Ungvári István élete első felnőtt világversenyén bronzérmes lett

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.11.13. 19:32
A 48 kilós Ungvári Istvánnak nem sikerült az újabb bravúr, ugyanis kikapott a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokság elődöntőjében az örmény Hovhancs Danieljantól, azonban elégedetlenségre nincs oka, hiszen élete első felnőtt világversenyén bronzérmes lett.
Ungvári István (kékben) 4:2-re kapott ki Hovhancs Danieljantól
Fotó: Czeglédi Zsolt
Ungvári István (kékben) 4:2-re kapott ki Hovhancs Danieljantól
Ungvári István (kékben) 4:2-re kapott ki Hovhancs Danieljantól
Fotó: Czeglédi Zsolt
Ungvári István (kékben) 4:2-re kapott ki Hovhancs Danieljantól

Ungvári a negyeddöntőben a fehérorosz Anton Bekissel találkozott, és remek bunyót bemutatva 8:2-re győzött. Az elődöntőben szintén a volt Szovjetunió egyik tagállamából érkező ellenféllel került szembe, az örmény Hovhancs Danieljannal.

Magyar szempontból nagyszerűen kezdődött a mérkőzés: a hajdúsámsoni bokszoló megszerezte a vezetést, és még a harmadik menet elején is döntetlen, 2:2 volt az állás. A hajrában azonban az örmény riválisnak sikerült két ütést bevinnie, ezzel a végén az ő kezét emelték a magasba 4:2-es pontozásos győzelme után.

"Minden elismerésem Ungvárié, remekül küzdött, csupán azért van bennem némi hiányérzet, mert ellenfele a verhető kategóriába tartozott" – értékelt Balzsay Károly szövetségi kapitány.

A 60 kilós Varga Miklósnak – akárcsak Ungvári Istvánnak – az elődöntő jelentette a végállomást a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokságon, így bronzérmes lett, miután a súlycsoport egyik legjobbjától, az orosz Leonyid Kosztyiljevtől 11-2-es pontozással kapott ki.

Az első két menetben a hajdúsámsoni bokszoló teljesen egyenrangú ellenfele volt riválisának, aki még csupán 19 éves. A második felvonás végén 4-2-re vezetett Kosztyiljev, aki a harmadik etapot aztán 5-0-ra megnyerte, s ezzel el is úszott a döntő lehetősége.

"Jobb volt az orosz, nincs mese, el kell ismerni. Mindez azonban nem kisebbíti Varga sikerének értékét" - mondta Balzsay Károly szövetségi kapitány.

"Varga kristálytiszta ütéseire sem kapott pontot, a negyedik menetben már azt mondtam neki, próbálja meg testen kiütni Kosztyiljevet, mert másképpen már nem győzhet. Nehezen tudom megemészteni ezt a vereséget, de tanulni próbálunk belőle, jövőre a milánói vb-n talán kamatoztatni tudjuk a tapasztalatokat" - kesergett Máté Attila, Varga edzője.

Az Eb érmesei között egyébként roppant előkelő helyet foglal el Magyarország: négy elődöntősnél többet csupán az oroszok és az ukránok vonultatnak fel, egyaránt ötöt.

ÖKÖLVÍVÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, LIVERPOOL

48 KG, ELŐDÖNTŐ
Hovhancs Danieljan (örmény)–Ungvári István p. gy. 4:2
60 KG, ELŐDÖNTŐ
Leonyid Kosztyiljev (orosz)–Varga Miklós 11:2
KÉSŐBB
ELŐDÖNTŐ
64 kg: Káté Gyula–John Joe Joyce (ír) 20:30 ó körül
91 kg: Darmos József–Colak Ananikjan (örmény) 22:45 ó körül
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik