Pacquiao utcagyerek lett, miután apja megette a kutyáját

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2009.03.05. 16:48
Címkék
Különleges történettel állt elő Manny Pacquiao edzője, Freddie Roach: miután a bunyós édesapja megette a kutyáját, Manny az utcát választotta.
Pacquiao edzője (jobbra) elárulta tanítványa apjának sötét titkát
Fotó: Imago (archív)
Pacquiao edzője (jobbra) elárulta tanítványa apjának sötét titkát
Pacquiao edzője (jobbra) elárulta tanítványa apjának sötét titkát
Fotó: Imago (archív)
Pacquiao edzője (jobbra) elárulta tanítványa apjának sötét titkát

Ne legyünk naivak azt illetően, hogy miért látott most napvilágot a történet – ha egyáltalán igaz. Nos, a jelenleg a világ legjobbjának tartott bunyós május 2-án Ricky Hatton ellen bokszol, s kell egy kis felvezetés.

A kijelentés az egyik leghitelesebb brit napilap, a Telegraph online-kiadásában látott napvilágot. Roach szavaiból az derült ki, hogy a kutya egy kisebb fajta háziállat volt, de a kissrác lelkét annyira összetörte apja cselekedete, hogy Manny inkább az utcát választotta.

Pacquiaóval jóban vannak a kutyák
Pacquiaóval jóban vannak a kutyák
Kartondobozokban aludt, az utcán vásárolt fánkot néhány fillérrel többért próbálta továbbpasszolni. A gyerek éppen azzal tört ki a szegénysorból, hogy elment bokszolni. Már 14 évesen a profik táborába állt, hogy aztán sztorijából kikerekedjen egy páratlan történet, amely inkább szól a hihetetlen népszerűségről, mint a gazdagságról.

Tény, hogy a szegénységből kiemelkedés jelentette a motivációt. Roach nem állít kevesebbet: ha Hatton népszerű, akkor a Fülöp-szigeteki bokszoló hazájában félisten. „Sohasem felejti, hogy honnan jött, s azt sem, hogy a boksz jelentette a kapaszkodót az élethez.”

„Hihetetlenül tisztelik – mondta Roach. – Amikor a születésnapi partijára voltam hivatalos, ott volt a Fülöp-szigeteki elnök, meg vagy ötezer ember – és tízezer, aki nem tudott bejutni. Amikor bokszol, hazájában visszaesik a bűnözés, mert mindenki a meccsel törődik.”

„Szeretek Mannyvel együtt dolgozni. Olyan, mint a gép, a menetek között sem áll le. Győzelmével ezrek vágyát testesíti meg. Ezért is dolgozunk százszázalékos intenzitással, hogy formában legyen.”

Roach egyébként valószínűnek tartja, hogy Manny karrierje befejezése után a politikai életben érvényesül.

A Hatton-klán, pontosabban a brit Ricky Hatton edzője, idősebb Floyd Mayweather a fightnews.comon reklámozta magát: Mayweather szerint Roach egy vicc. Nem a Pacquiaóval kapcsolatos sztorira utalt, hanem arra, ha valaki megnézi az ő edzéseit, s betéved Roach edzőtermébe, az rögtön látja, hogy ég és föld a különbség.

Különben is „Roachnak nem a Hírességek Csarnokában van a helye, hanem a Szégyen Csarnokában.” Ezt a magát a világ legjobb trénerének tartó Mayweather állítja.

Mit lehet erre mondani?

Sok mindent, de a legtalálóbb válasz az, hogy közeledik a mérkőzés…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik