Kajak-kenu: Csipes Tamara 2024-ig szerződést hosszabbított a Honvéddal

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Csipes Tamara a 2024-es, párizsi ötkarikás játékokig meghosszabbította szerződését klubjával, a Budapesti Honvéddal – írja az MTI.

Kajak-kenu: készül a párizsi olimpiára Molnár Péter

Novemberben elkezdi a vezetett edzéseket és szeretne ott lenni a 2024-es, párizsi olimpián a világbajnok kajakos, Molnár Péter, aki az idei, tokiói játékokról lemaradt – írja az MTI.

Kajak-kenu: 40 éves lett a legendás Maty-éri pálya

A szegedi Maty-ér kajak-kenu pályája fennállásának negyven éve alatt négyszer is otthont adhatott felnőtt kajak-kenu világbajnokságnak, az ünnepi alkalomból emléktáblát koszorúztak, s fotókiállítást mutattak be.

Világjátékok: két magyar indulhat maratoni kajakban

A női és a férfi mezőnyben is indulhat egy-egy magyar kajakos a jövő évi Világjátékok sportági maratoni versenyében – írja az MTI.

Kajak-kenu: hatvanéves a Lágymányosi Spari

Egykori és jelenlegi versenyzők, edzők, valamint a magyar kajak-kenu sport vezetői ünnepelték megalakulásának 60. évfordulója alkalmából a bajnokok bölcsőjét, vagyis az elsősorban nevelőegyesületként ismert, olimpiai és világbajnokokat útjára indító Lágymányosi Spari Egyesületet (LSE) – írja a Magyar Távirati Iroda.

Nyolcévesen lebénult, tíz év múlva paralimpiát nyert – Kiss Péter Pál, a példakép

Nagyvátyról vágott neki, ma már a magyar parasport egyik büszkesége Kiss Péter Pál, aki 18 esztendősen paralimpiai aranyérmesnek, világ- és Európa-bajnoknak vallhatja magát szeretett sportágában, a kajak-kenuban, amelyben hosszú és eredményes út vár még rá.

Kajak-kenu: német vagy orosz elnöke lesz a sportágnak

A német Thomas Konietzko vagy az orosz Jevgenyij Arhipov lesz a Nemzetközi Kajak-kenu-szövetség (ICF) következő elnöke, akit a szervezet következő kongresszusán választanak majd meg november elején, Rómában.

Maratoni kajak-kenu vb: női és férfi egyesben is magyar siker

Női kajak egyesben Kiszli Vanda Czéllai-Vörös Zsófia, a férfi kenu egyesek között pedig Adolf Balázs Kövér Márton előtt diadalmaskodott Pitestiben, a maratoni kajak-kenu világbajnokságon.

Kajak-kenu: magyar sportdiplomáciai siker Pozsonyban

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) alelnökét, Kárai Pétert újra beválasztották a szervezet legmagasabb döntéshozó testületébe, a Boardba az európai szövetség (ECA) 15. kongresszusán, Pozsonyban – adta hírül szombaton az MKKSZ Facebook-oldala.

Maratoni kajak-kenu vb: négy magyar arany a nyitó napon

Hét érmet, közte négy aranyat szereztek a magyar kajak-kenusok a maratoni szakág vasárnapig tartó világbajnokságának nyitó napján a romániai Pitesti-ben – írja a Magyar Távirati Iroda.

Kajak-kenu: Tótka Sándor a szerkesztőségünkben kapta meg Usain Bolt aláírását

A Nemzeti Sport szerkesztőségében járt a világ leggyorsabb kajakosa: Tótka Sándor a tokiói olimpián 200 egyesben szerzett aranyérmet. Látogatása alkalmával meg is ajándékoztuk a győzelméről szóló NS-címlappal, de más meglepetés is várta: kapott egy képet, melyet egyik példaképe, Usain Bolt szignózott. Nézze meg videónkat az olimpiai bajnok szerkesztőségi látogatásáról!

Kajak-kenu: szobor készül a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danutáról

Szobor készül a hatszoros olimpiai bajnok kajakozóról, Kozák Danutáról – adta hírül a Fradi.hu.

Kajak-kenu vb: Jól szerepeltünk, de hiányérzet azért van bennem – Hüttner Csaba

Hüttner Csaba szövetségi kapitány úgy fogalmazott, hogy ugyan maradt benne hiányérzet a vasárnap zárult koppenhágai kajak-kenu világbajnokság után, de hozzátette: jobb, hogy itt szerzett több ezüstérmet a csapat, s nem a nyári, tokiói olimpián – írja az MTI.

Kajak-kenu vb: három magyar arany-, és egy ezüstérem az 5000-es döntőkön

Adolf Balázs aranyérmet, Kisbán Zsófia ezüstérmet szerzett C–1 5000 méteren, míg Kőhalmi Emese és Noé Bálint világbajnok lett K–1 5000 méteren a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság vasárnapi záró napján.

Kajak-kenu vb: aranyérmes a Lucz, Csizmadia kajak vegyes páros

A Lucz Anna, Csizmadia Kolos duó aranyérmet szerzett a kajak vegyes párosok 200 méteres versenyében a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság vasárnapi záró napján. Korisánszky Dávid és Takács Kincső pedig bronzérmes lett a kenu vegyes pársok 200 méteres versenyében. 

Kajak-kenu vb: ezüstérmes lett a magyar női kajak négyes

A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Gazsó Dóra Alida összeállítású magyar női kajak négyes ezüstérmet szerzett 500 méteren a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság vasárnapi zárónapján.

Kajak-kenu vb: ezüstérmes a magyar női kenu négyes 500 m-en

A Balla Virág, Takács Kincső, Gönczöl Laura, Opavszky Réka összeállítású magyar női kenu négyes ezüstérmet szerzett 500 méteren a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság vasárnapi napján.

Kajak-kenu vb: a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám duó második lett

A Hajdu Jonatán, Fekete Ádám duó ezüstérmet szerzett a kenu kettesek 500 méteres versenyében a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság vasárnapi napján.

Kajak-kenu vb: bronzérmes a Bragato Giada, Nagy Bianka páros

A Bragato Giada, Nagy Bianka páros harmadik lett a kenu kettesek 200 méteres versenyében a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság vasárnapi napján. Az aranyérmet a Patricia Coco, María Corbera spanyol duó nyerte.