A meccsnek nincsen tétje, hiszen Ward már a Kessler elleni, novemberi küzdelemre hangol, s nem valószínű, hogy a 34 éves Pudwill „beleköp a levesbe".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik