A veretlen Joe Calzaghe pályafutása legnehezebb meccsére készül

Vágólapra másolva!
2008.04.02. 18:41
Április 19-én Las Vegasban kerül megrendezésre a Joe Calzaghe (44-0)–Bernard Hopkins (48-4-1) nagyközépsúlyú mérkőzés. A veretlen wales-i első amerikai fellépésére készül, míg az elmúlt 10 év legjobb középsúlyú bunyósának, a "Hóhérnak" lehet, hogy ez lesz utolsó nagy ütközete.
Calzaghe-nak (jobbra) Hopkins ellen is szüksége lesz a jobbegyeneseire
Fotó: Imago
Calzaghe-nak (jobbra) Hopkins ellen is szüksége lesz a jobbegyeneseire
Calzaghe-nak (jobbra) Hopkins ellen is szüksége lesz a jobbegyeneseire
Fotó: Imago
Calzaghe-nak (jobbra) Hopkins ellen is szüksége lesz a jobbegyeneseire

A 36 éves Joe Calzaghe profi karrierje során eddig 44 mérkőzésen lépett szorítóba (mindegyiket megnyerte, 32-szer kiütéssel), de két kivételtől eltekintve eddig csak Nagy-Britanniában bokszolt, az amerikai közönség előtt ez lesz az első fellépése.

„Tisztában vagyok vele, hogy ez egy teljesen más meccs lesz, mint az eddigiek, hiszen egy megszokott környezetben egészen más bunyózni, mint Las Vegasban, ahol Hopkins élvezheti majd a hazai pálya előnyét –nyilatkozata a még veretlen walesi. – Ennek ellenére nincs bennem félsz.”

Calzaghe szombaton utazik Amerikába, és egy külvárosi edzőteremben fog készülni a hátralévő napokban eddigi pályafutása legnehezebb mérkőzésére.

Calzaghe a BBC.com-nak adott nyilatkozatában kijelentette, hogy a szintén brit Ricky Hatton decemberi veresége után (Hatton Floyd Mayweatherrel szemben maradt alul) különösen fűti a bizonyítási vágy.

„Mi brit bokszolók olyanok vagyunk, mint amilyenek a ventilátorok: ha egyszer beindulunk, akkor nincs megállás, és ezt be fogom bizonyítani az amerikaiaknak" – mondta az ökölvívó.

A nagy szavakkal, és az ígéretekkel persze Bernard Hopkins sem maradt adós. „Fehér ember sosem fog megverni, Joe felkészülhet a halálra” – mondta az amerikai klasszis.

Hopkins az elmúlt 10 évben egyeduralkodó volt a középsúlyban, és a súlycsoportoktól független rangsorban is a legjobbak közé tartozott. 48 győzelméből 32-szer kiütéssel nyert, 2005-ben azonban Jermaine Taylor kétszer is megverte őt.

A Hóhér becenévre hallgató 43 éves bokszolónak ez a mérkőzés lehet az utolsó nagy dobása, míg a veretlen Calzaghe az igényes amerikai közönségnek bebizonyíthatja, hogy nemcsak hazai ringben verhetetlen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik