Kajak-kenu: idén a négyesre összpontosít az olimpiai bajnok Tótka Sándor

Idén minden energiájával a négyesre és a kvótaszerzésre összpontosít a Tokióban kajak egyes 200 méteren aranyérmes Tótka Sándor, aki jelenleg egy hónapig a Dél-afrikai Köztársaságban edzőtáborozik.

Gyász: elhunyt Varga Ferenc, az első olimpiai érmes magyar kajakos

Életének 98. évében elhunyt Varga Ferenc, az első olimpiai dobogós magyar kajakos – a hírről a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a hivatalos honlapján számolt be.

Kajak-kenu: az Európai Játékok lesz az idei Európa-bajnokság

Az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) megerősítette, hogy a krakkói Európai Játékok lesz az idei kontinensbajnokság a sportágban.

Gyász: elhunyt Szöllősi Imre olimpiai ezüstérmes kajakos

Kedd hajnalban, életének 82. évében hosszú betegség után elhunyt Szöllősi Imre, kétszeres olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok kajakos.

Sportrádió: olimpiai bajnokunk, aki 36 évesen pályakezdő lett

Szabó Gabriella háromszoros olimpiai, kilencszeres világbajnok kajakos volt a Sportrádió vendége. Az immár a Magyar Olimpiai Bizottság marketingmunkatársaként dolgozó sportember sok minden más mellett az olimpiai diadalokról, a visszavonulás nehéz időszakáról, a civil élet támasztotta újfajta kihívásokról mesélt Suba Katának a Hazafutás című műsorban.

Kajak-kenu: a szászrégeni magyar sportszergyártók és Wichmann Tamás olimpiai érme

Fél évszázaddal ezelőtt állhatott dobogóra a müncheni olimpiai játékokon a magyar kenuzás minden idők legjobbja, Wichmann Tamás, aki ezer méteren másodiknak lapátolt célba. Hogy ezüstöt nyert vagy aranyat veszített az akkor már élő legendának számító sportoló, nézőpont kérdése. De talán az utóbbi…

Kajak-kenu: Kammerer Zoltán bejelentette profi pályafutása lezárását

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakos bejelentette, hogy lezárja profi pályafutását.

Kajak-kenu: Kopasz Bálint Párizs után visszavonulna, de nem biztos, hogy végleg

Ha jól sikerül a párizsi olimpia, Kopasz Bálint jó eséllyel befejezi az élsportot, de elképzelhetőnek tartja, hogy a búcsú nem lenne végleges. Ugyanakkor nem szeretné, ha mindenki az esetleges visszavonulásával foglalkozna – hiszen gőzerővel készül az olimpiai kvalifikációs évre.

Sportrádió: Nehéz volt elengedni a versenyzést – Kárász Anna

Amint arról korábban beszámoltunk, Kárász Anna, az MVM Szegedi VE olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok kajakosa bejelentette, hogy befejezi pályafutását. Kárász a Sportrádióban Suba Katának adott interjújában beszélt pályafutásáról, érzéseiről, jövőbeli terveiről.

Kajak-kenu: bejelentette visszavonulását Kárász Anna

Kedden a szegedi Corso Caféban tartott sajtótájékoztatón bejelentette versenyzői pályafutása befejezését az MVM Szegedi VE olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok kajakosa, Kárász Anna. A kiváló sportoló a jövőben marad a sportágnál, és a fiataloknak próbál mindent átadni, példát mutatni.

Kajak-kenu: elárverezi olimpiai érmeit az ukrán versenyző

A hazájában folyó háború kárainak enyhítésére jótékonysági árverésre bocsájtja három olimpiai érmét – két aranyat és egy bronzot – Jurij Cseban ukrán kenus.

Kajak-kenu: Mindenki engem akar legyőzni – Tótka is indul a virtuális világkupán

December 17-én rendezi története első virtuális világkupaversenyét a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF), a viadal húzóneve Tótka Sándor, a tavalyi, tokiói olimpia K-1 200 méteres versenyének bajnoka.

Kajak-kenu: Nagyon stabil alapokat fektettünk le ötszáz méteren – Tótka Sándor

Tokiói olimpiai bajnok kajakosunk, Tótka Sándor betegség miatt lemaradt az idei nemzetközi versenyszezonról, de nem bánja. Mint elmondta, így nyugodtabb körülmények között készülhetett új fő távjára, az 500 méterre, miután a 200 méter kikerült az olimpiai programból.

Kajak-kenu: bokrétaünnep a Kovács Katalin Akadémiánál

A 13. század óta élő hagyománynak megfelelően ünnepelték meg, hogy a Sukorón épülő kajak-kenu akadémia komplexuma szerkezetének megépült a legmagasabb pontja.

NS-klub: Gyulay Zsolt máig őrzi a bekeretezett NS-címlapot

Élete egyik legszebb időszakaként emlékezhet vissza 1988 őszére az egykori kajakos klasszis Gyulay Zsolt, hiszen nem sokkal azután, hogy megszületett a kislánya, egyesben és négyesben is olimpiai aranyat nyert Szöulban. Az óriási sportsikerekről természetesen a Népsport is címlapon számolt be, amire máig nagyon büszke a lapot gyerekkora óta rendszeresen forgató bajnok.

Kajak-kenu: megvan a menetrend a kvalifikációs vb-ig

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége elfogadta a felnőtt gyorsasági szakág 2023-as felkészülési tervét. A jövő év legfontosabb versenye az augusztusi, duisburgi olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz – írja az MTI.

Kajak-kenu: Hadvina-Bodonyi Dóra másfél hónappal szülése után már a csapattal edz

Gyermekáldás miatt teljes egészében kihagyta a 2022-es versenyszezont olimpiai aranyérmes kajakozónk, Hadvina-Bodonyi Dóra, azonban csupán másfél hónappal szülése után már meg is kezdte a felkészülést a 2023-as évadra.

Kajak-kenu: Most úgy tervezem, hogy Párizs után abbahagyom – Kopasz Bálint

A magyar szövetség által ismét az év legjobb férfi kajakosának megválasztott Kopasz Bálint azt mondta, jelenlegi terve az, hogy a 2024-es párizsi olimpia után befejezi a pályafutását – írja az MTI.

Kajak-kenu: idei legjobbjait és két új mesteredzőjét ünnepelte a szövetség

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) 18 kategóriában díjazta az idei év legjobb sportolóit és trénereit, s a csütörtöki ünnepségen köszöntötte a sportág két új mesteredzőjét is – írja az MTI.

Kajak-kenu: a BHSE-hez igazolt Gazsó Alida Dóra világbajnok kajakos

A Budapesti Honvéd SE-ben folytatja pályafutását Gazsó Alida Dóra kétszeres világbajnok kajakozó.


Kézilabda Eb: Tudta-e?