NHL: 60 éves Wayne Gretzky, a hoki kanadai félistene

Pelé, Michael Jordan, Michael Phelps, Roger Federer, Muhammad Ali – utolérhetetlen csodák az emberiség egyik legnagyobb találmányából, a világ sportjából. És persze Wayne Gretzky, a jégkorong történetének vitathatatlan legnagyobbja, aki annyi rekordot tart, hogy összeszámolni sem könnyű.

Jégkorong-vb: az IIHF köszöni, de nem él Litvánia ajánlatával

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) megköszönte Litvánia felajánlását, de elvetette, hogy Vilnius rendezze meg közösen a lett fővárossal, Rigával a május-júniusi világbajnokságot – írja az MTI.

Jégkorong-vb: egy csoportba került Finnország és Kanada

Elkészítettek a jelenlegi tervek szerint jövő év májusának közepén fehérorosz-lett közös rendezésű jégkorong-világbajnokság csoportjainak sorsolását.

Jégkorong: elmarad a koronavírus miatt a női vb!

Elmarad a női jégkorongozók világbajnoksága a koronavírus miatt – erről René Fasel, a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) elnöke tájékoztatta az AP hírügynökséget.

Női jégkorong: indul a világbajnoki felkészülés

Megkezdte a közvetlen felkészülést az A-csoportos világbajnokságra a magyar női jégkorong-válogatott.

Jégkorong: az IIHF Oroszországban tartaná a 2023-as vb-t

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) mindent megtesz annak érdekében, hogy az eredeti terveknek megfelelően Oroszország rendezhesse meg a 2023-as A-csoportos jégkorong-világbajnokságot René Fasel elnök szerint.

Hoki-vb: a harmadik harmad döntött, Finnország a trónon!

A Szlovákiában rendezett 83. jégkorong-világbajnokság döntőjében Finnország 3–1-re legyőzte Kanadát, ezzel megnyerte a tornát. Az észak-európai csapat harmadszor lett világbajnok, Kanada történetének 50. érmét szerezte (26 arany, 15 ezüst, 9 bronz).

Óriási finn meglepetés; Kanada lesimázta a cseheket

Elsőként a finn válogatott jutott be a Szlovákiában zajló jégkorong-világbajnokság fináléjába, miután az elődöntőben nagy meglepetésre 1–0-ra legyőzte Oroszországot. Később aztán a kanadai válogatott is bejutott a döntőbe, miután 5–1-re diadalmaskodott a csehek ellen.

Hoki-vb: Kanada simán legyőzte a cseheket az elődöntőben

A kanadai válogatott bejutott a Szlovákiában zajló jégkorong-világbajnokság fináléjába, miután az elődöntőben 5–1-re legyőzte a cseheket. Kanada ellenfele a döntőben az oroszokat búcsúztató Finnország lesz.

Jégkorong: jövőre Ljubljanában lesz a divíziós vb-nk

Jövő áprilisban Ljubljanában rendezik meg a jégkorong divízió 1/A világbajnokságot, amelyen Magyarország és a házigazda Szlovénia mellett Dél-Korea, Ausztria, Franciaország és Románia szerepel. Az A-csoportos vb-k helyszíneiről egészen 2025-ig döntöttek.

Hoki-vb: a kanadaiak sztárja nem játszhat Svájc ellen

Anthony Mantha, a szlovákiai jégkorong-világbajnokság legponterősebb kanadai játékosa eltiltás miatt nem játszhat a Svájc elleni csütörtöki negyeddöntőben.

Hoki-vb: a britek hosszabbítás, az olaszok szétlövés után maradtak bent

A Szlovákiában zajló jégkorong-világbajnokság csoportkörének utolsó előtti játéknapján a délutáni mérkőzések nem fukarkodtak az izgalmakban, a britek hosszabbításban őrizték meg élvonalbeli tagságukat a franciák kárára, míg a svédek kilencgólos meccsen harcolták ki a nyolc közötti helyüket. Este Kanada simán legyőzte Dániát, Olaszország pedig szétlövéses dráma végén őrizte meg élvonalbeli tagságát Ausztriával szemben.

Hoki-vb: Ausztriát kiütötték a csehek, Oroszország még hibátlan

Újabb mérkőzést nyert meg az Egyesült Államok válogatottja a Szlovákiában zajló jégkorong-világbajnokságon, az amerikaiak 3–1-re verték meg a németeket. A finnek továbbra is vezetik az A-csoportot, ezúttal a franciák ellen győztek 3–0-ra.

Hoki-vb: kiütéses győzelemmel javítottak az amerikaiak

Az első fordulóban meglepően sima, 4–1-es vereséget szenvedett az Egyesült Államok válogatottja a házigazda Szlovákiától a jégkorong-világbajnokságon. Jeff Blashill csapata vasárnap javított, a duplázó Alex DeBrincat és Colin White révén 7–1-re megverte a franciákat.

Jégkorong-vb: az amerikaiak Szlovákiától, a svédek Csehországtól kaptak ki

A jégkorong-világbajnokság nyitónapján az Egyesült Államok 4–1-es vereséget szenvedett a házigazda szlovákoktól, míg a csehek 5–2-re legyőzték Svédországot.

Jégkorong-vb: borult a papírforma, Finnország legyőzte Kanadát a nyitányon

A Szlovákiában zajló jégkorong-világbajnokság nyitányán Finnország 3–1-re legyőzte Kanadát, míg az oroszok könnyed sikert arattak a norvégok ellen.

Jégkorong-vb: Ovecskin is ott lesz a szlovákiai tornán

Alekszandr Ovecskin, a Washington Capitals orosz jégkorongozója is ott lesz a jövő pénteken kezdődő világbajnokságon.

Kép: bizarr kabalafigurája lesz a jégkorong-vb-nek

A Kazah Jégkorongszövetség a hivatalos honlapján mutatta be, a 2019-es nur-szultani divízió 1/A-világbajnokság kabalafiguráját. A kissé bizarr külsejű hópárduc a Barisz nevet kapta.

Jégkorong: áprilisban visszavághatunk a briteknek a vb-felkészülés során

A jövő évi elit-világbajnokságon szereplő Nagy-Britannia jégkorongszövetsége pénteken bejelentette: tavasszal az olasz és a magyar válogatott ellen egy háromcsapatos tornával zárja a felkészülést. Ez azt jelenti, hogy nemzeti csapatunknak lehetősége nyílik visszavágni az idei, budapesti divízió 1/A-s vb zárómeccsén történtekért a briteknek.

Hoki-vb: szétlövéssel dőlt el, Svédország a világbajnok

A Dániában rendezett 82. jégkorong-világbajnokság zárásaként a 30. alkalommal vb-finálét vívó Svédország a története során másodszor döntőző Svájc ellen lépett jégre a koppenhágai Royal Arénában és a rendes játékidő 2–2-es eredménye, illetve a gól nélkül véget érő hosszabbítás után szétlövéses győzelmet aratva megvédte a tavalyi világbajnoki címét.