A siker titka: Paul Lambert.. 1.rész

Vágólapra másolva!
2012.04.09. 00:04
Címkék
Elgondolkodtatok már azon, hogy valójában kinek is köszönhetjük hogy újra a Premier Ligában játszunk? Az múltat egészen a 2007/2008as szezonra...

Elgondolkodtatok már azon, hogy valójában kinek is köszönhetjük hogy újra a Premier Ligában játszunk?Elgondolkodtatok már azon, hogy valójában kinek is köszönhetjük hogy újra a Premier Ligában játszunk?

Az múltat egészen a 2007/2008as szezonra kell vissza pörgetni.

Amikor is a Norwich City menedzsereGlenn Roeder (a képen a jobb oldali személy) volt.

2006 október 30ikán nevezték ki a csapat élére. Ekkor a Norwich a másodosztályban szerepelt.

A 17ik helyen zártak 55 ponttal. A kiesés jelentő helyet 3 ponttal elkerültek.

A 2008/2009es szezont már nem ment ilyen fényesen! Rosszul kezdtük a szezont.

Augusztusban 4 meccs csak 1 pontot voltunk képesek összekaparni. Szeptemberben: 5 meccsen 7pont, októberben: 5 meccsen 6 pontot, novemberben: 6 meccsen 4 pontot és decemberben 6 meccsen 6 pontot szedtünk össze.

A decembert a 20ik heylen zártuk, 26 meccsből mindössze 7 gyözelem és 5 döntetlen re volt képes a csapat, 14 vereséggel, aminél csak ez idö alatt a Charlton kapott ki többször. (15ször). 2 pontra voltunk a kieséstől.

2009ben a Sheffield United otthonában szenvedtünk 1-0-s vereséget. A gólt Darius Henderson szerezte(aki jelenleg a Millwall-ban játszik). 4 nappal később, január 14ikén a klub menesztette Glenn Roeder-t és a helyére a klub egykori játékosát Bryan Gunn-t nevezték ki.

Ki is ez a Bryan Gunn?

Ő kapusként focizott 1980 és 1999 között, ezekben a klubbokban : Aberdeen, Norwich, Hibernian.

Az Aberdeennél abban az időben bizonyos Sir Alex Ferguson volt a menedzser, aki jelenleg a Manchester Unitednél dolgozik menedzserként.

Mintha Gunn-nal kicsit erőre kapott volna a cspat, hiszen a január-t veretlenül zárta. 1 gyözelem és 2 döntetlen mellett. A február döntetlennel kezdtük a Wolverhampton otthonában (3-3as eredmény született), de többi februári mérkőzésen, szám szerint 4 mérkőzésen csak 1 pontot tudtunk össze szedni. Ekkora már csak 2 pontra voltunk a kieséstől.

Márciusban azonban a cspat ismét jól muzsikált és 5 meccsen, 3 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a mérleg. De ez semmit sem ért, hiszen még mindig 2 pontra voltunk a kieséstől. Áprilisban 5 meccsen csak 1 győzelemre futotta, így a bentmaradást már csak matematikailag tudtuk volna kiharcolni.

Az utolsó mérkőzésen 4-2re kikaptunk a Charlton otthonában. (Nem mellesleg érdemes megnézni, hogy a Charlton hol zárta ebbe a szezonban a bajnokságot) Így kiesett a csapat.

Mindössze 5 pont kellett volna a bentmaradáshoz.

Ebben a szonban az FA kupábol is a Charlton ütött ki minket. Idegenben 1-1 játszottunk ellenük.

A visszavágón hazai pályán 1-0ra kikaptunk, a Charlton gólját Darren Ambrose szerezte a 6ik percben.

A Liga kupából Sam Baldock-nak hála már az első körben kiestünk az MK Dons-sal szemben.

Baldock jelenleg a West Ham United csapatában játszik.

Ezeknek az eredmények ellenére Gunn megtarthatta az állását.

A Csapat a Liga One-ba került. Gunn 11 játékost hozott a klubhoz. Ebböl 7et szabadol igazolt,Grant Holt-ért fél milliot és a többi játékosért nem nyilvános összeget fizetett.

8 játékos hagyta el a klubbot. Többségük szintén szabadon, csakDavid Marshall,Sammy Clingan ésMatty Pattison-ért kapott pénzt a klub és 6 játkost kölcsön vett.

A felkészülésen nem szenvedett a csapat vereség, annak ellenére hogy az utolsó 3 mecsen a Man Utd, a Crystal Palace és a Wigan Athletic ellen játszott.

2009 augusztus 8ikán fogadtuk a Colchester Utd csapatát, aholPaul Lambert volt az menedzser. Gyalázatos 7-1es vereséget követően a vezetőség menesztetteBryan Gunn-t és elhozta a Colchester UnitedtölPaul Lambert-et.

2009 augusztus 15ikén az Exeter City otthonában debütált 1-1es döntetlennel, ezt követően a Brentford otthonában 2-1es vereséget szenvedett a csapat, majd a hazai mérkőzésén a Wycombe wnderers ellen 5-2re nyert és a Hartlepool united-et is legyőzte.

Szeptemberben: 5 meccsen 3 döntetlen, 4-0ás győzelem a Leyton Orient ellen és 2-1es vereség a MK Dons ellen.

Októberi mérlege a csapatnak! 5 meccsen 4 győzelem és csak 2-1es vereség a Leeds otthonában.

Novemberben a csapat 2-0ra vertünk a Tranmere Rovers-et, 2-2es döntetlent értünk el a Southampton otthonában és 4-1re vertük a Brighton-t.

Decemberben 5 meccsen 4 győzelem és 1 döntetlen a mérlegünk.

A Csapat Lambert-el látványosan felfejlődött. A téli átigazolási szezonban (és utána) Lambert 4 játékost hozott a klubhoz, 3at elküldött és 2 játékost kölcsön vett. Januárban mind a 6 meccsét megnyerte a csapat, ebből a 6 meccsből az egyik mérkőzésen éppen a Colchester otthonába léptünk pályára, ahol nagyon sima 5-0-s győzelmet arattunk, revansot vettünk ezzel a 7-1es vereségre.

Februárban 3 győzelem és 2 vereség volta mérlegünk, míg márciusban 4 meccsen 3 győzelem és 1 vereség a mérleg.

Áprilisban érettmár nagyon a Liga One bajnoki cím megszerzése. Ebben a hónapban 3 gyözelemetl, 1 döntetlent és 2 vereséget ért el a csapat. Április 24ikén szinte biztossá vált, hogy a csapat megszerzi a bajnoki címet.

Májusba márcsak 2 meccs volt hátra 1-1 győzelem és vereség volt a mérleg.

Lambert-nek hála vissza jutottunk a Championship-be.

...A 2ik rész hamarosan jön!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik