Karate: fél év után rendeztek újra hazai versenyt

Fél év szünet után először került sor ismét karateversenyre Magyarországon.

Karate: a hazai szakszövetség készen áll a 2023-as vb-rendezésre

A Magyar Karate Szakszövetség (MKSZ) készen áll arra, hogy a tervezettnél egy évvel később, 2023-ban rendezze meg a világbajnokságot – hangsúlyozta Mészáros János, az MKSZ elnöke.

Karate: elhalasztották a vb-t, a budapesti 2023-ban lesz

A koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották az idei karate-világbajnokságot.

Karate: az UTE sportolója a garázsában épített edzőtermet

Mini edzőtermet alakított ki saját garázsában Tadissi Martial, az UTE karatékája, aki a novemberi világbajnokságra, illetve a jövő tavaszi olimpiai kvalifikációs versenyre készül.

E-sport: nem mindenki rajong a szobaversenyekért

Egyre több sportágban fedezik fel a virtuális teret, hogy online viadalokkal tartsák ébren a versenyszellemet: autóversenyzők szimulátorba pattannak, teniszsztárok kontrollert ragadnak, bringások a szobában tekernek, dartsjátékosok az otthonukban dobálnak számítógépre kötve. Akad, aki szerint ez pótcselekvés, és megvan az első versenyek tanulsága is: ha gyenge a wifid, nem szállhatsz be.

Karate: pozitív visszajelzések, újabb online versenyek jönnek

A hétvégi online formagyakorlat-versenyt a pozitív visszajelzések alapján továbbiak követik majd – tájékoztatta a Magyar Karate-szakszövetség (MKSZ) az MTI-t.

Karate: júniusra halasztják az olimpiai kvalifikációs tornát

Június végére helyezik át a tokiói olimpia karatés kvalifikációs tornáját, amelyre eredetileg május 8–10-én került volna sor Párizsban. A Karate-világszövetség (WKF) tájékoztatása szerint a halasztásra a koronavírus-világjárvány miatt van szükség. A sportág több évtizedes várakozást követően került be 2020-ban az ötkarikás játékok programjába.

Karate: elmarad a március végi Európa-bajnokság

Az egész világot sújtó koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg az olimpiai kvalifikációs sorozatba is beletartozó felnőtt karate Európa-bajnokságot, amelyre Bakiban került volna sor március 25. és 29. között – erről értesítette az Európai Karate Szövetség (EKF) a magyar szövetséget.

Karate: Hárspataki 3. a salzburgi olimpiai kvalifikációs versenyen

A karatés Hárspataki Gábor a harmadik helyen végzett a Salzburgban rendezett olimpiai kvalifikációs versenyen.

Karate: megállapodtak az iskolai oktatásról

A karate sportág testnevelési órák keretében megvalósuló – az elmúlt időszakban már több iskolában is elindult - oktatásáról írt alá együttműködési megállapodást Mészáros János, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke és Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese csütörtökön.

Multisport: a WUG testvére Dohában – magyar indulókkal

Október 11-től 16-ig rendezik meg Dohában a World Beach Gamest, a nemrég Budapesten megtartott World Urban Games tengerparti változatát. A magyarokat öt sportágban 32 sportoló képviseli – közölte az olimpia.hu.

Karate-vk: Klement Kármen 7. lett a moszkvai PL-versenyen

Hetedik helyet szerzett a moszkvai Premier League-állomáson Klement Kármen, a Vasas karatésa. A sportolónő – a mezőny egyetlen U21-es résztvevőjeként – idei legjobb eredményét érte el a világkupa-sorozat élvonalában.

Karate: az Eb-selejtezőn és a PL-ben is helytállna Klement

Az idén nyáron első alkalommal megrendezett egyetemi Európa-bajnokságon elért bronzérem után a felnőttek között is bizonyítana Klement Kármen, a Vasas SC huszonegy esztendős karatésa, aki immáron a legjobbak között, a Premier League világkupa-sorozatban is tatamira állhat.

Karate Eb: kilenc magyar arany a sinkyokusin stílusban

Kiválóan szerepeltek a magyar karatésok a sinkyokusin Európa-bajnokságon Prágában, ahol 34 érmet gyűjtöttek, közte kilenc aranyat.

Európai Játékok: mindkét magyar karatés bronzérmes

Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is kikapott az elődöntőben a minszki Európai Játékok karateversenyén, így bronzérmet akasztottak a nyakukba.

Karate: Tadissi Martial harmadik lett Sanghajban

A harmadik helyen végzett Tadissi Martial a Karate1 Premier League-sorozat sanghaji állomásán.

Karate: rekordlétszám az országos bajnokságon

Rekordlétszámú versenyző vett részt hétvégén a karate országos bajnokságon, amelyre több mint ezer nevezést adtak le. A felnőtteknél a legjobbak többsége megvédte címét.

Karate: Hárspataki harmadik az olimpiai kvalifikációs versenyen

A karatés Hárspataki Gábor a harmadik helyen végzett az Isztambulban rendezett olimpiai kvalifikációs versenyen.

Karate: Tadissi Martial Európa-bajnoki bronzérmes

Bronzérmes lett a spanyolországi karate Európa-bajnokságon Tadissi Martial.

Karate: olimpiai kvalifikációs versenyt nyert Hárspataki Gábor

Hárspataki Gábor aranyérmet nyert a karate tokiói olimpiai kvalifikációs sorozatának salzburgi állomásán.