Amir Khan WBC-övére acsarkodik honfitársa, Junior Witter

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2009.08.01. 08:51
Amir Khan Andreas Kotelnik elleni győzelmét követően kétségkívül megélénkült a pezsgés kisváltósúlyban: magyar idő szerint vasárnap hajnalban a kaliforniai Rancho Mirage két vb-címmérkőzésnek is otthont ad. A WBO címéért Timothy Bradley és Nate Campbell csatázik, míg a WBC övéért Devon Alexander kihívója Junior Witter.
Junior Witter komoly terveket szövöget
Fotó: Action Images (archív)
Junior Witter komoly terveket szövöget
Junior Witter komoly terveket szövöget
Fotó: Action Images (archív)
Junior Witter komoly terveket szövöget

A 25 éves amerikai Bradley (24–0–0, 11 K. O. – T. K. O.) néz farkasszemet minden hájjal megkent honfitársával, a 37 esztendős Nate Campbell-lel a Bokszvilágszervezet (WBO) övéért. Bradley a címvédő, Campbell korábban könnyűsúlyban egyesítette a címeket, igaz, kicsit ideges, ha a korát emlegetik.

„Nem értem, miért aggódnak a korom miatt. Nem iszom, nem dohányzom, vigyázok magamra, s bizonyítottam már a ringben. Ez most sem lesz másképpen! – mondta a kihívó, aki hozzátette, noha profi karrierjét pehelysúlyban kezdte, egyáltalán nem érzi rosszul magát kisváltósúlyban sem. A címvédő Bradley szokásos módon készült, kaliforniai meccsei előtt sohasem vonul edzőtáborba, s amikor Campbell azt mondta, hogy nem bunyózott még olyan jó bokszolóval, mint ő, elismerte: „Valóban: Ez háború lesz.”

Egyébként a sajtótájékoztató a szavak csatája is volt, de a két fél nem sértegette egymást. Érdekesség, hogy a rendező cég közvélemény-kutatása szerint 28 megkérdezett közül 22-en Bradley győzelmére voksoltak, nagy általánosságban pontozással.

A másik párban a 35 éves brit Junior Witter (37–2–2, 22) és a veretlen ifjú titán, a 22 esztendős amerikai Devon Alexander (18–0–0, 11) csap össze a Bokszvilágtanács (WBC) betöltetlen kisváltósúlyú vb-címéért.

„Kezdettől fogva van valami a fickóban, ami megfogott – nyilatkozta védencéről, Alexanderről Don King. – A fiatalok példaképe lehet – tette hozzá. Witter mindenképpen szeretné Nagy-Britanniába vinni az övet: „Nem aggódom Alexander miatt. Noha tehetséges és ambiciózus, le fogom győzni.” Ezek után Witter a vágyairól beszélt. – Kimondottan örülök, hogy a hónap elején Amir Khan megszerezte a Bokszvilágszövetség vb-övét. A WBC címével a tarsolyomban címegyesítő csatára hívhatom ki Khant. Azt hiszem, én vagyok az utolsó a kívánságlistáján, de ez igazi brit címegyesítés lehetne! Ricky Hatton régóta elkerül engem, ami nem baj, ám Khan nem tud elbújni előlem.”

Erre mondják, jól hangzik. Csak előbb Alexandert kell legyőzni…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik