Karate: akár kétezer induló is lehet a 2023-as budapesti vb-n

Hatalmas mezőnyt, 1600 és 2000 közötti indulói létszámot várnak a magyar szervezők a karatésok jövő évi budapesti felnőtt-világbajnokságára.    

Karate: Antonio Espinós maradt a világszövetség elnöke

Újraválasztották tisztében Antonio Espinóst, a Karate Világszövetség (WKF) elnökét, aki 1998 óta áll a szervezet élén – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Küzdősportok: ötvenéves lett a magyar karate

Fél évszázados múltra tekinthet vissza a magyarországi karatesport, a jeles eseményt pénteken ünnepelte meg a japán eredetű sportág hazai szövetsége a bölcsőnek számító TF-en.

Karate: 36 ország 1700 versenyzőjével jön a Budapest Open

Szombaton és vasárnap a Vasas Jégcsarnokban rendezik meg a karatésok egyik legjelentősebb itthoni nemzetközi versenyét, a Budapest Opent, melyet az idén 25. alkalommal írtak ki – írja a Magyar Távirati Iroda.

Karate: Tadissi Martial a Honvédban folytatja

Az Újpesti TE után e hónaptól a Budapesti Honvéd SE karateszakágát erősíti a világbajnoki és Világjátékok-ezüstérmes Yves Tadissi Martial – írja az MTI.

Emlékezés: Furkó Kálmán tiszteletére rendeznek versenyt

Szeptember 10-én Szolnokon rendezik meg a 37. Szolnok Kupa-I. Shihan Furkó Kálmán emlékversenyt. A súlycsoportos gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt A-kategóriás knock-down kumite és kata Európa-bajnokságra az eddigi nevezések alapján 26 országból mintegy 600 versenyzőt várnak – közölte Shihan Brezovai Sándor, a Magyar Tradicionális Kyokushin Karateszövetség elnöke kedden Szolnokon sajtótájékoztatón.

Karate: György Dániel az első magyar felnőtt Európa-bajnok

György Dániel aranyérmet szerzett a törökországi Gaziantepben zajló karate Európa-bajnokság szombati versenynapján.

Karate: Tadissi Martial bronzérmes lett Marokkóban

Tadissi Martial bronzérmet nyert a Karate1 Premier League Marokkóban rendezett hétvégi versenyén.

Karate: négy magyar érem a fiatalok ciprusi világversenyén

Egy ezüstérmet és három bronzérmet nyertek a magyarok a fiatal karatésok legrangosabb világsorozata, a Karate1-Youth League ciprusi állomásán – számolt be róla a Magyar Karate Szakszövetség.

Karate: Tadissi és Hárspataki is simán nyert az ob-n

Csaknem 700 versenyző részvételével rendezték meg a hétvégén a karatésok országos bajnokságát, melyen a nyári Világjátékokra készülő Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is magabiztosan győzött – írja az MTI.

Karate: Hárspataki nemzetközi versenyt nyert Lengyelországban

A tokiói olimpián bronzérmes Hárspataki Gábor megnyerte a 75 kilogrammos kategória küzdelmét a Lengyelországban, Lódzban rendezett nemzetközi karateversenyen.

Gyász: elhunyt Polyák József karatemester

83 éves korában elhunyt Polyák József testőr, aki több harcművészetben is elérte a legmagasabb fokozatot – tudatta a Magyar Karate Szakszövetséggel a család. Polyák József elsőként mutatta be több harcművészet és a kaszkadőrség alapjait Magyarországon, és több ismert színész ismerhette meg általa a küzdősportokat.

Karate: hét magyar érem a stílus Európa-bajnokságon

Hét magyar érmet, közte két aranyat hozott a karatésok hétvégi stílus Európa-bajnoksága Lengyelországban.

Karate: két magyar is ott lesz a Világjátékokon

Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is kvalifikálta magát az egyesült államokbeli Birminghamben júliusban sorra kerülő Világjátékok karateversenyére – tudatta a sportág hazai szövetsége szombaton.

Orosz–ukrán háború: az ukrán kézisek nem állnak ki a finnek ellen

Az ukrán férfi kézilabda-válogatott az országban fennálló háborús helyzet miatt nem áll ki Finnország ellen a jövő januári világbajnokság selejtezősorozatában. Eközben a Karate Világszövetség felfüggesztette az oroszok és fehéroroszok versenyzési jogát.

Karate: az európai szövetség elvette a jövő évi Eb-t Oroszországtól

Az Európai Karateszövetség (EKF) megfosztotta az Ukrajnában háborút folytató Oroszországot a 2023-as kontinensbajnokság rendezési jogától – írja az MTI.

Karate: Hárspataki Gábor ezüstérme Fudzsejrában

A karatés Hárspataki Gábor ezüstérmet nyert az Arab Emírségekben rendezett világversenyen.

Los Angeles 2028: a karate programba vételéért lobbiznak

A karatésok világszövetségének (WKF) és az Egyesült Államok karateszövetségének az a célja, hogy a sportág bekerüljön a 2028-as Los Angeles-i olimpia hivatalos programjába – írja az MTI.

Metzker Viktória és a horvát szurkolólányok – a nyári Eb legforróbb képei

A nyári Európa-bajnokság alatt elözönlötték a közösségi oldalakat a szexi szurkolólányok fotói. Az év végi összeállításunkban felelevenítjük Metzker Viktória és a horvátok kiposztolt tüzes képeit, de ismét megmutatjuk az északmacedónok sikeréért szorító karatés hölgyet, a futballrajongó lengyel szépséget, valamint a tokiói olimpián is elinduló, a világ egyik legszexibbnek tartott sportolónőjét.


Kézilabda Eb: Tudta-e?