Calzaghe-Hopkins: következik a Legendák Összecsapása

Vágólapra másolva!
2008.04.18. 13:52
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban kerül sor az idei év egyik kimagasló érdeklődésre számot tartó bokszmeccsére, amikor is Las Vegasban a walesi Joe Calzaghe és az amerikai Bernard Hopkins lépnek szorítóba. A találkozó a Ring magazin félnehézsúlyú, világbajnoki címéért zajlik majd.
Hopkins elszántan készült és nem hagyja magát legyőzni
Fotó: Reuters/Steve Marcus
Hopkins elszántan készült és nem hagyja magát legyőzni
Hopkins elszántan készült és nem hagyja magát legyőzni
Fotó: Reuters/Steve Marcus
Hopkins elszántan készült és nem hagyja magát legyőzni

Rendkívül nehéz helyzetben van, aki meg akarja tippelni, hogy melyik öklöző tekinthető a mérkőzés esélyesének. A 36 éves Joe Calzaghe a nagyközépsúlyban a WBC, a WBO és a WBA bajnoka, és utoljára még amatőrként szenvedett vereséget 18(!) évvel ezelőtt, 44 profi meccsét mind megnyerte, 32-t kiütéssel.

Vele szemben a 43 éves Bernard Hopkins – (48 győzelem, 32 KO, 4 vereség, 1 döntetlen) - a félnehézsúly jelenlegi legtapasztaltabb alakja, 20 éves profi pályafutással a háta mögött érkezik a ringbe.

A szakírók szerint az ifjabb Calzaghe gyorsaságával és nagyobb ütőerejével nyerhet, míg Hopkins győzelmi esélyei rutinjában, hosszabb karjában, és alkalmazkodó-készségében bízhat elsősorban. Persze nem a profi boksz „fővárosában” Las Vegasban járnánk, ha nem éppen a két főszereplő gondolkodna másképp az esélyesség témakörével kapcsolatban.

„Jó dolog, hogy a nevem ennyi helyen szerepel szerte a városban, de igazán nem ez foglalkoztat” – mondta az európai bokszoló a Las Vegasban rendezett sajtótájékoztatón. – „Végül is azért vagyok itt, mert Hopkins nem akart eljönni hozzám Walesbe. Legyőztem volna őt a pályafutása csúcsán is, úgyhogy most is el fogom verni.”

Persze a bokszolók között vénembernek számító, Hóhér becenevű Hopkins sem késett sokat a csípős válasszal.

„Lehet, hogy Calzaghe egy Isten Európában, de ez itt Las Vegas, az én földem, és még a végén hogy lehet, úgy végzi, mint Ricky Hatton Mayweather ellen” – vágott vissza a veterén amerikai, aki már a meccs megszervezésének bejelentésekor is bizonyította, igencsak felvágta a nyelvét.

„Te nem is az én súlycsoportomban szerepelsz, hogy akarsz így megküzdeni velem? Különben sem hagynám, hogy egy fehér fiú bármikor is legyőzzön engem. Ez velem egyszerűen nem fordulhat elő” hergelte Hopkins Calzaghét még januárban.

A tavasz kétségtelenül legizgalmasabb találkozója - ahogy az amerikai sajtóban emlegetik a Legendák Összecsapása – magyar idő szerint vasárnap hajnali 3-kor kezdődik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik