Alekszandr Povetkin egyhangú pontozással győzött Estrada ellen

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.04.05. 00:33
Címkék
A Sauerland-istálló düsseldorfi gáláján a nehézsúlyban az orosz Alekszandr Povetkin és az amerikai Jason Estrada tízmenetes összecsapását előbbi nyerte meg. Az orosz csak annyit adott ki magából, amennyi a győzelemhez kellett.
Povetkin semmit sem kockáztatott
Fotó: Action Images
Povetkin semmit sem kockáztatott
Povetkin semmit sem kockáztatott
Fotó: Action Images
Povetkin semmit sem kockáztatott
A súlycsoporthoz képest nagy iramban kezdtek az ellenfelek, Alekszandr Povetkint (17–0–0, 12 K. O.–T. K. O.) némileg meglepte, hogy Jason Estrada (15–2–0, 3) egyáltalán nem kezdett megilletődötten.

Az oroszt az első szünetben edzője gyorsabb és pontosabb bunyóra biztatta.

A tanácsot megfogadva Povetkin előkészítő balhorgokkal operált, az amerikai, ha kellett, lefogta ellenfelét. Később lassult az iram, de az öklözők ütésgyorsaságára nem lehetett panasz – igaz, egyikük sem tudta átütni a másik fedezékét.

Tény, hogy Povetkin balhorgai ültek inkább ellenfelén.

Az 5. menetben jól kezdett a „Fehér oroszlán”, azaz Povetkin, Estrada ekkor már kevesebbet ütött, a 7. menetben pedig alig-alig. Ekkor Povetkin megsorozta, az amerikaira kis híján számolni kellett, de megszólalt a gong.

A továbbiakban az orosz már csak a biztonságra törekedett, trénere nógatására, hogy hármakat üssön, a 10. menetben meg is próbálta kivégezni ellenfelét, de Estrada talpon kihúzta az utolsó menetet.

Povetkin a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) ranglistáján az első, tehát hivatalos kihívó pozícióban áll, ennél a szervezetnél Vladimir Klicsko a világbajnok.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik