-->
Maratoni kajak-kenu vb: magyar érmek az utánpótlás versenyeken

A magyar versenyzők öt érmet, közte két aranyat nyertek a portugáliai Ponte de Limában zajló maratoni kajak-kenu világbajnokság pénteki napján, amelyen utánpótlás korosztályokban zajlott a küzdelem – írja az MTI.

Maratoni kajak-kenu vb: Csay Renáta 45 évesen is bekerült a csapatba

A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége hétfőn elfogadta a szezon utolsó nemzetközi versenyére készülő magyar válogatott névsorát: a maratoni világbajnokságot jövő csütörtöktől vasárnapig rendezik a portugáliai Ponte de Limában.

Nagyot esett a motorral, ezután lett kajakos – Csapó Gézára emlékezünk

Szolnoki születésűként hol másutt kezdett volna kajakozni, mint Szolnokon, a Tisza-parton? Más kérdés, hogy szó szerint egy lócitromon múlott, hogy nem lett motorversenyző – fiatalon az akkoriban nagymenő Szabó II László volt a kedvence, de a fiatal Csapó Géza egy 500 köbcentis motor nyergében nagyot esett…

Gyász: elhunyt Csapó Géza, a 70-es évek kajakkirálya

Hetvenegy éves korában elhunyt Csapó Géza olimpiai ezüst- és bronzérmes kajakozó – számolt be a hírről az MTI.

Köszöntés: Győr a sikeres sportolóit ünnepelte a városházán

Európa-bajnokságon és világbajnokságon eredményes sportolókat köszöntöttek ma a győri Városházán, akik kajak-kenu, gyorsasági és parakenu, torna valamint úszás sportágban képviselték a várost, tájékoztatta szerkesztőségünket a győri polgálmesteri hivatal.

Ifjúsági és U23-as kajak-kenu vb: újabb öt magyar érem Szegeden

A magyar versenyzők öt érmet, közte két aranyat szereztek a Szeged melletti Maty-éren zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság vasárnapi záró napjának délelőttjén – írja az MTI.

Ifjúsági és U23-as kajak-kenu vb: taroltak a magyarok az első döntős napon

A magyar versenyzők kilenc arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szereztek pénteken, a Szeged melletti Maty-éren zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, amelyen 16 finálét rendeztek – írja az MTI.

Kopasz Bálint történelmet írna: 3:20 perc alá vinné az 1000 méteres időeredményt

Tokió után sem lassított az olimpiai bajnok Kopasz Bálint, aki az idén egyesben 1000, míg Nádas Bencével párosban 500 méteren szerzett világ- és Európa-bajnoki címet. A 25 éves kajakozó egyre erősebbnek érzi magát, a taktikát pedig továbbra is csak akkor találja ki, miután lecsapódik a rajtgép.

Kajak-kenu: Hüttner Csaba szerint mindenki azt hozta az ob-n, amit várni lehetett tőle

Több okból is emlékezetes marad az idei kajak-kenu országos bajnokság, amely izgalmas futamokat hozott, ám a megszokottnál sűrűbb versenynaptár miatt erősen foghíjas volt a mezőny.

Kajak-kenu ob: Nádas Bence edzője is lapátot ragadott

A legrövidebb és a leghosszabb táv versenyei zárták az idei kajak kenu ob-t, amelynek utolsó napján meglepetésekben és vidám pillanatokban sem volt hiány.

Kajak-kenu: Takács és Korisánszky duplázott a kenusoknál az ob-n

A kenus Takács Kincső és Korisánszky Dávid is két-két aranyérmet nyert a szolnoki kajak-kenu országos bajnokság utolsó versenynapjának délelőttjén, 200 méteren – írja az MTI.

Kajak-kenu ob: aranyéremmel tért vissza Tótka Sándor

A kajak-kenusok idei országos bajnokságának csütörtöki napján tovább folytatódott Balla Virág dominanciája, míg Kammerer Zoltán 44 évesen újabb aranyéremmel gazdagította gyűjteményét.

Multisport Eb, kajak-kenu: „Óriási fegyvertény, hogy a fiatal csapat az éremtábla élén végzett”

A magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, Hüttner Csaba elégedett volt csapata teljesítményével a müncheni multisport Európa-bajnokságon, amely kulcsfontosságú számokban lépett előre a két héttel korábbi világbajnokság óta. Viszont már most előrevetítette, elképzelhető, hogy a jövő évi duisburgi vébén a lehető legjobb szereplést fel kell áldozni az olimpiai kvótaszerzés oltárán.

Multisport Eb, kajak-kenu: Maximálisan elégedettek lehetünk – Hüttner Csaba

A magyar kajak-kenu válogatott 14 érmet, 7 aranyat, 4 ezüstöt és 3 bronzot szerzett a vasárnap véget ért müncheni multisport Eb keretében megrendezett kajak-kenu Európa-bajnokságon, a dobogós helyek közül öt – 2–2–1 eloszlásban – olimpiai számban született.

Multisport Eb, kajak-kenu: a magyarok végeztek az éremtábla élén!

A magyar delegáció összesen 14 érmet (hét arany, négy ezüst és három bronz) szerezve végzett az élen a kajak-kenusok között a müncheni multisport Európa-bajnokság éremtáblázatán. A mieink a hat arannyal, két ezüsttel és négy bronzzal záró házigazda németeket és a négy első, hat második és három harmadik hellyel végző spanyolokat megelőzve lettek a kontinensviadal legjobbjai.

Multisport Eb, kajak-kenu: Kőhalmi Emese aranyérmes K–1 5000 méteren!

A két héttel ezelőtt világbajnoki címet szerző Kőhalmi Emese a müncheni multisport Európa-bajnokságon is megnyerte a női kajak egyesek 5000 méteres versenyét az Olimpiai Regatta Központban. Noé Bálint címvédőként az ötödik helyen végzett ugyanebben a számban a férfiaknál.

Pupp, a Bragato, Nagy duó, a Kiss, Lucz páros és a Kopasz, Nádas kettős is Európa-bajnok!

Pupp Noémi Eb-győztes lett női K–1 1000 méteren a Münchenben zajló multisport Európa-bajnokság kajak-kenu versenyének zárónapján, vasárnap. A Bragato Giada, Nagy Bianka kettős női C–2 200 méteren, a Kiss Blanka, Lucz Anna női K–2 200 méteren, a Nádas Bence, Kopasz Bálint duó pedig férfi K–2 500 méteren szerzett aranyérmet.

Multisport Eb, kajak-kenu: Kiss Péter Pál aranyérmes a paraversenyben

Kiss Péter Pál vasárnap ismét megvédte címét KL1-ben a müncheni multisport Eb keretében zajló para kajak-kenu Európa-bajnokságon, míg Varga Katalin bronzérmet szerzett.

Multisport Eb, kajak-kenu: Adolf Balázs ezüstérmes C–1 5000 méteren

Adolf Balázs ezüstérmet nyert C–1 5000 méteren a Münchenben zajló multisport Európa-bajnokság kajak-kenu versenyének második döntős napján, szombaton.

Multisport Eb, kajak-kenu: Nem tudnak megtörni – Kopasz Bálint

Mint beszámoltunk róla, Kopasz Bálint megvédte Európa-bajnoki címét K–1 1000 méteren a müncheni multisport Eb kajak-kenu-versenyének szombati versenynapján. Az olimpiai bajnok ötszörös Eb-győztesként sem érzi sztárnak magát.


Kézilabda Eb: Tudta-e?