Kajak-kenu: már 57 ország nevezett a szegedi vk-viadalra

A nevezési határidő vége előtt egy hónappal már 57 ország és több mint 1000 résztvevő jelezte, hogy ott lesz a szegedi kajak-kenu európai pótkvalifikációs versenyen és felnőttvilágkupa-viadalon, amelyre május 12. és 16. között kerül sor – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Kajak-kenu: Vajda Attila a saját egyesületében a saját útját járná

Saját egyesületében a saját útját járná az utánpótlás-nevelésben Peking olimpiai bajnoka, Vajda Attila aki szerint tavalyhoz képest nőtt a férfi kenusok kvótaszerzési esélye.

Helyükre kerülnek a kirakó kockái – nemzeti kajak-kenu akadémia viseli Kovács Katalin nevét

A tavaszt már edzőtáborban kezdhetik az áprilisban induló Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia sportolói. A nemzeti kajak-kenu akadémia új színfolt a magyar sportpalettán, az egyéni olimpiai sportágak közül hazánkban az első, amely megnyitja kapuit.

Kajak-kenu: az ausztrál ex-sporolót elítélték drogcsempészés vádjával

A most 45 éves ex-sportoló és 39 esztendős testvére, Dru 2018-ban 650 kilogrammnyi kokaint próbált bevinni Ausztráliába. Az áru mintegy 200 millió ausztrál dollár értékű volt.

Kajak-kenu: Kitűztem magam elé a triplázást – Csipes Tamara

Átszabott ötkarikás tervek, megnövekedett költségek, mindennapi félelem. interjúsorozatunkban arról kérdezzük tokiói esélyeseinket, hogyan érinti ez az egyént. „Ha az olimpia elmaradna, nagyon sok minden borulna az életemben” – mondta Rio aranyérmese, Csipes Tamara.

Evezés: a Preil, Gadányi egység nyert női kétpárban Szegeden

Preil Vivien és Gadányi Zoltána győzött női kétpárban Szegeden az evezős válogató második napján, vasárnap.

Kajak-kenu: „A cél Tokió” – Lakatos Zsanett úgy érzi, jól döntött a klubváltással

Jót tett számára a környezetváltás, a legfőbb célja pedig a tokiói olimpián való részvétel – jelentette ki a világbajnok kenus, Lakatos Zsanett. A Kovács Katalin Sportakadémia színeiben készülő, válogatott versenyző az előző két hetet Horvátországban töltötte, az edzőtábort pedig olyan „apróságok” tették a korábbi évekénél hatékonyabbá, minthogy a saját hajójával kezdhette az idény eleji evezést.

Kajak-kenu: Győr rendezi a 2025-ös maratoni vb-t

Győr városa rendezheti meg 2025-ben a maratoni szakág világbajnokságát – döntött pénteki ülésén a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) igazgató tanácsa.

Tokió 2020: válogatók, képletek – olimpiai kvótaszabályok

A magyar versenyzők eddig 84 indulói jogosultságot szereztek a tokiói olimpiára, több, éremeséllyel kecsegtető sportágban nem névre, hanem országnak szólóan. Összeállításunkban annak jártunk utána, milyen szabályok szerint használhatják fel a kvótákat a mieink.

Tokió 2020: Párosban újra győztünk volna… – Szabó Gabriella

Mint ismert, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Szabó Gabriella 2020 júniusában jelentette be a visszavonulását. A sportoló a Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között elmondta, továbbra is edz, de nem kacérkodik az újrakezdéssel. Emellett szót ejtett a visszavonulása körülményeiről, a tokiói olimpiáról, az Exatlonról és a jogi tanulmányairól is.

Gyász: elhunyt Gurovits József olimpiai bronzérmes kajakozó

Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Gurovits József kajakozó – tájékoztatta a helsinki olimpia bronzérmesének felesége a Magyar Olimpiai Bizottságot (MOB).

Kajak-kenu: Bodonyi András számára csak a cél ugyanaz

Noha nem tervezett változtatást, új edzővel, új társakkal és új hazai bázison készül a kenus Bodonyi András, aki már a kvótaszerzésre összpontosít.

Kajak-kenu: Portugáliában edzőtáborozik Bodonyi Dóra

Hétfőtől hat hétig Portugáliában edzőtáborozik Bodonyi Dóra ötszörös világ- és háromszoros Európa-bajnok kajakozó – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Kajak-kenu: új néven folytatja a Szeged Vízisport Egyesület

Hivatalossá vált, hogy MVM Szeged Vízisport Egyesület néven folytatja tevékenységét Magyarország egyik legeredményesebb kajak-kenu és evezős klubja – írja az MTI.

Kajakra veszi – Epres Attila és a sport

Az Örkény István Színház egyik legfoglalkoztatottabb művésze gyerekkora óta sportol, a futás, a kerékpározás, a jóga mellé a kajakozást is beillesztette a napi programjába. De még mennyire! A Tóték őrnagya, Epres Attila 58 évesen vízre száll a Masters-versenyen.

Kajak-kenu: Őrült mennyiségű pénzt fektettem az élsportba – Kopasz Bálint

Átszabott ötkarikás tervek, megnövekedett költségek, mindennapi félelem. Interjúsorozatunkban arról kérdezzük olimpiai esélyeseinket és edzőiket, hogyan érinti ez az egyént. „Számítok rá, hogy nézők nélkül rendezik meg a játékokat” – mondta Kopasz Bálint.

Kajak-kenu: megújult megállóhelyek várják a vízitúrázókat

A szezon kezdetétől 15 megújult vízitúra-megállóhely várja a túrázni vágyókat Budapesten és Pest-megyében – a fejlesztések mintegy 800 millió forintos, vissza nem térítendő, európai uniós támogatással valósultak meg.

Kajak-kenu: „A még elnyerhető öt kvótából négyre reális esélyünk van”

Három országban, védett, biztonságos környezetben készülhetnek a következő hetekben a magyar kajak-kenusok, akik májusban Szegeden újabb olimpiai kvótákért küzdhetnek meg.

Kajak: Kammerer Zoltán az utolsó téli felkészülését végzi

Hosszú, több mint három évtizedes pályafutása utolsó téli felkészülését végzi a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán, aki szeretne ott lenni a tokiói játékokon – írja az MTI.

Kajak-kenu: bejelentette visszavonulását a világbajnok kajakos

Szerda este az RTL Klub Fókusz című műsorában jelentette be, hogy nem folytatja sportpályafutását Dudás Miklós, egyszeres világbajnok kajakos, aki tavaly áprilisban még arról beszélt, hogy szeretne ott lenni az idénre elhalasztott tokiói olimpián.