Timothy Bradley megígérte Kendall Holtnak: félholtra püföli

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.04.04. 14:28
Címkék
Címegyesítő mérkőzésen bokszol szombat este kisváltósúlyban Timothy Bradley és Kendall Holt. Az összecsapás színhelye Montreal, a tét a WBC és a WBO világbajnoki öve.
Bradley győzelmet ígér Holt ellen
Fotó: Action Images (archív)
Bradley győzelmet ígér Holt ellen
Bradley győzelmet ígér Holt ellen
Fotó: Action Images (archív)
Bradley győzelmet ígér Holt ellen

A két amerikai bunyós közül a verbális csatában Timothy Bradley (23–0–0, 11 K. O.–T. K. O) kezdett jobban. Az úgynevezett promóciós körúton a 25 éves bokszoló piszkos szájúnak nevezte ellenfelét, s nem mulasztotta el megemlíteni, hogy már két veresége van, s azt sem, hogy legutóbbi meccsén kétszer is padlózott, mielőtt győzött.

„Különben is: az álla porcelánból van, s ezt bizonyítom is.” A 27 esztendős Kendall Holt (25–2–0, 13) azt nyilatkozta Bradleyről, hogy kedves srác, de nincsen tapasztalata, legalábbis ahhoz, hogy őt legyőzze. „Jobban tenné, ha imádkozna és reménykedne” – utalt Bradley esélyeire Holt.

A csatába Bradley viszi a Bokszvilágtanács (WBC) vb-övét, míg Holt a Bokszvilágszervezet (WBO) világbajnoki címét dobja a közösbe. A boxrec.com ranglistáján 5. Bradley így vélekedik: „Hiába áhítozol az én övemre, én viszont elveszem a tiedet.” Ugyanezen a listán két veresége ellenére Holt a negyedik.

Aztán ahogyan közeledett a mérkőzés időpontja, Bradley is megenyhült. „Minden ellenfelemet respektálom, ugyanakkor azt gondolom, én vagyok a jobb – nyilatkozta Bradley a hivatalos sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy ők ketten a súlycsoport legjobbjai.

Bradley Manny Pacquiaót és Ricky Hattont nem számolja ide, mivel a szupersztárok nem tekinthetők kizárólag kisváltósúlyúnak. Holt a WBC világbajnokának megjegyzésére reflektálva kijelentette, Bradley hiába éhes az övére, nem kapja meg.




Két, amatőrként egyaránt sikeres bunyós lép a ringbe szombat este (22.30, Sport2) Düsseldorfban: a királykategóriában az orosz Alekszandr Povetkin és az amerikai Jason Estrada csap össze. Csak éppen már a profik között.

Azért ég és föld a különbség Povetkin (16–0–0, 12 K. O.–T. K. O.) és Estrada (15–1–0, 3) között: míg előbbi megnyerte Athénban az olimpiát a szupernehézsúlyúak között, addig Estrada az előcsatározások során elbukott. Az amerikai persze erre azt mondta, rossz napja volt, s különben is, sohasem szerette az amatőr bunyót, mert utálta a pontozást…

A Fehér Oroszlán, azaz Povetkin már egy Vladimir Klicsko elleni meccs lázában égett, aztán bokasérülést szenvedett, szombaton Estrada ellen lép a ringbe – ennyiben foglalható össze az orosz kálváriája. Povetkin a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) ranglistáján az első, tehát hivatalos kihívó pozícióban áll, ennél a szervezetnél Vladimir Klicsko a világbajnok – akárcsak a Bokszvilágszervezetnél (WBO).

„Ha legyőzöm Estradát, akkor gondolok majd Klicskóra” – óvatoskodott az orosz, aki hozzátette, élete formájában várja az összecsapást. Legutóbb tavaly júliusban győzött Taurus Sykes ellen, s már akkor szóba került, hogy Vladimir Klicsko ellen bokszolhat. Povetkin akkor azt nyilatkozta, csalódott lett volna, ha Klicsko kitér előle, aztán csalódott lehetett, mert megsérült.

Estrada kikezdte az oroszt, mondván, tavaly januárban Eddie Chambers elleni pontozásos győzelmét adhatták volna ellenfelének is, majd azt mondta: „Chambers volt az egyetlen számottevő ellenfele, de én agresszívebb vagyok, mint Eddie.”

Ami azt illeti, mondani mindent lehet, majd meglátjuk, mire elég Estrada önbizalma. Eddigi egyetlen vereségét Travis Walkertől szenvedte el 2006-ban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik